Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
svůj příspěvek píšu možná spíš jen proto, že se potřebuju svěřit. Třeba se najde někdo, kdo zažil něco podobného.
Jde o mého bývalého přítele. Rozešli jsme se před 4 roky, přesto, že jsme ani jeden nechtěli, ale neuměli jsme si to říct, přítel se navíc zamiloval do jiné, a to jak se rozjde, tak nejde zastavit… Nakonec se oženil a má dítě. Jediné, co se ale za ty čtyři roky nezměnilo je, že neustále chce být se mnou v kontaktu a vídat se se mnou. Posílá mi fotky, na kterých jsem já a pak jsme na nich spolu, chvíli nepíše a pak najednou mi píše celý víkend a v týdnu. Zezačátku mi to připadalo, že ho náš rozchod zranil, plánoval budoucnost se mnou, ale nakonec to dopadlo jinak… Teď mám ale spíš pocit, že mě má nějakým způsobem rád a nechce to skončit. Jaký je to druh lásky? Co myslíte? Děkuji za názory
@baborad píše:
Dobrý večer,
svůj příspěvek píšu možná spíš jen proto, že se potřebuju svěřit. Třeba se najde někdo, kdo zažil něco podobného.
Jde o mého bývalého přítele. Rozešli jsme se před 4 roky, přesto, že jsme ani jeden nechtěli, ale neuměli jsme si to říct, přítel se navíc zamiloval do jiné, a to jak se rozjde, tak nejde zastavit… Nakonec se oženil a má dítě. Jediné, co se ale za ty čtyři roky nezměnilo je, že neustále chce být se mnou v kontaktu a vídat se se mnou. Posílá mi fotky, na kterých jsem já a pak jsme na nich spolu, chvíli nepíše a pak najednou mi píše celý víkend a v týdnu. Zezačátku mi to připadalo, že ho náš rozchod zranil, plánoval budoucnost se mnou, ale nakonec to dopadlo jinak… Teď mám ale spíš pocit, že mě má nějakým způsobem rád a nechce to skončit. Jaký je to druh lásky? Co myslíte? Děkuji za názory
Nevěřila bych mu. Nechala bych to(ho) být, ať si žije tak, jak začal po vašem rozchodu.
A co ty? Jak jsi se zařídila ty?
Příspěvek upraven 20.12.12 v 20:03
Podle mě to žádná láska není. Chce tě jen ovládat a prudit. Zranil by tě znovu, kdyby ses k němu vrátila.
Nejdřív jsme nechápala, proč mě kontaktuje, teď jsem smířila s tím, že nepřestane. Jen nechápu, že mu to za to stojí. Narodilo se mu dítě, které si přál…
Pokud bych byla optimistka, tak bych to viděla tak, že tě má rád jako kamarádku a chce vědět jak se máš a dává vědět jak se má on a jeho rodina. Ale to tak asi není a hlavně by posílal občas fotku rodiny a dětí, ne tvoje.
Takže druhá možnost je, že tě chce mít stále připravenou a chce, aby jsi na něj nezapomněla. To dělá dost chlapů, že se opakovaně připomínají a tím se tak nějak ubezpečují, že na něj nezapomeneš, znejistíš, budeš na něj myslet atd. a oni z toho mají dobrý pocit a zvyšují si sebevědomí.
Být tebou, tak to utnu. On si našel jinou, on má rodinu, tak ať si hledí jich a neotravuje tebe.
Já jsem se s bývalým vídala, když už jsem byla zadaná - kolo, squash. Když mi zavolal, aby mi řekl, že mě má pořád rád, tak jsem výlety ukončila. A máme oba klid.
Vracet se k němu nechci, ani to nejde, vzhledem k tomu, že je ženatý… Nemám pocit, že mě chce ovládat, chce mě vidět- protože jsme spolu před 4 rokama chodili, hezké vzpomínky nebo z jiného důvodu?
@baborad píše:
Nejdřív jsme nechápala, proč mě kontaktuje, teď jsem smířila s tím, že nepřestane. Jen nechápu, že mu to za to stojí. Narodilo se mu dítě, které si přál…
ahoj, to je neuvěřitelný, mám to to stejné, jakoby jsi psala o mém příběhu…roky souhlasí, nová žena, nové dítě, ty kontakty, prostě úplně všechno…připadá mi, že v něm ještě něco z minula zůstalo a nechce ztratit ten kontakt, pro nějakej pocit, či co…akorát mně on pořád říká, že nežije ten život, co chtěl, ale jinej, a že za to můžu já, protože on to takhle nechtěl, jak to má, chtěl být údajně se mnou…tak si říkám - proč teda není? Ha ha
@Makinaa007 píše:
Podle mě to žádná láska není. Chce tě jen ovládat a prudit. Zranil by tě znovu, kdyby ses k němu vrátila.
proč hned za vším vidět strašně zlé úmysly, trochu paranoia
jo a věštba nakonec ![]()
bývá to většinou jednodušší, stále ho zajímáš, asi jste prožili spoustu hezkého, to ošklivé už utřepal čas, on se teď třeba nudí a vysedává u počítače a zajímá ho jak se máš, co děláš, rád si s tebou povídá… je to větší zábava, než si číst noviny na idnes.cz.. ne? ![]()
samozřejmě, že se to může vyvinout jakkoli, nevíme detaily a taky jak to vnímáš ty, co si přeješ… jestli jsi už jinde, tak co… pokud tě to obtěžuje, tak mu napiš, ať tě té komunikace ušetří, že ti to není příjemné… jinak vyměnit si pár fotek a vzpomínek není trestné a nemusí za tím být vůbec nic kromě zájmu a nudy…
Já bych to utla. Ti vaši chlapi jsou troubové a dělaj trubky z vás i svejch žen. Nechtěla bych se toho účastnit.
Asi budu znít cynicky, ale za mě se prostě jen nudí a štourá se v tom..
Má rodinný život, svým způsobem stereotypní..takže sní, vzpomíná, představuji si..prostě pokouší..nic víc.
@kočička Evička píše:
ahoj, to je neuvěřitelný, mám to to stejné, jakoby jsi psala o mém příběhu…roky souhlasí, nová žena, nové dítě, ty kontakty, prostě úplně všechno…připadá mi, že v něm ještě něco z minula zůstalo a nechce ztratit ten kontakt, pro nějakej pocit, či co…akorát mně on pořád říká, že nežije ten život, co chtěl, ale jinej, a že za to můžu já, protože on to takhle nechtěl, jak to má, chtěl být údajně se mnou…tak si říkám - proč teda není? Ha ha
přesně, taky mi příjde, že nechce ztratit kontakt, pořád si mě jakoby připomíná, co měl na mě rád… Ale nemyslím, že by byl nespokojenej v novým vztahu. Chtěl se ořenit, mít dítě, tak šel do jiného vztahu, který vyšel…
@Buzulumab Nevidím za vším zlé úmysly. Jen tam, kde tomu napovídají okolnosti - třeba v zakladatelčině popisu. nejsem paranoidní, ale myslet si naivně, že mě má prostě rád a chce si povídat… povídali, že mu hráli. Bavím se s bývalým přítelem a věř, že to má jiné znaky. Nejsem v rozpacích, jak to myslí a on předpokládám taky ne, prostě čas od času kamarádsky pokecáme.
@Buzulumab píše:pokud tě to obtěžuje, tak mu napiš, ať tě té komunikace ušetří, že ti to není příjemné…
kolikrát jsem mu psala, že bych si přála, aby nepsal. Nevyšlo to, tak jsem se smířila s tím, že bude psaát asi do té doby, než ho to přestane byvit nebo se možná nějak odpoutá…
@baborad píše:
přesně, taky mi příjde, že nechce ztratit kontakt, pořád si mě jakoby připomíná, co měl na mě rád… Ale nemyslím, že by byl nespokojenej v novým vztahu. Chtěl se ořenit, mít dítě, tak šel do jiného vztahu, který vyšel…
já právě taky myslím, že je v novém manželství docela spokojenej, aspoň to teda tvrdí, ale přesto si nemůže „pomoct“, prostě mi semtam „musí“ zavolat, nebo napsat, ubezpečuje se, jestli je vpořádku a kdyby nebylo, že je připravenej mi pomoct a tak…jedna moje kamarádka měla manžela (přes 50 let, takže žádnej puboš), a on měl již tři ženy a po ní chtěl, aby byly všechny kamarádky, aby se třeba všichni sešli na kafe, anebo aby ona se kamarádila s kteroukoliv z nich.. on byl takovej ten „paša“ a chtěl mít okolo sebe všechny ty ovečky jakoby pohromadě, třeba na vánoce jim jedna bývalka dovezla bramb. salát, druhá cukroví a tak…hrozně jí to pilo krev ale - to jsem odbočila od tématu trochu ![]()