Přítel a jeho sběratelství věcí, prej je jenom schánčlivej

Anonymní
20.12.12 12:53

Prej je jenom schánčlivej

Abych nějak začala - s přítelem žiju čtyři roky a z jeho sběratelství a schovávání věcí jsem si dělala většinou legraci. Párkrát jsme se pohádali, ale snažila jsem se najít pochopení a moc nevyčítat a pokuit se obrátit to v legraci. Abych to nějak nastínila - myslím, že se u něj jedná o obsesi, i on sám to ví, nebo tuší, ale brání se a nechce si to přiznat. Zdědil to po tátovi a možná i dědovi, ty byli to samý v bledě modrým. Jdu si třeba takhle do linky pro hrnek na kafe a najdu v něm víčka od piva :roll: on je sbírá, bude je potřebovat ale na co nevim. Vyhodím do koše starý děravý ponožky(moje)a on je vyndá a hodí do koše na vyprání se slovy že je to škoda, že s tím může mýt třeba motor od auta apod. Máme doma úložný prostor, ten miluje protože tam skoro nekoukám a je pod záclonou, tak si tam začal syslit věci - skleničky všeho druhu, prej je potřebuje na šroubky. Tuhle jsem šla vysávat a pod vysavačem odstříhaný cedulky z ponožek a starý použitý lístky z metra :roll: do toho pár starých letáků a časopisů. V botníku schovává tužku, zapalovač, dvoukorunu…Já kam se podívám, vidím jeho bordel.
Bohužel jsem to už v neděli nevydržela, ruply mi nervy a moooc ošklivě jsme se pohádali :oops: Celou dobu jsem se snažila a teď to ve mě bouchlo. Řekla jsem mu že je jak cikán aa že měl jít k popelářům…a plno jiných věcí. V po ráno jsme se ještě pohádali do telefonu a pak mi ho už nezvedal, i když jsem se mu snažila několikrát dovolat.Tak jsem mu napsala, jak jsem byla naštvaná, že už to takhledál nechci a ať mi vrátí klíče a přijde si pro věci. Od tý doby se neozval a nebyl doma. Myslím že je na ubytovně. Oba jsme paličatý a hrdý, ale snad to takhle tímhle neskončí? :nevim: Volat mu už nechci, jsem ze všeho znechucená a ještě je ve mě vztek

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
20.12.12 12:56

Koukni se někdy na Spektrum, tohle je přími nemoc která se musí léčit jinak to dojde daleko dál. Bohužel pro tebe on to nevidí, ale je nemocný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.12 12:59

Já si to dřív jenom myslela, dnes už to vím jistě :oops: Mají v rodině těch obsesí víc :oops: Bohužel už je to pro mě čím dál větší utrpení, když to někomu vyprávím, tak se zasměje, jak je to vtipný, ale když v tom člověk musí žít… :zed: Jsem vyčerpaná a už nevím jak dál, tohle už je extrém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24379
20.12.12 12:59

Mas mu to vyhazet a odnyst k pepelnici, beztak by si ani nevzpomel :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
20.12.12 13:00

Nedavno tu probehla diskuse na stejne tema, jen tam roli hrala slecna sbirava…Vetsinou se doporucilo zaskocit si pokecat s doktorem, protoze toto neni „konicek“,nybrz nemoc a podle taty a dedy asi i navyk z detstvi :nevim: Prijde na to jestli bude mit zajem svuj problem resit a na tobe kolik jsi schopna do toho jeste venovat energie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.12 13:04
@wildcherry píše:
Mas mu to vyhazet a odnyst k pepelnici, beztak by si ani nevzpomel :think:.

To právě nejde, protože on má strašnej přehled co kde má. Byl by hroznej tyjátr a tak minimálně týden tichá domácnost. A věty typu že ho nerespektuju, že nectím jeho soukromáí, že ho neberu takovýho jakej je…

• Citovat
  • Upravit
47103
20.12.12 13:05

No já nevím, mně to zní spíše tak, že je prostě bordelář :-) Já mám doma podobného chlapa a určitě ho za to nevyhazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.12.12 13:06

Bude hur :hug: Pokud uz schovava i vicka od piv mel by to resit s odbornikem. Zive si pamatuju byt me babicky - byly tam cca 20cm siroke cesticky na projiti, jinak zaskladano od podlahy ke stropu. A poklady typu kelimky od jogurtu, vicka od jogurtu, suche slupky od pomerancu atd.Jen v obyvaku bylo 5 rozbitych lampicek(ony se spravi a budou jak novy).dratky, provazky, sacky… ve sklepe pak nekolik kobercu(nepouzitelnych), matrace(take nepouzitelne)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.12.12 13:07

@sovicka1 Toto uz neni bordelarstvi, to uklidis a smeti vyhazes, ale pokud schovava vicka od piv, cedulky od ponozek a odmita si to nechat vyhodit, to uz je neco jinyho… toto kdo nezazil nemuze pochopit.

Jo a zakladatelko - moje babi taky presne vedela kde co lezi, nenapadne neco vyhodit proste neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
20.12.12 13:08

No, ty špunty, ty jsou zvláštní… Ale leták, dvoukoruna, tužka? U nás prostě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
20.12.12 13:09
@doriang píše:
@sovicka1 Toto uz neni bordelarstvi, to uklidis a smeti vyhazes, ale pokud schovava vicka od piv, cedulky od ponozek a odmita si to nechat vyhodit, to uz je neco jinyho… toto kdo nezazil nemuze pochopit.Jo a zakladatelko - moje babi taky presne vedela kde co lezi, nenapadne neco vyhodit proste neslo.

ta víčka nepobírám, to přiznávám.
Ale cedulky - tak třeba u nás bych se nedivila, kdyby je odstřihnul a prostě je nechal ležet tam, kde je odstřihával. Takové smetí prostě doma taky máme :oops: :oops:

Ale rozhodně to nechci nějak zlehčovat :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.12 13:10

Hm tak to už si musíš vyřešit sama se sebou a pak s ním. Záleží na tobě, jestli do toho s ním chceš jít, ale počítej s tím, že spíš se to nezlepší, pokud on sám vyloženě nebude chtít.

Já jsem se radši rozešla po dost dlouhé známosti s klukem, který si často vycházel s kamarády a pil, protože áme v rodině alkoholika a až nápadně mi to připomínalo ty začátky, jak se člověk alkoholikem stává. Vím o sobě, že život s alkoholikem nebo s někým, kdo mi domů chodí podnapilý, bych nesnesla.
On mi pak říkal, že pochopil, že jsem měla pravdu, a že už si na to dává pozor, co si našel novou přítelkyni (teď už manželku a maminku jejih syna). Tak mám radost, že jsme se tehdy nehádali zbytečně a doufám, že se furt toho drží :palec:

• Citovat
  • Upravit
46669
20.12.12 13:10
@sovicka1 píše:
No já nevím, mně to zní spíše tak, že je prostě bordelář :-) Já mám doma podobného chlapa a určitě ho za to nevyhazuju.

Neřekla bych, že je bordelář, vzhledem k těm děravým ponožkám nebo schovaným zátkám od piva. Kdyby byl bordelář, třeba jako ten můj, tak zátku nechá na lince. Tohle už zní jako nemoc. Znala jsem chlápka od našich z vesnice, který pořád něco votil na kole. Kde co našel, to si vezl domů. Když pak doma umřel, prohrabávali se k němu krámama a málem to museli vyhrnovat buldozerem. Byl tam zarovnanej… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.12 13:13

Nejdéle do 1/2 roku si vždy koupím nějaké luxusní auto, nechám jej přivézt z ciziny, opravit, takže mám doma čtyři neustále :zed:
Co bych já dal za špunty, jízdenky, skleničky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
20.12.12 13:16

No zaprvé jsi ho vyhodila ty, takže asi dolejzej, jestli chceš aby se vrátil. A zadruhé u nás doma se taky střádají víčka od piva(Kozla), přítel je sbírá do soutěží. A co mu zkusit udělat prostor na tohle kramaření? Jen tak třeba na zkoušku, dát mu najevo, že ho v tom podporuješ a přitom trochu směřovat ke svému cíli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky