Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Koukni se někdy na Spektrum, tohle je přími nemoc která se musí léčit jinak to dojde daleko dál. Bohužel pro tebe on to nevidí, ale je nemocný..
Já si to dřív jenom myslela, dnes už to vím jistě
Mají v rodině těch obsesí víc
Bohužel už je to pro mě čím dál větší utrpení, když to někomu vyprávím, tak se zasměje, jak je to vtipný, ale když v tom člověk musí žít…
Jsem vyčerpaná a už nevím jak dál, tohle už je extrém ![]()
Mas mu to vyhazet a odnyst k pepelnici, beztak by si ani nevzpomel
.
Nedavno tu probehla diskuse na stejne tema, jen tam roli hrala slecna sbirava…Vetsinou se doporucilo zaskocit si pokecat s doktorem, protoze toto neni „konicek“,nybrz nemoc a podle taty a dedy asi i navyk z detstvi
Prijde na to jestli bude mit zajem svuj problem resit a na tobe kolik jsi schopna do toho jeste venovat energie ![]()
@wildcherry píše:
Mas mu to vyhazet a odnyst k pepelnici, beztak by si ani nevzpomel.
To právě nejde, protože on má strašnej přehled co kde má. Byl by hroznej tyjátr a tak minimálně týden tichá domácnost. A věty typu že ho nerespektuju, že nectím jeho soukromáí, že ho neberu takovýho jakej je…
No já nevím, mně to zní spíše tak, že je prostě bordelář
Já mám doma podobného chlapa a určitě ho za to nevyhazuju.
Bude hur
Pokud uz schovava i vicka od piv mel by to resit s odbornikem. Zive si pamatuju byt me babicky - byly tam cca 20cm siroke cesticky na projiti, jinak zaskladano od podlahy ke stropu. A poklady typu kelimky od jogurtu, vicka od jogurtu, suche slupky od pomerancu atd.Jen v obyvaku bylo 5 rozbitych lampicek(ony se spravi a budou jak novy).dratky, provazky, sacky… ve sklepe pak nekolik kobercu(nepouzitelnych), matrace(take nepouzitelne)…
@sovicka1 Toto uz neni bordelarstvi, to uklidis a smeti vyhazes, ale pokud schovava vicka od piv, cedulky od ponozek a odmita si to nechat vyhodit, to uz je neco jinyho… toto kdo nezazil nemuze pochopit.
Jo a zakladatelko - moje babi taky presne vedela kde co lezi, nenapadne neco vyhodit proste neslo.
No, ty špunty, ty jsou zvláštní… Ale leták, dvoukoruna, tužka? U nás prostě normální.
@doriang píše:
@sovicka1 Toto uz neni bordelarstvi, to uklidis a smeti vyhazes, ale pokud schovava vicka od piv, cedulky od ponozek a odmita si to nechat vyhodit, to uz je neco jinyho… toto kdo nezazil nemuze pochopit.Jo a zakladatelko - moje babi taky presne vedela kde co lezi, nenapadne neco vyhodit proste neslo.
ta víčka nepobírám, to přiznávám.
Ale cedulky - tak třeba u nás bych se nedivila, kdyby je odstřihnul a prostě je nechal ležet tam, kde je odstřihával. Takové smetí prostě doma taky máme
![]()
Ale rozhodně to nechci nějak zlehčovat
![]()
Hm tak to už si musíš vyřešit sama se sebou a pak s ním. Záleží na tobě, jestli do toho s ním chceš jít, ale počítej s tím, že spíš se to nezlepší, pokud on sám vyloženě nebude chtít.
Já jsem se radši rozešla po dost dlouhé známosti s klukem, který si často vycházel s kamarády a pil, protože áme v rodině alkoholika a až nápadně mi to připomínalo ty začátky, jak se člověk alkoholikem stává. Vím o sobě, že život s alkoholikem nebo s někým, kdo mi domů chodí podnapilý, bych nesnesla.
On mi pak říkal, že pochopil, že jsem měla pravdu, a že už si na to dává pozor, co si našel novou přítelkyni (teď už manželku a maminku jejih syna). Tak mám radost, že jsme se tehdy nehádali zbytečně a doufám, že se furt toho drží ![]()
@sovicka1 píše:
No já nevím, mně to zní spíše tak, že je prostě bordelářJá mám doma podobného chlapa a určitě ho za to nevyhazuju.
Neřekla bych, že je bordelář, vzhledem k těm děravým ponožkám nebo schovaným zátkám od piva. Kdyby byl bordelář, třeba jako ten můj, tak zátku nechá na lince. Tohle už zní jako nemoc. Znala jsem chlápka od našich z vesnice, který pořád něco votil na kole. Kde co našel, to si vezl domů. Když pak doma umřel, prohrabávali se k němu krámama a málem to museli vyhrnovat buldozerem. Byl tam zarovnanej… ![]()
Nejdéle do 1/2 roku si vždy koupím nějaké luxusní auto, nechám jej přivézt z ciziny, opravit, takže mám doma čtyři neustále ![]()
Co bych já dal za špunty, jízdenky, skleničky ![]()
No zaprvé jsi ho vyhodila ty, takže asi dolejzej, jestli chceš aby se vrátil. A zadruhé u nás doma se taky střádají víčka od piva(Kozla), přítel je sbírá do soutěží. A co mu zkusit udělat prostor na tohle kramaření? Jen tak třeba na zkoušku, dát mu najevo, že ho v tom podporuješ a přitom trochu směřovat ke svému cíli.
Abych nějak začala - s přítelem žiju čtyři roky a z jeho sběratelství a schovávání věcí jsem si dělala většinou legraci. Párkrát jsme se pohádali, ale snažila jsem se najít pochopení a moc nevyčítat a pokuit se obrátit to v legraci. Abych to nějak nastínila - myslím, že se u něj jedná o obsesi, i on sám to ví, nebo tuší, ale brání se a nechce si to přiznat. Zdědil to po tátovi a možná i dědovi, ty byli to samý v bledě modrým. Jdu si třeba takhle do linky pro hrnek na kafe a najdu v něm víčka od piva
on je sbírá, bude je potřebovat ale na co nevim. Vyhodím do koše starý děravý ponožky(moje)a on je vyndá a hodí do koše na vyprání se slovy že je to škoda, že s tím může mýt třeba motor od auta apod. Máme doma úložný prostor, ten miluje protože tam skoro nekoukám a je pod záclonou, tak si tam začal syslit věci - skleničky všeho druhu, prej je potřebuje na šroubky. Tuhle jsem šla vysávat a pod vysavačem odstříhaný cedulky z ponožek a starý použitý lístky z metra
do toho pár starých letáků a časopisů. V botníku schovává tužku, zapalovač, dvoukorunu…Já kam se podívám, vidím jeho bordel.
Celou dobu jsem se snažila a teď to ve mě bouchlo. Řekla jsem mu že je jak cikán aa že měl jít k popelářům…a plno jiných věcí. V po ráno jsme se ještě pohádali do telefonu a pak mi ho už nezvedal, i když jsem se mu snažila několikrát dovolat.Tak jsem mu napsala, jak jsem byla naštvaná, že už to takhledál nechci a ať mi vrátí klíče a přijde si pro věci. Od tý doby se neozval a nebyl doma. Myslím že je na ubytovně. Oba jsme paličatý a hrdý, ale snad to takhle tímhle neskončí?
Volat mu už nechci, jsem ze všeho znechucená a ještě je ve mě vztek
Bohužel jsem to už v neděli nevydržela, ruply mi nervy a moooc ošklivě jsme se pohádali