Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
nejsem si úplně jistá kategorií, tak snad tady to bude ok. Máme v práci cafeterii (Edenred) a za celý rok se mi tam nashromáždilo opravdu hodně bodů. Nemáte nějaký tip, za co body utratit? V únoru se nám má narodit první mimi, takže bych dala vše za to, abych si za to mohla koupit šátek, nosítko, oblečky, atd. Ale jelikož to nejsou služby, tak mám asi smůlu…
Našla jste některá dobré uplatnění bodů pro těhotnou maminku nebo výbavičku pro miminko? Nejblíž jsem našla lékárnu, ale ani za kosmetiku pro mimčo toho tolik neutratím. Navíc je na kosmetiku ještě brzy.
Doteď jsem body utrácela za jógu, dovolenou nebo zubaře. Ale bohužel jsem na neschopence, takže kromě zubaře to nepřichází v úvahu a jeden zubař mě nespasí.
Díky za jakýkoli tip, nejvíc mě mrzí ten šátek, kdybych ty body mohla utratit za šátek, tak si koupím dva šátky a mám po „problému“ ![]()
Díky za tipy.
Ahoj. Já mám sice Sodexo, ale asi to bude stejné. Body využívám jen na nákup z internetové lékárny, kde se tím dá platit. Takto jsem nakupovala Nutrilon. Teď když se chystám na druhé dítě tak tam kupuji např. teploměry, odsávačky aj. Já myslím, že zrovna ty lékárny jsou super. Zkus si nějakou najít a mrkni, co vše se dá od nich koupit.
@Nino13 píše:
Ahoj. Já mám sice Sodexo, ale asi to bude stejné. Body využívám jen na nákup z internetové lékárny, kde se tím dá platit. Takto jsem nakupovala Nutrilon. Teď když se chystám na druhé dítě tak tam kupuji např. teploměry, odsávačky aj. Já myslím, že zrovna ty lékárny jsou super. Zkus si nějakou najít a mrkni, co vše se dá od nich koupit.
Kdybych kupovala umělou výživu, tak si taky říkám, že body utratím hned
. Jenže termín mám až v únoru (body musím vybrat do konce roku) a nemám ponětí, jak dlouho budu kojit, jestli vůbec. A kupovat do zásoby mi taky přijde blbost.
Ale vůbec mě nenapadlo tam hledat třeba odsávačku, to se podívám, třeba tam budou mít i chůvičku nebo nějaké lahvičky, moc díky za tip ![]()
@Premek_Orac píše:
Cože???
Nechápete otázku nebo nevíte, co je cafetérie?
Jeden rok se sešly benefity mně i manželovi ve vysoké výši, tak jsme se domluvili s rodinou, kdo co potřebuje v lékárně, a nakoupili jsme jim různé vitamíny, léky, nějaké bezlepkové potraviny, gymnastický míč apod. Dali jsme jim to za 70% ceny (protože se mi nechtělo zjišťovat, jestli by to jinde měli levnější a my byli rádi, že místo těch bodů dostaneme hotovost).
Teď máme už jen manželovy benefity a ty běžně stihnu utratit za kartáčky Curaprox (nám i dětem), krémy proti slunci pro děti, vitamíny, Panadol, rybí tuk pro děti, občas ionťák manželovi na sport.
@Elis6 Nechci dělat reklamu, ale já třeba dost kupuji z lekarna, nebo Pilulka, podle toho, kde mají jaké akce (doprava zdarma, na pilulku se dají sehnat i slevové kupony). A dá se tam koupit skoro vše - od hraček po plenky.
Pleny, hračky nebo třeba i žínky, látkové pleny, kosmetika (opruzeninové masti, mycí gely,..), nějaký kojenecký čaj, porodnické vložky, fixační kalhotky do porodnice, hroznový cukr taktéž do porodnice, monitor dechu (nevím, zda chceš pořizovat), bezkontaktní teploměr, teploměr do zadečku, přebalovací podložky,… všechno lze objednat v lékárně, i třeba kolotoč nad postýlku, myslím, že není problém utratit i velikou částku ![]()
edit: ještě jsem si vzpomněla, mají i hrací deky
@Nino13 píše:
@Elis6 Nechci dělat reklamu, ale já třeba dost kupuji z lekarna, nebo Pilulka, podle toho, kde mají jaké akce (doprava zdarma, na pilulku se dají sehnat i slevové kupony). A dá se tam koupit skoro vše - od hraček po plenky.
Tak vy jste úplně zlatá… na Pilulce mají dokonce kočárky a autosedačky!!!
problém tedy vyřešen, moc děkuji
@Elishka1 píše:
Pleny, hračky nebo třeba i žínky, látkové pleny, kosmetika (opruzeninové masti, mycí gely,..), nějaký kojenecký čaj, porodnické vložky, fixační kalhotky do porodnice, hroznový cukr taktéž do porodnice, monitor dechu (nevím, zda chceš pořizovat), bezkontaktní teploměr, teploměr do zadečku, přebalovací podložky,… všechno lze objednat v lékárně, i třeba kolotoč nad postýlku, myslím, že není problém utratit i velikou částkuedit: ještě jsem si vzpomněla, mají i hrací deky
Už na to koukám, nikdy by mě to nenapadlo hledat v lékárně! Je toho tam hodně, monitor dechu, dokonce i kočárky. Tak to mám radost! ![]()
Ahoj,
Pokud musíš body vybrat do konce roku, určitě doporučuji body převést na Ticket Benefits card, kde body můžeš čerpat ještě dalších 24 měsíců od nabití. Můžeš tak body čerpat postupně a využít na nákupy jak na lékárnách, která se ti určitě s mimčem bude hodit, tak třeba i potom na vstupy do bazénů na plavání, fitko apod… Nemusíš tak vymýšlet, jak body utratit hned ![]()
Pája
@Anonymní píše:
Ahoj,Pokud musíš body vybrat do konce roku, určitě doporučuji body převést na Ticket Benefits card, kde body můžeš čerpat ještě dalších 24 měsíců od nabití. Můžeš tak body čerpat postupně a využít na nákupy jak na lékárnách, která se ti určitě s mimčem bude hodit, tak třeba i potom na vstupy do bazénů na plavání, fitko apod… Nemusíš tak vymýšlet, jak body utratit hned
Pája
To je taky super nápad, zkusím si zjistit, jak to s tou kartou máme
. Díky
Holky ja mam v práci cafeterii a posilaji mi veškeré bonusy tam což je kolem 6-7tisí měsícně. na kartu se da převést jen 20tis za rok a co dal? nevyužiju to, v lekarně nedělám takové nakupy.. da se to nejak vyřešit? mam velky děti tak že mimi veci nepotřebujem… jak se to da jinak využít - prodat? je mi jasné že nedostanu 100% ceny ale jak na to?
@Hellča81 píše:
Holky ja mam v práci cafeterii a posilaji mi veškeré bonusy tam což je kolem 6-7tisí měsícně. na kartu se da převést jen 20tis za rok a co dal? nevyužiju to, v lekarně nedělám takové nakupy.. da se to nejak vyřešit? mam velky děti tak že mimi veci nepotřebujem… jak se to da jinak využít - prodat? je mi jasné že nedostanu 100% ceny ale jak na to?
Já si za to kupuju kosmetiku nebo parfémy. Sice to vyjde dráž než v normálních obchodech, ale vzhledem k tomu, že jsou to body, které by mi jinak propadly, tak to neřeším. ![]()
A co zbyde tak uplatňuju na různé narozeninové dárky pro příbuzné (kosmetika, knížky atd.).