Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, jelikož malý má stále problémy s bříškem..a z kapiček jsme vyzkoušeli všechno a nic nezabralo, tak mě napadlo,jestli ho nemůže nadýmat čaj pro kojící matky?! Tak bych chtěla vědět, jestli maminky co kojí, pijí čaj a prdíky jsou nebo nejsou díky?
Ahoj,
tak já mám vyzkoušené že Sofii čaj pro kojící (teda já ho pila) nadýmal hodně. A taky mléko a melta. A to snad víc než když jsem občas zhřešila a dala si minerálku s bublinkami.
Takže určitě zkus vyřadit a třeba je to ono. ![]()
Díky, čaj piju 2 x denně a Caro ráno..Chudák ze spaní pořád tlačí…tak to vyřadím a uvidím..a já myslela, že mu tím pomáhám… ![]()
Nám pomáhaly masáže Pupíkem a když bylo nejhůř, tak udělat Větrníček a podat miminu do pusinky pár lžiček. A taky nošení ve vaku, tam se krásně vyprděl. V noci býval zavinutej podle Karpa, takže mu prdění taky nevadilo.
Cože, kojící čaj nadýmá? Mně se spíš zdá, že pomáhá, zvlášť když ho piju cca 20 minut před kojením
Jinak Dino naštěstí moc problém s prdíky nemá, kolikrát slyším z kolébky pořádnou kanonádu a on ani neotevře oko ![]()
Dokonce můžu jíst celkem normální stravu, samozřejmě kromě vyloženě nadýmavých věcí. Jediné, co způsobilo opravdové peklo, bylo maso na česneku, které nám podali ještě v porodnici
To si chudinka užil…
Ahoj, já piju kojočaj od Lerosu a prdíky z toho nemáme.
První tři měsíce jsem nejedla nic nadýmavého (pečivo, luštěniny, minerálku, …) a hlavně žádné mléčné výrobky. Bříško jsem jí masírovala při každém přebalování.
Maxak a oni vaděj mléčný výrobky? Já jen, že teď docela ujíždím na tvarohu a můj čtyřměsíční synátor má prdy jak hrom a to jsme prosím neměli žádnou novorozeneckou koliku, tak jsem si libovala, jak se nám to vyhlo a teď to začalo! Já jsem si furt říkala, z čeho proboha a on by to tedy mohl být ten tvaroh?Díky za odpověď. Hanka
Mléčný výrobky prý skutečně nadýmají. Když už tak zakysaný, to nevadí.
A to nám v porodce dávali každej den krabičku mlíka k svačině, já to brala i od spoluležící, mám mlíko ráda říkala jsem si, co pro nás nedělám…až dětská mi řekla, že mlíko nee.
ahojky, já taky pila různý čaje na kojení(leros, hami, tekanee), prdíky sme neměli. Z jídla nejím co nadýmá a nemůžu mlíko(malej se po něm vždy osype).
marketo
my měli šílený potíže s prdíky při kojení, pak úplně stejný i při nekojení - až jsem zjistila, že musím prostě při každym přebalování mazat tou mastičkou (Lasicka píše Pupík, my měli nějakou jinou, ale je to stejný), a hodně teplý na bříško, třeba i omotávat hadrovou plenkou přes jednorázovou plenku, pod bodýčko. Čajíček větrníček nám bohužel vůbec nepomohl, potom když už se mohly pít čajíčky, tak jsem dávala Fenyklový (teď nevím, jestli byl od Hippu nebo od Hami, ale byl čistě fenyklový).
Jinak potom byl dobrej takovej olejíček od Dr. Hadek. Konkrétně tento
http://80.188.76.98/…uctCard.aspx?…
je dražší, ale dobrej.
Píšeš, že kojíš, tak si zkus v bylinkárně koupit fenykl (vypadá to jako tlustej kmín
) a z toho si vařit čaj, a mělo by to teoreticky taky pomoci.
Nejlepší je vše zkombinovat!
Pitrísek, ty ponocuješ?
.Fenykl vypadáí jak tlustej kmín, ale kmín je taky výborná věc na větry. Třeba i ve formě masážního olejíčku. ![]()
Ahoj Hani, já vím, že se mléčné výrobky doporučujou (hlavně zakysané), ale někdy způsobují břichabol. Asi je to hodně individuální, zkus ten tvaroh vy:,–(it, uvidíš, co to udělá. ![]()
Tak my jsme si taky s prdama užívali peklo a i ted ve čtyřech měsících to není úplně dobrý
Vyzkoušeli jsme naprosto všechno, nejvíc pomáhalo kojení a rektální rourka.
Mléčné výrobky jako tvaroh a jogurty nemůžu dodnes, mlíko mu nevadí.
ten čaj by měl pomáhat, obsahuje kmín, anýz a fenykl, to všechno pomáhá ![]()
Markéto já taky piju čaj 2×denně a Caro taky 2×denně já teda nevím malá taky hodně prdí a pláče že jí bolí bříško,ale opravdu si mylíte že to může být čajem a Carem?mě se zdá že mám potom víc nalitá prsa,ale nzkoušela jsem to vy:,–(it.
já jsem třeba přišla na to že nemůžu čokoládu a mléko ,ale nad čajema a Carem jsem nepřemýšlela zkusím to vy:,–(it a uvidíme.
Díky všem za odpovědi..Jinak děláme všechno, pokaždém přebalení masíruju pupíkem, cvičíme s nožičkama, dávám 3×D Lefax..Zkoušela jsem i čajík od Hippu spokojené bříško, no moc mu nechutnal..je pravda, že čím je starší, je to lepší, ale i tak mu chci ulevit
Problém je v tom, že se k ránu budí tím, že se nemůže vyprdět..Včera jsem vy:,–(ila čaj a noc byla v poho..je fakt, že ho to budilo, tlačil, ale nevzbudilo ![]()
Lucie1977 : právě, že jsem někde četla, že čaj může mít opačné účinky ![]()