Čaj pro 4 měsíční miminko

3127
2.3.11 21:55

Čaj pro 4 měsíční miminko

Ahoj. Mám dotaz. Můj syn jede na UM a bylo mi doporučeno mezi krmením mu dávat občas na svlažení heřmánkový čaj (prý má projímavé účinky a naředí UM a mimčo prý lépe kaká). Dle obalu se má dávat 100 ml denně. Jenže synovi je to málo a tu trošku za den vypije hned (asi po dvou krmeních). V noci se mi ale budí a má sucho v puse. Nechce se mi ho krmit Sunarem i v noci, protože pak mi blinká (zkoušela jsem to jednou, když mi v noci zabrečí, tak mu dát Sunar a v noci ho blinká). Tak jsem zkoušela dát ten čajík a v pohodě.

Jenže nastává problém. Přes den nám těch 100 ml čaje vydrží cca 8 hodin (když zbyde, vylévám - pak není nic moc). No a pak jsme na suchu. Na noc dělám nový, ale to už překračuju těch 100 ml.

Můžu i nadále dělat na noc 100 ml a na den 100 ml? Případně bylo by možné udělat na den 200 ml na dvě várky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8451
2.3.11 22:11

Taky jsme na UM asi od 3 měsíce. Čajík jsem dávala fenyklový, nebo i čistou vodičku. Myslím, že to můžete střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
2.3.11 22:13

Veverko, já jsem teda dlouho kojila, takže jsem toto řešit nemusela. Ale logicky bych řekla, že potřeby každého miminka jsou jiné a větší dávky bych se určitě nebála. Nebo mu můžeš dát jen vodu. Nebo bych se v obchodě poohlédla, jestli dělají ještě jiné čaje od 4. měsíce a čaje střídala. Ale nemám osobní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
2.3.11 22:19
šamotka píše:
Veverko, já jsem teda dlouho kojila, takže jsem toto řešit nemusela. Ale logicky bych řekla, že potřeby každého miminka jsou jiné a větší dávky bych se určitě nebála. Nebo mu můžeš dát jen vodu. Nebo bych se v obchodě poohlédla, jestli dělají ještě jiné čaje od 4. měsíce a čaje střídala. Ale nemám osobní zkušenost.

jj, je fenyklový čaj, heřmánkový čaj, čaj pro celkovou pohodu, čaj pro dobré spaní (na dobrou noc) … je jich dost. Mám doma fenyklový, heřmánkový a pro celkovou pohodu.

Zkusím je tedy střídat, uvidím, co to s ním udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
2.3.11 22:25

V tvém případě bych asi střídla heřmánkový (skvělý je dětský bylinkový s heřmánkem od Lerosu) s nějakým jiným čajíkem nebo s kojeneckou vodou. Aby toho projímavého učínku nebylo moc.Já kojím a když malá dlouho nekakala taky nám dr. doporučila heřmánkový čajík, stěží do malé dostanu 30ml/denně a i to má projímavý učínek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
3.3.11 06:56

ahojky taky jsme na um a v minule poradne,to nam bylo ě,ř mesice dr. rikala,ze muze vypit klidne 200 ml,takze mu klidne pridej.u nas je to jak kdy nekdy je vypije jindy zase ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
3.3.11 10:07

No ten můj šmoula je vyžahne taky jak kdy. Ale z 95% vždycky. Jinak u nás ten heřmánkový čajík moc nezabírá. Chudák tlačí jak divej, je rudej, ale nejde mu to. :nevim: A když už se povede, tak je to tuhý, žádná „míchaná vajíčka“, ale jako naše stolice. Sice je to zelenavý, občas žlutý, nikdy ne hnědý, ale … :roll: No to je nechutný, sorry. Popsat jsem to musela.

Já už opravdu nevím, jak mu ulevit. A Sunar dávkuju přesně podle krabice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
3.3.11 12:23

myslím, že když mu k čaji budeš dávat i čistou vodu, tak se nemůže nic zkazit :-) náš byl teda do 6 měsíců plně kojenej, ale potom jsem mu už normálně na napití dávala vodu, převařenou kojeneckou, v pokojový teplotě. Čaj pořád ještě neděláme (11 měs.), nějak to není potřeba, ochucených věcí si ještě užije!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weushiq
22.5.13 21:37

Kdyz delam sunar, tak davam dceri o pul naberky min, jelikoz i kojim. Je to totiz podobna struktura jako kojenecke mleko. Takze kdyz jsem ji zacala davat pri kojeni i sunar, nepoznala jsem zadny rozdil v kakani.

• Citovat
  • Upravit
weushiq
22.5.13 21:43

Jo a abych nezapomnela, pry je dobry davat detem klidne od 1. mesice na obed fenyklovy - na dobre traveni a vecer pred spanim hermankovej - na dobry spanek. tak jsem vyrostla ja a mela jsem detstvi bez jakykoliv zdravotnich potizi.

• Citovat
  • Upravit
kamila.kn
3.6.13 05:34

Ahoj. holky malý má 4 měsíce a začal mi něják pokašlávat. jaká teplota je vyhovující když mu uvařím čajík? muže být trochu teplejší? nebo mám se spíše poradit s dr. a koupit nějáký sirup? díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko