CAE certifikát - samouk, najdu parťačku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pozadam tedy taky o pozvanku do skupiny - nejsem si jista, jestli budu stihat (mam doma 3.mesicni a pracuju „home office“), ale rada bych konecne neco s moji anglinou udelala - uz se za ni skoro stydim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ververka77 pripomen mi, ze jsem ti k te gramatice chtela neco rict, az budeme v uzavrene, jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, také bych se přidala holky, akorát nevím jak to budu teď časově zvládat protože jsem momentálně 40+4, ale po porodu ve volné chvilce bych se na to učení potřebovala vrhnout. Zrovna před 2 dny jsem oprášila staré učebnice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marienela Ahoj, taky bych se přidala. Mám FCE, ale už jsem přes rok doma a angličtina „slábne“. Mám devítiměsíční holčičku a říkala jsem si, že bych to CAE ráda měla než skončím mateřskou. Bohužel času zatím moc není a motivace taky chybí. Tak jsem si říkala, že budu doma asi ještě s jedním dítětem, tak možná pak… Ale pokud bych měla tady podporu, tak by se s tím možná dalo něco dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, všechny byste měly mít ode mě pozvánku, kdo nemá, adresa skupiny je: www.emimino.cz/…cae-samouci/
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, kdysi jsem psala do této diskuze, ale k učení jsem se nedokopala. Jak jste na tom, učíte/učily jste se na CAE? Složil ji někdo? A máte někdo v plánu se na zkoušku učit? Já už to teď myslím vážně a brala bych parťačku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám v plánu se zas začít učit na CAE. Ovšem mám práci, jsem na dceru (4 roky) sama, tak je to dost náročné a budu muset věnovat každou volnou chvíli učení a ne jiným aktivitám jako dříve. Teď jsem nemocná a snažím se aspoň rychle dočíst půjčené knihy, ale potom se chci na to vrhnout. Ráda se přidám. ![]()
Jaké máš knížky?
Já se zkouším učit podle Destination C1 and C2, a potom mám zkušebních 7 testů. Když jsem se na ně dívala, je to hodně o slovní zásobě, takže to znamená učit se hlavně slovíčka, idiomy, gramatiku,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sollys Ja mam rocni a triletou. Chci zacit, ale potrebovala bych motivaci
Zatim jsem si rekla, ze v breznu si projdu gramatiku a zakladni slovicka, abych zjistila mezery a pak bych se vrhla na gramatiku, co mi chybi a na slovni zasobu. Na tu mam English Vocabulary in Use advanced a pak jeste jednu, nevim ted nazev. Dale uvidim, jak mi to pujde.
Jaka je ta knizka Destination? Cetla jsem, ze je dobra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sollys Jinak dle meho je rozdil mezi FCE a CAE ve slovni zasobe, takze i idiomy a frazovy slovesa. Z gramatiky uz tam toho asi o moc vic neni. Nebo se pletu? Jestli nekdo muze napsat rozdil mezi temito dvema zkouskami, budu rada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucieus Skupina je stara a nikdo tam neprispiva, ale muzes se pridat zatim k nam dvema, co jsme psaly ted aktualne. Ty uz se tedy ucis? Jak jsi na tom?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzka2012 píše:
@Sollys Jinak dle meho je rozdil mezi FCE a CAE ve slovni zasobe, takze i idiomy a frazovy slovesa. Z gramatiky uz tam toho asi o moc vic neni. Nebo se pletu? Jestli nekdo muze napsat rozdil mezi temito dvema zkouskami, budu rada.
Tak na helpforenglish jsem četla, že rozdíl mezi FCE a CAE je asi 700 hodin učení. Ale záleží, jak se kdo je schopný a kolik naučit.
Založíme novou skupinu nebo to necháme veřejně?
Ještě jsem se dívala a kdysi jsem koupila i knížku z druhé ruky:
Advanced Language Practice. Ale opět hromada nových slovíček. Gramatika by už moc velký rozdíl být nemusel, jen rozšíření a k tomu slouží cvičení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit