Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj, ráda bych se zeptala, jestli je tady někdo, kdo má zkušenost s bytovým architektem. Potřebovala bych poradit s volbou barev a materiálů do nového bytu, ale nemám vůbec představu o cenám bytových architektů. Díky za zprávy. M.
Ahoj, Misicko,
já jsem si pozvala bytovou architektu, protože pracuju jako nákupčí v IKEA, tak jsem využila kontakt. Nechávali jsme si zpracovat návrh přestavby - posunutí příčky. Z obývacího pokoje jsme udělali velkou obytnou kuchyni a z bývalé kuchyně pracovnu/šatnu. Architektka nám navrhla linku, rozvržení nábytku v obýváku a pracovně, zpracovala posun příčky a vzala si 4500,– Poradila nám s barvami, prodiskutovala s námi naše představy a vyřešila věci, které mně osobně by se vůbec řešit nechtěly. Takž já doporučuji a byla jsem opravdu spokojená.
Ahoj Macko,
mohla bys paní architektku doporučit i dál, nebo to byl jenom tvůj osobní kontakt? Také sháníme bytového architekta, zatím přes známé na doporučení, ale nějak se nedaří.
Díky Lenka
Ahoj,
my máme architekta na kompletní přestavbu bytu (jeho honorář je asi 10% z předpokládané ceny rekonstrukce).
Zajistil nám vše od návrhu, přes vyběhání stavebního povolení, statický posudek atd, nakreslil rozmístění zásuvek, dal tipy na obklady a dlažbu a teď s námi vybírá tapety, nábytek, doplňky…
Nejdřív jsem se trochu cukala, ale ušetřil nám spoustu nervů (všechno se stavební firmou vyřizuje on) a taky peněz (například dlažbu jsme vybírali ve studiu pro developery, máme díky němu různé slevy atd). A jsem fakt ráda, že ho máme.
Jsme z Prahy a s bytovou architektou jsme resili mensi rekonstrukci bytu. Mela jsem s ni asi 4 osobní konzultace, ze kterých vzešly bezva nápady, navrhla nám tři skříně včetně rozkreslení pro truhláře, doporučila řemeslníky a stálo to 7.000,– Nijak levné, ale udělala bych to znovu. Poradila nám fakt něco, co by nás samotné vůbec nenapadlo a její kontakty byly v dnešní době k nezaplacení.
A.
Ahoj holky,
my také sháníme bytového architekta, budeme stěhovat holky do většího pokoje a nevíme si rady. Můžete sem prosím hodit nějaké kontakty.
Díky moc,
Halka
Holky,
prosím, dejte sem ty kontakty. Ráda bych někoho s doporučením.
Díky,
Halka
Holky, tak ta naše architektka se jmenuje Pavla Kramlová, bydlí tady na Praze 13 a telefon na ni je 732 751 015. Doufám, že se nebude zlobit, že jsem na ni dala kontakt. Nevím, jestli se zabývá i přestavbami komplet, ale určitě návrhy interiérů.
Ahoj,
tak píšu, jak jsme dopadli. Nakonec jsme plánek pokoje zaslali do firmy Intena (www.intena.cz). Oni vyrobí dva návrhy zařízení podle vašich požadavků a pak je i podle potřeby upraví. Stojí to 1200,–, pokud si od nich pak objednáte nábytek za více než 20000,–, tak vám to odečtou, takže to máte zadarmo. Prodávají moc hezký nábytek z masivu.
Jeden návrh se nám nelíbil, ale druhý ano, takže z toho nakonec budeme vycházet. Nábytek jsme museli objednat jinde, protože mají příliš dlouhé dodací lhůty a my bychom to už nestihli.
Halka
Připojuju se k názoru, že bytový architekt NEJSOU vyhozené peníze. Dělali jsme předsíň-kuchyň-koupelna, a kdybychom to vymýšleli sami, tak bychom ztratili spoustu času, zbytečně se dohádali a nebylo by to stejně ono. A ta cena - v porovnání s celkovou cenou rekonstrukce to bylo v pohodě.
také jsem si pozvala domů bytovou architektku, vlastně jsem chtěla jen pár nápadů a hlavně potvrdit, že moje představa o našem bytě je úžasná:-) Nakoupila jsem si totiž spoustu časopisů, probrouzdala internet a myslela si, že to zvládnu sama. Ve výsledku jsem po poradě předělala skoro celý byt a jsem moc ráda!! Rekonstrukce se fakt povedla, byt je úžasný! Příjemný, moderní, ale ne studený, ale příjemně útulný. Můžu jen doporučit! A rozhodně to nejsou vyhozené peníze!
Sháním architekta z Prahy. Máte někdo nějakého dobrého na doporuceni?
Poslala jsem spojení do soukromé zprávy, aby to nebylo jako reklama a nesmazalo se to.
Zkusila jsem to a fakt dobrý.