Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky:-)
tak nějak řeším jestli dát trochu čaje, nebo jestli skutečně není vůbec potřeba.. ![]()
Máme 3 a půl měsíce, jsme plně na UM a z prava na mě valí- dáváš mu čaj? A zleva čaj není potřeba..
Tak já nevím..třeba když si hraje, nebo když se v noci zbudí- ne hlady-jen tak, že bych mu dala trošku myslím..ale nevím..Kohokoliv s ezeptám, tak nikdo čaj nedává..ale všichni se mě ptají ![]()
Dáváte někdo vůbec čaj?? ![]()
Ne čaj nedávej.. .dítě nepotřebuje nic dalšího.
Dříve se k Um dodával čajíček, ale dnes jsou UM již tak promakané, že není třeba.
já čaj dávala, ale hlavně kvůli vedru…
teď už dávám normálně a vypije fakt hodně…v noci mu čajem oddaluju dávky mlíka ![]()
Ahoj,já si myslím,že čaj vtomto věku není potřeba,i když je na UM,není horko,aby byl dehydrovaný.
RyBANA píše:
teď už dávám normálně a vypije fakt hodně…v noci mu čajem oddaluju dávky mlíka
RyB a co dáváš za čajík?Koukala jsem totiž na tvoje video jak malýmu mooc šmakuje ![]()
Stensa píše:RyBANA píše:RyB a co dáváš za čajík?Koukala jsem totiž na tvoje video jak malýmu mooc šmakuje
teď už dávám normálně a vypije fakt hodně…v noci mu čajem oddaluju dávky mlíka
furt jen granulovanej fenyklovej, buď od Sunaru nebo Hipp ![]()
Já třeba čajík dávám, protože jinak by se malá asi nevyprděla - když jsem jí čaj nedávala, tak fakt měla zácpu a střešně tuhý bobek
od té doby co je na čaji tak kadí normálně.
A dávám Babio fenyklový, nebo od Hipp směs bylinek nebo heřmánkový.
Ale jinak máš pravdu že z jedné strany slyšíš dávej čaj a z druhé že není potřeba. Tchýně by jí klidně dávala čaj i u kojení, říkala že kdysi se to tak dělalo, tak jsem jí řekla že kdysi je kdysi a dneska že se čaj nemusí ani když je jen na UM.
ja plne kojila a caj sem taky davala…jen trochu ale jo..fenyklovej na prdiky. je to spis kazdyho volba jestli jo nebo ne. taky granulovanej od hipp
Kojila jsem do konce 2 měsíce, to jsem čaj nedávala ale pak jsem začala dávat trošku převařený vody a nebo čaj, za sebe doporučuju spíš klasickej sáčkovej, ty granulovaný jsou přeci jenom nějak upravovaný a hlavně přislazovaný. Teď třeba vůbec nechce sladký nápoje a stačí mu zase jen voda nebo neslazený čaj ![]()
Ahoj, čaj nedávám
Teda, kromě velkých veder, to jsem zkoušela dávat převařenou vodu ![]()
ahoj,
jelikož je jeho jediná strava UM (tudíž tekutina), tak bych otázku čaje zatím neřešila, jiné by to určitě bylo v létě, když je 30C, ale při -10C, jako je dnes, bych se tím zbytečně netrápila ![]()
![]()
Tak mojí malé je necelých 6 týdnů a dr mi říkala, že jí klidně čajík můžu dávat. Koupila jsem dětský heřmánkový, malé moc chutná a hlavně, teď jsem jí ho dva dny nedala a má tak strašně tuhé kakání že jí to nejde vykakat. Čajem podle mě člověk nic nezkazí. Ale názory se hold vždycky budu rozcházet.
prodigy222 píše:
Tak mojí malé je necelých 6 týdnů a dr mi říkala, že jí klidně čajík můžu dávat. Koupila jsem dětský heřmánkový, malé moc chutná a hlavně, teď jsem jí ho dva dny nedala a má tak strašně tuhé kakání že jí to nejde vykakat. Čajem podle mě člověk nic nezkazí. Ale názory se hold vždycky budu rozcházet.
Zase budete mít třeba výhodu,že aý budou vedra,tak nebude dítě odmítat pít,pač na to bude zvyklé.Já jsem začala čaj dávat tak kolem 9-ti měsíců,kdy jsem zž plně nekojila,a byl to boj,než něco vypil ![]()
tak to vidíte sami, jedna jo a jedna ne:-) Jako je fakt, že Honzík kadí docela dobře-teda tlačení je boj, je to taková modelína, ale každý den v 10 dopo to tam je:-) tak kvůli tomu bych ho asi dávat nemusela..no ještě to rozmyslím:-)
děkuju!