CAE certifikát - samouk, najdu parťačku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2016
3.3.16 20:26

Tady je ukázka Destination. Je tam 26 lekcí, liché gramatika, sudé slovní zásoba, idiomy.

http://www.ajshop.cz/…ok-with-key/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
3.3.16 20:35

@Sollys o těch 700 hodinách jsem taky četla, to je hrozný, to do konce mateřský nedám :roll: Když vezmu v úvahu, že FCE sice mám, ale od té doby už nějaká doba uplynula a určitě na té úrovni nejsem. Ty jsi na jaké úrovni? Už se učíš cíleně na CAE? Já nějak nevím, kde vůbec začít, ale nejdřív si musím prolítnout tu gramatiku, jak jsem psala, abych zjistila mezery. Slovíčka se stejně jen taky samy učit nedají, to chce ve cvičeních. Aspoň teda pro mě.

Ta knížka Destination se mi líbí, to prolínání gramatiky a slovní zásoby je dobrý a hlavně to bude teda gramatika k C1…

S tou skupinou asi uvidíme, jestli se ještě někdo přidá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
3.3.16 20:37

@Lucieus A ty jsi začátečník nebo jsem to špatně pochopila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
3.3.16 20:43
@Zuzka2012 píše:
@Sollys o těch 700 hodinách jsem taky četla, to je hrozný, to do konce mateřský nedám :roll: Když vezmu v úvahu, že FCE sice mám, ale od té doby už nějaká doba uplynula a určitě na té úrovni nejsem. Ty jsi na jaké úrovni? Už se učíš cíleně na CAE? Já nějak nevím, kde vůbec začít, ale nejdřív si musím prolítnout tu gramatiku, jak jsem psala, abych zjistila mezery. Slovíčka se stejně jen taky samy učit nedají, to chce ve cvičeních. Aspoň teda pro mě.

Ta knížka Destination se mi líbí, to prolínání gramatiky a slovní zásoby je dobrý a hlavně to bude teda gramatika k C1…

S tou skupinou asi uvidíme, jestli se ještě někdo přidá…

Já mám základní státní zkoušku z angličtiny, což je na úrovni B2. Odpovídaly tomu i zkušební testy úrovně mezinárodních zkoušek.

Ale jak jsem četla, podle nových pravidel by to mělo být tak, že kdybych náhodou C1 neudělala, dostala bych aspoň certifikát FCE.

Učím se cíleně na CAE. Zatím jsem u druhé lekce Destination C1 a C2. Ale slovíčka jsou tedy nářez. Chtělo by to víc cvičení nebo vlastní věty na každé slovíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
3.3.16 20:58

@Sollys Já tu základní státnici taky kdysi dělala, po nějaké době jsem se pak přihlásila na přípravný kurz na CAE, ale v půlce jsem to vzdala, protože jsem to nezvládala - hlavně teda kvůli slovíčkům. Měla jsem pocit, že nevím nic. Takže ti věřím, že to je nářez. A šla jsem pak na FCE. Teď jsem měla teda 3 roky pauzu, od září chodím na nějaký kurz, ale není to přípravný.

Jinak to jsem taky četla, že když neuděláš CAE, můžeš mít FCE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
3.3.16 22:11

@Lucieus Nevadí, třeba ti něco poradíme ;) I když popravdě já bych jako začátečník nebo věčný začátečník musela jít do kurzu, sama bych se nedonutila. Hlavně bych teda nevěděla, kde vůbec začít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
3.3.16 22:14

@Lucieus, náhodou máš dobrý cíl, na který postupem času můžeš dosáhnout. Bude to chtít jen hodně učení a slovíček.

Pamatuju si, že první rok jsem na státní zkoušku šla a byl to mazec. Zjistila jsem, že maturitní úroveň nestačí. A to jsem chodila do kurzu. Od té doby jsem se učila denně po práci, vypracovala témata pro pokročilé, naučila se to nazpaměť, tím pádem i nová slovíčka, vazby, což se později hodilo i u slohovky či mluvení. Základy všem vět byly podobné a slovní zásoba pomohla v tvoření vět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
3.3.16 22:16

@Zuzka2012 Právě na kurz zatím jít nehodlám, protože vím, že by to byly vyhozené peníze. Napřed velká slovní zásoba a za rok třebas ten kurz.

Ale chce to se holt donutit se učit. Proto každá motivace dobrá. Třebas v tomto fóru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
5.3.16 13:03

Ahoj, neni tu nekdo kdo uvazuje o CPE? Jinak existuji zkousky na necisto, stoji kolem petistovky, coz je myslim super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.3.16 13:46

@Klarindas Jsou zkoušky nanečisto i na CPE? Já jsem o tom kdysi uvažovala, ale je to dávno, nenašla jsem nikdy ani přípravný kurz na CPE, tak jsem to nechala být. Samostudiem bych asi dala CAE, ale CPE ani omylem. Můžeš mi kdyžtak hodit prosím nějaký odkaz?

• Citovat
  • Upravit
852
5.3.16 13:58

No byva ale asi ne pokazde…kurzu je malo…tipla bych si ze british council je snad ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
5.3.16 14:02

Všimla jsem si jak se tu bavíte o učení slovíček. Pokud můžu radit, tak se na izolované učení slov vykašlete a začněte číst. CAE a CPE se od nižších zkoušek vyznačuje tím, že vyžaduje o hodně obsáhlejší slovní zásobu. Tu nahrabete spíš z kontextu - čtením a poslechem. Nadrtit se můžete možná nejčastější idiomy. Takže gramatika samozřejmě, k tomu někde konerzaci.

Jen varuju, že CAE už je od maturitní úrovně na míle daleko. Ono i to FCE je těžší než matura. Tak abyste dobře zvážily, jestli už na to máte, než za zkoušku zaplatíte. Znám spoustu lidí, kteří trochu přecenili své síly a ani na to FCE jim body nestačily.

Takže s chutí číst a poslouchat, pak to půjde lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
5.3.16 14:10

@Sollys A učíš se nějak pravidelně? Já bych potřebovala pevný plán, tak se mi učí nejlépe, ale s dětmi je to těžší. Když jsem se učila na FCE, tak jsem na to vlítla několikrát týdně po práci a bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
5.3.16 14:14

@Klarindas Jestli uvažuješ, tak tě obdivuju. Můžu se zeptat, jak se anglině věnuješ? Jestli v práci nebo býváš hodně v zahraničí nebo na to stačí knížky a filmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
5.3.16 14:23
Ahoj
@Majka13 píše:
Všimla jsem si jak se tu bavíte o učení slovíček. Pokud můžu radit, tak se na izolované učení slov vykašlete a začněte číst. CAE a CPE se od nižších zkoušek vyznačuje tím, že vyžaduje o hodně obsáhlejší slovní zásobu. Tu nahrabete spíš z kontextu - čtením a poslechem. Nadrtit se můžete možná nejčastější idiomy. Takže gramatika samozřejmě, k tomu někde konerzaci.

Jen varuju, že CAE už je od maturitní úrovně na míle daleko. Ono i to FCE je těžší než matura. Tak abyste dobře zvážily, jestli už na to máte, než za zkoušku zaplatíte. Znám spoustu lidí, kteří trochu přecenili své síly a ani na to FCE jim body nestačily.

Takže s chutí číst a poslouchat, pak to půjde lépe :kytka:

Souhlasím na 100%. CAE jsem dělala, a rozhodně je to spíš o celkové schopnosti porozumění textu. Určitě je to těžší než maturita, ale pravda je, že typově jsou ta cvičení (obzvlášť v části s use of english a reading) hodně podobná. Super je, že v případě neudělání CAE pořád dostanete FCE. Mně osobně dělal největší starosti Writing, dost jsem se soustředila na pravidla různých útvarů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze