Bývalý parner a moje matka

Anonymní
22.7.22 07:40

Bývalý parner a moje matka

Holky zeptám se narovinu bez vytáček před půl rokem jsem se rozešla po 7 letech s partnerem, máme spolu dceru 6 let.
Někdy docela vycházíme jindy, je to dost náročné. Dceru mám v péči já, tatínek jednou za 14 dní víkend. Nebylo a není to někdy úplně jednoduché, když jsem zůstala na vše sama, pomoc jsem měla převážně od přátel, z rodiny mě nikdo moc nepodpořil.
Moje matka je člověk který nedokázal nikdy za nic pochválit, podpořit, pomoc, maximálně většinou jsem dostala přednášku o tom, co v životě zvládala ona se třema dětma a že já nezvládám s jediným.
Podotýkám, že ze třech sourozenců jsem jediná já, kdo zůstal bydlet blízko a pomáhal matce s čím byla potřeba. Měla období depresí, bydlela u mě, zlomila si nohu, starala jsem se o ní apod, přišlo mi to normální, byla jsem k tomu takto vychovaná.
Co mi vadí je, že se schází teď už s mým ex přítelem, jezdí spolu na výlety, jezdí k němu na kafe, teď výjimečně bude hlídat dceru jelikož musím do práce, zaplatila jsem ji a dceři pár dní dovolenou u vody, kam bere i mého bývalého..často se ho zastává když se něco děje, většinou jsem já špatná on že všeho vyjde bez problémů.. hrozně mi to vadí, snažím se dělat maximum a většinou dopadnu jako ta špatná já, už nevím co dělat víc, nakonec si vyčítám že jsem fakt špatná protože jejich kontakt mi vadí.
Mě by asi upřímně nevadilo to že se vídají jako to, že se ho neustále zastává ačkoliv mi dělá pořád nějaké problémy.
Jak to vidíte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
22.7.22 07:52

Z hlediska toho, aby vaše rodina fungovala, tak je docela dobrý, když otec a babička tvého dítěte spolu vycházeli.

Ale je jasný, že to je pro tebe je těžký a že cítíš křidvu, že tvoje matka není na tvojí straně.

Bohužel součástí dospělosti je zjištění, že naši rodiče jsou opravdu jen lidi a že prostě není reálné po nich chtít, aby naplňovali naše představy o ideálních rodičích. Stejně jako my (a naše děti) nejsme děti přesně podle jejich představ.

Pokus se smířit s tím, jaká je tvoje matka - není to tvoje vína, není to tvoje chyba, kdyby si byla ty jiná, tak ona by se chovala stejně. Když si tím projdeš, tak to ve výsledku bude osvobozující - protože se nakonec budeš moci přestat trestat tím, že nejsi dost dobrá.

Jsi.

A teda případně mrkni do téhle knížky, možná to pomůže třeba alespoň v tom, že v podobné, mizerné poozici nejsi sama…

https://obchod.portal.cz/…-dost-dobra/

Příspěvek upraven 22.07.22 v 07:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.7.22 07:52

Matka psychopat tak trochu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
22.7.22 07:53
@Anonymní píše:
Holky zeptám se narovinu bez vytáček před půl rokem jsem se rozešla po 7 letech s partnerem, máme spolu dceru 6 let.
Někdy docela vycházíme jindy, je to dost náročné. Dceru mám v péči já, tatínek jednou za 14 dní víkend. Nebylo a není to někdy úplně jednoduché, když jsem zůstala na vše sama, pomoc jsem měla převážně od přátel, z rodiny mě nikdo moc nepodpořil.
Moje matka je člověk který nedokázal nikdy za nic pochválit, podpořit, pomoc, maximálně většinou jsem dostala přednášku o tom, co v životě zvládala ona se třema dětma a že já nezvládám s jediným.
Podotýkám, že ze třech sourozenců jsem jediná já, kdo zůstal bydlet blízko a pomáhal matce s čím byla potřeba. Měla období depresí, bydlela u mě, zlomila si nohu, starala jsem se o ní apod, přišlo mi to normální, byla jsem k tomu takto vychovaná.
Co mi vadí je, že se schází teď už s mým ex přítelem, jezdí spolu na výlety, jezdí k němu na kafe, teď výjimečně bude hlídat dceru jelikož musím do práce, zaplatila jsem ji a dceři pár dní dovolenou u vody, kam bere i mého bývalého..často se ho zastává když se něco děje, většinou jsem já špatná on že všeho vyjde bez problémů.. hrozně mi to vadí, snažím se dělat maximum a většinou dopadnu jako ta špatná já, už nevím co dělat víc, nakonec si vyčítám že jsem fakt špatná protože jejich kontakt mi vadí.
Mě by asi upřímně nevadilo to že se vídají jako to, že se ho neustále zastává ačkoliv mi dělá pořád nějaké problémy.
Jak to vidíte vy?
Že je vadná a jede po něm a jemu to dělá dobře. Nenaděláš nic. Tohle sice patří do věcí, které by se fakt v rodině :srdce: dělat neměly, ale dějí se.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.22 07:57

Já pak hlavně obviňuju sama sebe, že ta " divná " jsem tady já.
Momentálně jsem matce a dceři zaplatila dovolenou abych teda měla hlídání na posledních pár dní před dovolenou v práci ( dcera chodí už víc jak 14 dní semnou do zaměstnání), abych teda Timpadem zaplatila dovolenou i tatínkovi..nejak se mi z toho už zvedá žaludek..

• Citovat
  • Upravit
19388
22.7.22 08:00
@Anonymní píše:
Momentálně jsem matce a dceři zaplatila dovolenou abych teda měla hlídání na posledních pár dní před dovolenou v práci ( dcera chodí už víc jak 14 dní semnou do zaměstnání), abych teda Timpadem zaplatila dovolenou i tatínkovi..nejak se mi z toho už zvedá žaludek..

Tvoje matka není normální odobnost bohužel.
Tatínek si snad může zaplatit dovolenou sám, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.7.22 08:01
@Anonymní píše:

No ty jsi vycepovaná svou matkou, aby si za její chyby cítila svou vinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.7.22 08:09

Chápu, že ti to vadí, tohle by asi nebylo příjemné nikomu. Ona si na něm holt zvedá sebevědomí a on to možná dělá tobě natruc. Ale zkus to brát z té lepší stránky - dcera má intenzivnější kontakt s tatínkem, to není nikdy ke škodě. Rozhodně mu nic neplať, ať si dovolenou zaplatí sám ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11174
22.7.22 08:12
@Anonymní píše:

Divný je, že jsi musela povolat matku na hlídání dítěte, když má vlastně čas otec a nemusela jsi teda platit dovolenou matce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.22 08:12

@unuděná babička si normálně dceru nebere na hlídání, to že s ní teď jede na dovolenou je výjimka, takže o intenzívnějším kontaktu s tatínkem nemůže být řeč..

• Citovat
  • Upravit
53190
22.7.22 08:14
@Anonymní píše:
@unuděná babička si normálně dceru nebere na hlídání, to že s ní teď jede na dovolenou je výjimka, takže o intenzívnějším kontaktu s tatínkem nemůže být řeč..

Tak se s tím nezatěžuj, co dělá ve svém volném čase holt neřeš :nevim: Ale pořád nechápu, proč bys měla platit jemu tu dovolenou. Ona to po tobě chce? Pokud ano, navrhni jí, že když má tatínek čas, ať mu přenechá své zaplacené místo a vyřešeno. Rozhodně bych neplatila další osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.22 08:15

A na kávu za ním jezdí v době kdy tam dcera není..

• Citovat
  • Upravit
2765

Otázka je, jestli tvoje matka nechce extra peníze. Pochybuji, že by si ex od tebe nechal zaplatit dovolenou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
@Anonymní píše:
Jak to vidíte vy?

No fujtajxl 8o 8o 8o

Ale jo, jsou takove toxicke matky. Znam taky jednu, ktera furt dcerinnyho bejvalyho zvala na kaficka a vejletky, pry se muze pratelit, s kym chce :roll: :roll: :roll: zjevne nebyla schopna nabalit svyho chlapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.22 08:18

@unuděná platila jsem za celý pokoj, dvojlůžkový nebyl k dispozici, musela jsem třílůžkový, Timpadem matka řekla, že ji zbyla postel navíc tak vezme tatínka, ale celý pokoj hradím já.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová