Byt v přízemí paneláku - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Minewka
7.2.11 11:39

Záleží na tom, kde to prízemie je, či je to prízemie, alebo vyvýšené prízemie, či je to tehla, alebo panelák…či je to rovno nad bránou, alebo nie…atď…

• Citovat
  • Upravit
dada1511
7.2.11 11:51

Výhoda je,že nemusíš šlapat schody,a nemusíš krotit děti,kvůli despotickým sousedům,na které by „dupali“.Nevýhoda je,že z balkonu nám kradou vše co můžou,od prádla po Vánoční stromek.Takže mám strach,že mi někdo v noci lozí po balkóně.

• Citovat
  • Upravit
9044
7.2.11 12:01

Tak mi bydlime taky ve zvysenem prizemi a me to vyhovuje,pro me jsou nevyhody v tom,ze je docela zima od podlahy,je celkem dost slyset,kdyz nekdo vejde do vchodu a cast chodby tady dole je vzdycky nejspinavejsi.
A vyhody vidim hlavne v tom,ze nemusim tahat mimco+nakup nekam do tretiho patra bez vytahu a hlavne deti si tu muzou dupat jak chteji a nikdo nas neprijde servat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
7.2.11 12:59

Taky vidím výhodu v tom, že nemusím chodit po špičkách (i když to mi zas někdy nadává přítel, že strašně dupu :lol: ) a když sme stěhovali, tak sme některý věci tahali oknem, ale zima tam je od noh, to je pravda. Dveře máme celkem odhlučněné, takže z chodby tak moc slyšet nejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
7.2.11 13:04

Taky jsme v prizemi.Ta zima od podlahy je vazne silena,jeste k tomu mame plovoucku a v zime se bez backor vazne neda.Celkove je v tom byte mnohem vetsi zima,nez u sousedu o par pater vys,jednak se v prizemi drzi zima od vchodovych dveri a pak nas taky nikdo nevytapi.Takze zatimco my topime na „petku“,lidi nahore na „trojku“.

Vyhodou je,ze dite si muze dupat jak chce,aniz by nekdo bouchal kostetem do topeni :mrgreen:
A taky to,ze kdyz si zabouchnem klice,muzem vlizt oknem,cehoz jsme nekolikrat vyuzili(jeste,ze bylo pootevreny)

Kdybych si ale ted mela vybrat,do prizemi bych znovu nikdy nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.2.11 17:54

Děkuji Vám za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
7.2.11 20:21

Nevím, jestli to někdo už napsal, ale ještě záleží, kde má barák strojovnu výtahu - pokud dole, je slyšet. A ve dne to tak nevyzní, ale v noci je to dost děs. Výhoda - když vypadne dítě / pes z okna, zpravidla se nemusí zabít. Ve vyšších patrech je to o strach, mít okno dokořán a větrat. Ale zase když větráš, nikdo ti nevleze do bytu, nevidí do bytu, neslyší co doma říkáte a děláte… soukromí je v přízemí rozhodně hodně narušeno, stále musíš zatahovat žaluzie (= tma) a nebo aspoň záclony, což není 100%. Mříže na oknech jsou vždycky hnusné, bez nich bych se bála. Jo, výhodou je, že tam na okno a balkon lítají nejvíc sýkorky, v takovém 7.patře je to horší :-)

A mega výhoda s dětmi - na balkon dáš bazének a nikdo neprudí, že jim voda teče kolem oken dolů, když cákají… maximálně zaliješ předzahrádku, když použitou vodu vyleješ přímo ven - to dělá švagrová a nemůže si to vynachválit :palec:

• Citovat
  • Upravit
3
13.2.11 23:00

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
22.1.13 17:51

Ahoj, bydlíme v přízemí, pod námi už není nic, ani sklep, to jsou ty moderní bytovky :D Problém je, že máme 4 měsíční miminko, které občas položím na hrací deku - pod ní je deka, a ještě barevné molitanové desky, ale stejně má malá po chvilce ležení ruce i nohy jak led. Mám strach, aby nenastydla odspoda..Má někdo stejnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
7240
25.10.14 23:14

S tou zimou od země - nejde to nějak zateplit, nevíte? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
25.10.14 23:20

Nám, když zateplovali panelák, tak zateplovali i strop ve sklepě a všude „dole“. Takže od podlahy zimu nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
25.10.14 23:29

@rejžička máte zateplený barák? v těch většinou zima od země není :nevim: nebo dát hrubší koberec např. v dětském pokoji, v obýváku a tak…prostě v pokojích kde chceš mít teplo

• Citovat
  • Upravit
7240
25.10.14 23:43

@Nicolink Panelák je zateplený, na podlaze koberec, ale zima od země stejně. Četla jsem, že snad polystyren? Chtělo by to znalce, tak třeba se tu nějaký najde.. :-)

Jinak jsem taky nepochopila, proč se panelájy zateplují jen cca 10 cm nad zem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
25.10.14 23:52

@rejžička tak to musí být teda starý barák…bydlela jsem dvakrát v přízemí a zima tam nebyla, barák zateplený, koberec položený :nevim: a i když ten barák zateplený nebyl tak tam nebyla zima do země :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5010
26.10.14 06:16

@rejžička Náš starý panelák je sice zateplený, ale zhruba metrová podezdívka domu není. Pod námi jsou jen něco jako prostory pro trubky (musíš být skrčená), takže žádné klasické sklepy. Dodatečně lidi z přízemí všech vchodů chtěli zateplit i tu podezdívku (tenkrát nikdo neřekl, že tu dělat nebudou), ale ostatní s tím kvůli financím nesouhlasí (drahé kvůli špatnému přístupu). :roll: Ale je to spíš jen o zvyku - pro zimomřivé teplé ponožky, případně pantofle, pro malé dítě na hraní na zem deka, koberec nebo podložky budou stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí