Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, jsme na UM od 4 měsíce, čaj jsem dávala fenyklový, hlavně kvůli prdíkům,
porad se z doktorkou.
Zda dávat čaj nebo ne, je opravdu věcí názoru. Já jsem byla taky ze začátku proti čaji, ale dnes malýmu dávám alespoň 5 ml fenyklového čaje od HIPPu, aby se vyprdíkoval. A fakt to pomáhá.
já čajík dávám od 6 neděl to jsme plně přešli na UM , pokud si malej jednou denně aspon necucne tak ho bolí bříško. A v noci ho používám když se probudí- hlad nemá, dudel nepomáhá, cucne čajíka a spí dál ![]()
člověk míní panbůh mění..den po založení tématu to vypadalo na nějakou nemoc a po konzulatci s mudrou jsem tedy přichystala čaj,že v pohodě 150-200 ml/24 hod může..a tak s připraveným čajíkem se šinu k postýlce a ejhle-ani náhodou..jak zjistil, že se nejedná o mlíko tak zavře pusu a ani kapka.. ![]()
Paps píše: člověk míní panbůh mění..den po založení tématu to vypadalo na nějakou nemoc a po konzulatci s mudrou jsem tedy přichystala čaj,že v pohodě 150-200 ml/24 hod může..a tak s připraveným čajíkem se šinu k postýlce a ejhle-ani náhodou..jak zjistil, že se nejedná o mlíko tak zavře pusu a ani kapka..
A sladíš mu to? Já jí tam dám vždy malilinko cukru…ono mlíko taky nějak extra sladký neni, ale neni takový nijaký jako čaj. zkus malinko osladit…malá si mlaská blahem
Ale každý mimi je jiný…možná ti ho fakt nebude chtít ![]()
tak já bych teda nesladila, takhle malím se to nemá, vždyť i přesnídávky jsou bez cukru!!
Zkus víc druhů od různých firem, není na to zvyklý tak to chvíli potrvá.
mom.kri píše:
tak já bych teda nesladila, takhle malím se to nemá, vždyť i přesnídávky jsou bez cukru!!
Zkus víc druhů od různých firem, není na to zvyklý tak to chvíli potrvá.
Tak na tom čaji je přímo napsaný že se může přisladit, dětem trpící na prdíky sladit umělým sladidlem…
No já prostě sladim, ale nepatrně.
přímo na čaji od Hippa je napsano Nesladit! takže nevím no. já bych taky nesladila. Malému to naštěstí chutná i tak
my teda čajíky nesladíme, ale bylo mi doporučeno buď Glukopur a nebo fruktóza ( ovocný cukr ), místo klasického třtinového cukru ![]()
rybkabezvody píše:
my teda čajíky nesladíme, ale bylo mi doporučeno buď Glukopur a nebo fruktóza ( ovocný cukr ), místo klasického třtinového cukru
To je super nápad, to mě vůbec nenapadlo
…zítra mažu pro glukopur ![]()
Vergis píše:
přímo na čaji od Hippa je napsano Nesladit! takže nevím no. já bych taky nesladila. Malému to naštěstí chutná i tak
Mě bylo řečeno že čaj od Hippa už sladkej je…(kamarádka ho dávala synovi)
Já nevim, neměla jsem, nechutnala jsem ho… ![]()
no máme od Hipp heřmánkový a bylinkový a ani mě nenapadlo je sladit..oba mi přijdou moc dobrý, já bych je pila sama:-)
Spíš si říkám jestli ten franulovanej čaj je to nejlepší..neděláte někdo jen obyč pytlíkovej?
my když jsme s čajem začínaly tak mi kladla dr. na srdce ať jí hlavně nedávám granulované jelikož je většina z toho cukr a třeba jen 5% ta určitá složka - fenykl, heřmánek ap. a jelikož malá mi odmítala pít tyto bylinky tak jsem jí vařila klasické ovocné sáčkové, takové ty dražší ne zrovna Jemču. Teď už díky bohu pijeme šťávy a ty jí hodně říznu převařenou kojo vodou a jak jí to jede ![]()
paps - mám granulovyný, ale dělá si sáčkový fenyklový od Hippu, je to Bio a je trochu dražší.
hhmm, podívám se..já jsem totiž volala manželovi at prostě nějakej dětskej koupí, tak vzal tady ty..vydám se sama a kouknu jaká je vůbec nabídka:-)
díky všem! ![]()