Vracení mlíčka do jícnu

10142
2.12.10 08:38

Vracení mlíčka z jícnu

Ahoj maminky,

prosím o radu. Malé je 22 dnů, kojíme. Prospívá, vše v pořádku. Akorát ji to chraptí v krku, pusince. Byla jsem s ní u doktora, jestli není nastydlá a není - poslechy čisté. Prý je to tím, že se jí mlíčko vrací do nosohltanu, že se stává, že jí takhle může zpátky téct. Doktor řekl, ať zvedneme postýlku cca o 1/2 metru, ať malá spinká na chvilku na kolmo. I když jsme udělali, tak v noci chraplala. Není to furt, teď mi spinká a nechraptí. Asi jí to nijak nevadí, nepláče, vše je normální. Ale já mám strach,a by se třeba neudusila a i když máme monitor, v noci skoro nespím a poslouchám její dech. Neblinká. Jen tohle pochraplávání. Máte s tím některá zkušenost? Ještě jsem četla, že by mimi nemělo při kojení úplně ležet - my kojíme v leže. Mlíka mám hodně a když sedím, zdá se mi, že mi moc teče a malá nestíhá…
Jsem z toho špatná a mám strach, aby neměla nějakou vadu a aby se mi nezačala dusit…ale jak jsem uvedla, je to to chraplání, nezvrací..

Prosím o radu, jestli jste s tím některá setkala…

Příspěvek upraven 02.12.10 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101709
2.12.10 08:50

Tohle máme pořád… někdy má v nose mlíčka tolik, že musím odsávat, ale jinak mu to nevadí, náš tedy i blinká, ale zatím se nikdy neměl tendenci tím dusit - vždy otočí hlavičku na bok a hodí to vedle sebe. Jo a je mu 8 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
2.12.10 08:54

máte i to chraplání? Je to normálně slyšet, opravdu jako když chraptí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
2.12.10 08:58

U nás je to podobné. -Ještě navíc heká, mečí, blinká a škytá. Spí v nakloněný postýlce a je to lepší (nakloněný rozumně, mám ji podloženou knížkama). Když kojím vleže, tak ji pak musím stejně naklonit, protože jí to vadí, jak má hlavičku nízko. A hlavně manipulovat opatrně, ať se příliš ten nedovivinutý svěrač jícnu nedráždí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
2.12.10 10:11

holky, nemáte zkušenosti s quixx nosním sprejem? Doktor mi ho ještě doporučil, ať ho koupíme…
to jsou starosti…hlavně, aby se nepřidusila v noci, toho se nejvíc bojím…
a jak kojíte? V leže, v sedě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.10 10:22

Neboj, to nic není. Oni tam mají trošku jinak pospojované ty nosní přepážky a patro, tak se občas stane, že tam trošku mlíka zateče. I kdyby jí ta troška vlelza do krku, tak to vykašle. Pokud neblinká obloukem do dálky, není se čeho obávat, za pár dnů/týdnů to samo odezní. Miminkům to ani nijak nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
2.12.10 10:47

Náš malej chrochtá pořád..Doktorka mě tenkrát upozornovala, než to měl, že to přijde, at se nelekáme, že je to normální..Sotva jsme přišli domů, začal chraptit jak o život, neřeším to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
2.12.10 12:12

Jojo, chrápe hůř jak dospělý… normálně nás tím v noci budí :mrgreen: ale taky ne pořád, asi podle toho jak si zrovna lehne… jinak postýlku zvednutou nemáme, ve zvednuté strašně cestuje a kroutí se jak paragraf…
A kojím v sedě, ale malý leží, takže to přijde nastejno… dokonce mám někdy pocit, že je maličko hlavou dolů, když si blbě sednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.10 12:39

to vůbec neva, že je trošku zešikma, však i dospělý může pít hlavou dolů… na kurzu pro laktační poradkyně nám ukazovali, že kojit lze i tak, že máš dítě břichem hozené přes rameno a ono bere bradavku jakoby shora - je úplně vzhůru nohama. A taky se prý nají… no nevím, asi bych protestovala být kojencem, ale technicky tomu nic nebrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová