Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky,
prosím o radu. Malé je 22 dnů, kojíme. Prospívá, vše v pořádku. Akorát ji to chraptí v krku, pusince. Byla jsem s ní u doktora, jestli není nastydlá a není - poslechy čisté. Prý je to tím, že se jí mlíčko vrací do nosohltanu, že se stává, že jí takhle může zpátky téct. Doktor řekl, ať zvedneme postýlku cca o 1/2 metru, ať malá spinká na chvilku na kolmo. I když jsme udělali, tak v noci chraplala. Není to furt, teď mi spinká a nechraptí. Asi jí to nijak nevadí, nepláče, vše je normální. Ale já mám strach,a by se třeba neudusila a i když máme monitor, v noci skoro nespím a poslouchám její dech. Neblinká. Jen tohle pochraplávání. Máte s tím některá zkušenost? Ještě jsem četla, že by mimi nemělo při kojení úplně ležet - my kojíme v leže. Mlíka mám hodně a když sedím, zdá se mi, že mi moc teče a malá nestíhá…
Jsem z toho špatná a mám strach, aby neměla nějakou vadu a aby se mi nezačala dusit…ale jak jsem uvedla, je to to chraplání, nezvrací..
Prosím o radu, jestli jste s tím některá setkala…
Příspěvek upraven 02.12.10 v 10:11
Tohle máme pořád… někdy má v nose mlíčka tolik, že musím odsávat, ale jinak mu to nevadí, náš tedy i blinká, ale zatím se nikdy neměl tendenci tím dusit - vždy otočí hlavičku na bok a hodí to vedle sebe. Jo a je mu 8 týdnů.
máte i to chraplání? Je to normálně slyšet, opravdu jako když chraptí…
U nás je to podobné. -Ještě navíc heká, mečí, blinká a škytá. Spí v nakloněný postýlce a je to lepší (nakloněný rozumně, mám ji podloženou knížkama). Když kojím vleže, tak ji pak musím stejně naklonit, protože jí to vadí, jak má hlavičku nízko. A hlavně manipulovat opatrně, ať se příliš ten nedovivinutý svěrač jícnu nedráždí ![]()
holky, nemáte zkušenosti s quixx nosním sprejem? Doktor mi ho ještě doporučil, ať ho koupíme…
to jsou starosti…hlavně, aby se nepřidusila v noci, toho se nejvíc bojím…
a jak kojíte? V leže, v sedě?
Neboj, to nic není. Oni tam mají trošku jinak pospojované ty nosní přepážky a patro, tak se občas stane, že tam trošku mlíka zateče. I kdyby jí ta troška vlelza do krku, tak to vykašle. Pokud neblinká obloukem do dálky, není se čeho obávat, za pár dnů/týdnů to samo odezní. Miminkům to ani nijak nevadí.
Náš malej chrochtá pořád..Doktorka mě tenkrát upozornovala, než to měl, že to přijde, at se nelekáme, že je to normální..Sotva jsme přišli domů, začal chraptit jak o život, neřeším to..
Jojo, chrápe hůř jak dospělý… normálně nás tím v noci budí
ale taky ne pořád, asi podle toho jak si zrovna lehne… jinak postýlku zvednutou nemáme, ve zvednuté strašně cestuje a kroutí se jak paragraf…
A kojím v sedě, ale malý leží, takže to přijde nastejno… dokonce mám někdy pocit, že je maličko hlavou dolů, když si blbě sednu.
to vůbec neva, že je trošku zešikma, však i dospělý může pít hlavou dolů… na kurzu pro laktační poradkyně nám ukazovali, že kojit lze i tak, že máš dítě břichem hozené přes rameno a ono bere bradavku jakoby shora - je úplně vzhůru nohama. A taky se prý nají… no nevím, asi bych protestovala být kojencem, ale technicky tomu nic nebrání.