Jaké existují UM?kromě Nutrilonu,Sunaru apod..

6453
1.12.10 19:24

Jaké existují UM?kromě Nutrilonu,Sunaru apod..

Ahoj všem
přemýšlím o změně UM pro mojí dceru.
kojím od porodnice jen částečně. Čím víc dcera roste, tím víc potřebuje UM
Dávám Nutrilon 1
malá ho pije normálně, ale dost jí trápí prdy a nejde jí kadit
Dívám se po jiné UM a napadá mě:

existuje kromě klasických UM jako je Nutrilon, Sunar (i ta lepší nová řada-nutradefens?), Beba, Hipp, DM výživy…
prostě jestli není k sehnání nějaké UM výrazně převyšující běžně sehnatelné UM v lékárnách a v obchodech.

žádné speciální úpravy nepotřebujeme-ani hypoalergení ani jiné
cena mi je jedno

v případě, že o žádné jiné než běžné UM nevíte tak podle čeho se řídíte při výběru?
já se to snažím prozkoumat,ale mám v tom hokej
každý výrobce pojmenovává stejné věci různými názvy a já pak nevím co je co…
ten nový Sunar je z odtučněného mléka, přijde mi to divný, ale na Nutrilonu zase píšou syrovátka…fakt se v tom nevyznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3640
1.12.10 19:36

Já jsem z Nutrilonu pořešla na Hami, je to stejný výrobce a téměř stejné složení. Nutrilon se ale prý nevyrábí u nás, Hami ano a proto ten rozdíl ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.12.10 19:47

u Nutrilonu platis hodne znacku - nam nevyhovoval u prvni dcery - mela po nem zacpu. Hami mlika si hodne chvali a je to stejny vyrobce - Nutricia.

Pokud nepotrebujes nejakou specialni vyzivu tak bych to neresila a davala mleko, ktere dceri chutna a dobre po nem kadi… :-)

• Citovat
  • Upravit
777
1.12.10 19:50

Když mě mudr.poslala koupit um jelikož jsem neměla skoro žadné svoje.Tak jsem čapla první co mě přišlo pod ruku a dál jsem to neřešila…jsme od prvního měsíce na Bebě a synovi chutná do tedka.Jinak bych se z toho musela zbláznit.Je pravda,že sem nemusela řešit nějaký trávicí problémy a hledat novou alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
1.12.10 19:56

když já to právě řeším
když už nemůžu kojit chci jí dát to nejlepší co se dá koupit - kdekoliv
já to taky zpočátku nějak moc neřešila, myslela jsem, že Nutrilon je nejlepší a hotovo
navíc měla tak 50% dávky MM
ale poslední měsíc jí UM víc a víc, teď už je vlastně skoro kompletně na UM a proto to řeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
1.12.10 19:56

My ze začátku taky měli Nutrilon,ale syn i dcera po něm měli zácpu a prdíky, tak jsem zkusila Bebu, po té zas hodně ublinkávali a nakonec zvítězilo mlíko Hami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
1.12.10 19:57

No my začínali na Nutrilonu, ale taky nám neseděl, ty prdíky byly taky… ale pediatrička je z něj unešená (doporučuje jen ho). Ale já se po čase potkala s kamarádkou, také dětskou lékařkou a ta mi řekla tajemství… že je úplně jedno, jestli dám Nutroš nebo Sunar, jde jen o značku. Důležité jen je, UM často nestřídat. Takže my přešli na Sunar a nedám na něj dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
1.12.10 20:23

UM vyrábí také MILUPA,ale myslím tady není k sehnání :think:

• Citovat
  • Upravit
31594
1.12.10 20:24

Podle mě je kvalita UM srovnatelná, Nutrilon a Sunar jsou mediálně asi nejprofláklejší, plus furt přidávají něco, aby bylo mléko ještě lepší a ještě víc jako MM.
Třeba v zahraničí jsou jiné značky, ale skrývají se za nimi úplně ta samá UM, jako jsou u nás. Teoreticky nejlepší by mohlo být MM z mléčné banky, ale za prvé pokud nejste multimilionáři, tak byste byli na vodě a chlebu, pokud by dítě bylo na MM, za druhé sice je to kontrolované,ale nevíš,zda si ta, která mlíko prodávala, u odstříkávání nezapálila cigáro a nenalila frťana :nevim:

Pokud vím, Nutrilon a Beba jsou takové vyhlášené ucpávací,zároveň se považují za nejlepší.

Zkrátka žádné lepší normální UM není :nevim:

My jsme nakonec dávali po odstavu v 9m DM mlíko, líbilo se mi, že je v bio kvalitě, ale to už přeci jen jedl spoustu jiných věcí, tak se to nedá srovnávat.

Když by ses chtěla jó ztrhat, tak si kup nějakou vymakanou odsávačku a odsávej svoje MM, podporuj laktaci a možná budeš mít dítě na svém MM z flašky (a taky docela možná nervy v pr…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
1.12.10 20:26

Ahoj, tak v porodnici jsme dostávali Bebu a byla nám doporučena i domu, ale koupila jsem Nutrilon, protože nás pouštěli v sobotu a otevřená byla jen jedna lékárna ve který zrovna Bebu neměli, potom jsem ale Bebu sehnala normálně a tak byl na ní celkem dlouho, vyzkoušeli jsme i Sunar, Hami i Hipp, ale opět jsme se vrátili k Bebě, ale tentokrát už k obyč. ne HA, ta mu po těch sladkých přestala chutnat. Nyní jsme na Nutrilonu a chutná mu. Kupovala jsem v akci, takže máme ještě 3 krabice, pak se zase po nějakym podívám, jinak po žádnym mlíku problémy neměl a chutnaly mu všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
1.12.10 20:29

Taky my dr rekla,ze je to jedno,ktere UM,ze jsou vsechny velmi kvalitni.

Osobne nejsem odvarena z Nutrilonu,jsem presvedcena o tom,ze se plati za znacku,luxusni krabici,masivni reklamu..

Ja davala Sunar,je na trhu uz X let,nejak mu verim..

Jinak si myslim,ze jine, „nejlepsi“ UM na trhu neni,jak u nas,tak za hranicema.Tam se to akorat jmenuje jinak,ale slozeni je + - stejne.Ale pravda,nepidila jsem se po tom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.12.10 20:43

miši a nechces prave skrze ty prdy zkusit nejakou tu nenormalni radu, treba „comfort“… ja se v tom moc nevyznam, ale protiprdova mleka existuji, myslim, ze i HA rada je stran prdeni lepsi, je to castecne stepene

samozrejme pokud chces neco uplne super, po cem se ani prdet neda, protoze to je vlastne cele stravene, tak ji kup Neocate, bratru pixla za 1600 ale garantuji ti, ze zacnes najednou resit poruchu prijmu potravy, je to totiz bleeeeeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
1.12.10 20:48

Mišmiš - ještě je UM od firmy Babio - ale nemám zkušenost, měla jsem jen vzorek.

Moje malá je taky na UM - jsme na Nutrilonu a nemáme problém - dáváš jí pít čaj? Při UM by měla pít čaj (nejlépe fenyklový - ten je na prdy), protože UM jí může ucpávat a čaj jí to zase zředí - chápeš, ne?

• Citovat
  • Upravit
13503
1.12.10 21:52

Z Nutrilonu jsme presla na Hami a v pohode :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
1.12.10 22:07

při UM se nemusí dávat čaj, to je trochu přežitek z minulosti, že UM ucpává a je pořeba doplňovat tekutiny.. (ono dřív ty UM byly takový, že se muselo..)

každopádně, kromě Hami mi ještě přijde dobré Nestle bifidus.. nebo opravdu zkus nutrilon comfort, kamarádky holčička měla po klasice zácpu a prdy a po comfortu právě ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová