Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
vrta mi hlavou jedna vec - je normalni aby trimesicni miminko - holcicka - v podstate skoro porad curalo?
Muzu ji prebalovat kazdych 5 minut a je pokazdy pocurana, u doktora nez ji zvazi a zmeri se pocura, proste porad cura…myslim, ze to je po troskach, neceka asi na plny mocak. Mam to nejak resit? Nebo to taky znate?
a jeste jedna vec, mala je uz tyden plne na UM (Nutrilon Pepti), mam ji davat nejake jine tekutiny? Vypije denne tak 900ml mlika. Diky moc za odpovedi.
není to nic k řešení, je to normální. Ani to neovlivní, vůbec není shcopna čekat, až se jí močák naplní. To přijde až o moc později.
Mnohdy čůrání přijde třeba při pití, po probuzení ze spánku, nebo malá mi čůrá, když jí položím na studenou podložku.
Ale jinak to je normální
S pitím u UM neporadím, obecně, pokud vím, tak se říká, že i UM stačí i na pití, ale to už je dost o názoru i doktorů…
Ahoj,
curani mi prijde OK. Stejne bys to nijak nevyresila.
Obe deti byly na UM, takze mam zjisteno i overeno, ze samotne UM staci a dalsi (drive oblibene cajicky) se davat nemusi. Snad jen pokud je extremni vedro, coz uz asi letos nebude. Jine tekutiny bych zavedla az pri prikrmech po patem mesici.
Terik
Náš malej,když se narodil, tak měl sníženou hladinu cukru. Po několika měsících jsem se pak ptala doktorky, kdyby ji měl ještě nízkou, jak by se to projevovalo. Prvním příznakem prý by bylo časté močení. Ale opravdu by prý čůral pořád. RAději to doktorce řekni, sama uzná, jestli je čůrání tvojí dcerky v normě nebo ne.
Mně taky pořád čůrá - taky na UM - už od narození. Nechávám jí každý den bez plíny a vždycky se několikrát počůrá během té půlhoďky „vyvětrání“. Včera jsem jí krmila rozbalenou - to byl nápad
, samozřejmě mě počůrala. Já to beru, že prostě má dostatek tekutin - taky nedávám čajíček, ona ho ani moc nechce a množství mléka je taky kolem litru denně - prostě asi čůraj jak to cejtěj, i když ten močák nemaj nějak zvlášť plnej. Takže bych to neřešila ![]()
Takhle malé děti neovládají svěrače, takže to je normálka, že neustále čůrají po trošce jako koroptvičky. Mé dceři je 17 měsíců, a teprve teď pár měsíců pozoruju, že čůrá víc najednou a s menší frekvencí a při přebalování mi nepočůrá postel. Když byla menší, taky to bylo pořád, ve věku tvé holčičky i tu doktorku na kontrole počůrala
.
Dcera byla kojená, takže s UM neporadím.
Ahoj, malá miminka čurají hodně často, ale radši se na to zeptej, až půjdete do poradny.
Já, když jsem nechala Terezku chvilku bez plínky, tak se vyčurala skoro pokaždé. Čurá samozřejmě i u doktorky. ![]()
Držím palce, snad to nic neznamená!