Kroucení se a pláč při kojení (před přisátím)

68
1.12.10 20:02

Kroucení se a pláč při kojení (před přisátím)

Ahoj!
Mám měsíční dcerku, která se se mnou při každém kojení více nebo méně pere, kroutí se a pláče, někdy až do histerického brekotu. Problém je v tom, že se mi během té doby vůbec nepřisaje. Minimálně deset minut spolu „bojujeme“ a pak se mi teprve přisaje. Pak už jen spokojeně dudá, je uvolněná, bradavky se ani nepouští, přebalím jí a zase se mi přisaje naprosto vzorně, hned a bez pláče. Jen ten začátek je boj. Hezky přibývá, dobře spinká a je celkově spokojené mimčo, jen to kojení mě mrzí. Když vidím ty slzičky.. :cry:
Máte s tím někdo zkušenosti? Co jí může vadit? :nevim:
Děkuju předem moc za pomoc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
1.12.10 20:09

Tohle mi dělal malý ve 3.měsících, vadilo mu, že mléko neteče hned a pořádně, nedokázal pořádně sát, i když od bradavky jsem ho musela páčit! Bojkot kojení se tomu myslím říká, neporadím, prý to časem přejde. Někdy je u kojení bolí bříško, jak se nastartuje zažívání (proto se většinou u kojení mimča pokakají). Já kojila jen 3,5měs., takže Ti asi poradí někdo jiný, jen chci popřát trpělivost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
1.12.10 20:12

Ahoj,
ty ji nakojíš pak přebalíš a pak pokračuje :think: ?
Není to dobrý nápad … kdyby náhodou usnula už ji totiž nemáš budit, aby pak nebyla nervozní a spinkala.
Když tohle dělala neteř tak to bylo proto že ji nechutnalo mléko, švagrová pak dostala měsíčky,ale u vás to může být třeba prdíkama nebo nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.12.10 20:18

..když mi usne, tak jí už nebudím. Ale doktorka mi říkala, že když mám dost mléka, tak jí mám dát z jednoho prsu, nechat ji odpočinout a pak dát z druhého. Tak jí mezi kojením někdy přebalím, jindy nechám jen chvilku v náručí, apod. Co se týče chuti mléka, tím to být nemůže, protože se nepřisaje, tudíž neochutná.. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
1.12.10 20:21

jenže nos funguje i na dálku …
Kájka se taky kroutila a ječela a ani prso v puse ještě neměla a až po nějaké době se přisála…
Aha tak to jsem nevěděla :think: .
Každopádně ,mě v porodnici učili první přebalit a pak nakrmit…,ale dělej to jak chceš ,ty jsi maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.12.10 20:26

to mě nenapadlo, že by to mohla odmítat už po čichu.. na tom by tedy mohlo něco být.. děkuju za radu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
1.12.10 20:30

napadlo mě jen to, jestli nemá v době kdy jí jdeš kojit už moc velký hlad, slyšela jsem že by se mělo začít dřív než když už pláče moc. Jako když už začne být neklidná, tak už dát. Prostě nepřetáhnout tu dobu. Jinak k tomu přebalování, já jsem zase přebalovala až po kojení, vím, že se to nemá manipulovat s nakrmeným miminkem, ale mě se u kojení pravidelně pokadil, takže jsem musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
1.12.10 20:41

Já taky přebaluju až po kojení, neb se dost často probudí tak hladový, že snažit se ho ještě přebalit, tak on se uřve a já ohluchnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
1.12.10 20:51
MegK píše:
jenže nos funguje i na dálku …
Kájka se taky kroutila a ječela a ani prso v puse ještě neměla a až po nějaké době se přisála…
Aha tak to jsem nevěděla :think: .
Každopádně ,mě v porodnici učili první přebalit a pak nakrmit…,ale dělej to jak chceš ,ty jsi maminka.

ja prebaluju pred a vetsinou i mezi tim, protoze se mi u saji zesere jak amina, tak ho v tom preci nenecham. Mne se krouti vzdycky mezi tim, protoze ho tlaci prisko, pak nadela do plinky a je spokojenej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
1.12.10 20:57

Já přebaluju také až po kojení.....osvědčilo se mi to a syn by to asi do kojení nevydržel, řval by jako tur :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
1.12.10 21:12
certicexyz píše:
Já přebaluju také až po kojení.....osvědčilo se mi to a syn by to asi do kojení nevydržel, řval by jako tur :-D

ja nekdy prebaluju i trikrat nez jeste usne :-D docela spotreba plin…ale vim ze kdyz pije a zacne se kroutit a taha mi bradavku jako zuzu a pousti a znova chyta a vzteka se..ze tam zlobi prdanek a jak je venku tak je blahem bez sebe a pak v klidu pije dal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
1.12.10 21:49
Ankakona píše:
to mě nenapadlo, že by to mohla odmítat už po čichu.. na tom by tedy mohlo něco být.. děkuju za radu..

To se mi nezdá, podruhé už je to v pohodě ne? :nevim:
Zkus projít rady na www.kojeni.net, nic jiného mě nenapadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
1.12.10 21:58

Ahoj, já moc neporadím, ale něco podobného mi dělal starší syn, když mu byly asi dva měsíce. Byla jsem přesvědčená, že už by měla být doba na krmení, ale když jsem mu nabídla kojení, tak se hned odvrátil a začal se se mnou prát. Přitom ale, když se podařilo nechat ho přisát, pil dlouho. Zdálo se mi, že prostě chce koukat okolo, že byl moc rozptýlený. Jednou večer se mi ho dokonce nepodařilo nakojit vůbec, nakonec se uřval až do spánku, asi hodinku si pospal, uklidnil se a pak se úplně bez problémů nechal nakrmit. Trvalo to u nás pár týdnů, možná měsíc a samo to přešlo.
Tak možná opravdu snažit se na kojení vystihnout okamžik, kdy bude klidná, ničím rozptýlená… Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
1.12.10 22:40

Ahoj, tak já přebalovala až po kojení. Ohluchla bych, kdyby nedostal svoje :lol:. Ale k věci… Také se přikláním k názoru, že ví, že ji mléko hned nepoteče, a proto se vzteká. Doporučuji prso před kojením nahřat a trochu rozpumpovat přívod :mrgreen:.

Ještě to skutečně může být také pachem. Nepoužíváš na bradavky nějaký krém, neomýváš je mýdlem po kojení nebo něco takového? Pokud ano, doporučuji ommývat pouze vodou a případně změnit krém…

Taky jsme měli stejný problém, rychle se to upravilo těmito „zásahy“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
1.12.10 23:39

Ahoj,tak tohle moc dobre znam,maly to mel od zacatku,obcas kojo probehlo v klidu,ale nekdy jsem i ja brecela,bylo mi ho hrozne lito,taky mel casto velky problem prisat se,nekdy to trvalo i hodinu,kdy brecel,neschopny se prisat,kroutil se.Taky si myslim,ze ho proste bolelo brisko,tak se asi nemohl soustredit na krmeni,byla jsem z toho dost zoufala a jen diky moji mamce,ktera byla pro me velkou oporou jsem kojeni nevzdala a jsem ted moc rada,ze jsem to vydrzela,Tobik byl nakonec plne kojen 6,5 mesice a jeste doufam par mesicu s prikrmy budu kojit.Chce to jen vydrzet,o hodne se to zlepsilo okolo 2 mesice,kdyz bude mit zas problemy tak zkus ji trochu pocvicit s nozickami,dat na chvilku na brisko,aby se vyprdela,u me taky pomahalo,kdyz Tobika nekdo pochoval,on se v naruci zklidnil a nekdy se pak prisal bez problemu.Preji ti,aby se to u vas brzo zlepsilo,nikdy jsem si nemyslela,ze kojeni bude takovy boj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová