Čaj, prosím!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
137
10.11.15 21:45

Čaj prosim!

Ahoj holky, moc prosim o strucnou radu.. jake bylinkove caje jsou na tuty povoleny v tehotenstvi? Ja jsem ve 20 tt a jsem cajovy maniak, hned kdyz jsem zjistila, ze cekame mimco, vysadila jsem svuj milovany zeleny a trezalkovy, pak jsem se docetla, ze ani matovy se nema. Nahradila jsem to rannim hermankem a vecer medunkou s koprivou - dnes jsem ovsem zjistila, ze ani hermanek a kopriva se nema! Dneska googlim, co tedy mohu a mam pocit, ze jakoukoli bylinku, kterou vyhledam v souvislosti s tehotenstvim, tak se nedoporucuje :D nemate nekdo nejaky seznam zarucene povolenych?? Jsem zvykla vypit i 3 litry caje denne a dnesnim dnem jsem nahrana, protoze podle internetu nemuzu vlastne nic krom ovocnych, ktere moc nemusim :? Prosim zkusenejsi, poradte! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30300
10.11.15 21:48

@Tucka ač je nemusím, pila jsem ovocné. Bylinky jen krátkodobě při nemoci a ještě jsem vynechávala tyhle profláklé jak si psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.11.15 21:50

@Aspera Já taky. Ještě jsem pila třeba Grešíkův těhotenský nebo tentýž od Teekanee :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

No ono se to vetsinou nepovoluje spis proto, ze nikdo neudelal patricnou studii na tehotnych, tak to „zakazou“ rovnou. Vzhledem k tomu, ze i za netehotna by se temer zadny bylinkovy caj nemel pit dlouhodobe pravidelne, tak kdyz to budes stridat a nebudes to prehanet (3l jsou uz zcela zbytevna zatez ledvin), tak se nic nestane.

Nebo si kup primo tehotenske caje a mas vyreseno. Dopirucuje se v tehotenstvi jeste rooibos, urcite nebude vadit fenyklovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112

A co čaj pro těhotné? Ten je bylinkovy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
10.11.15 21:51

Mátu jsem pila běžně, akorát jsem to nepřeháněla - tzn. 3 šálky denně například. Všeho s mírou až na ty níže uvedené, kterých bych se vyvarovala. :)

Bylinky, které by se neměly užívat v těhotenství:

Aloe léčivé – může vyvolat překrvení pánevních orgánů a potrat
Bříza bělokorá
Divizna velkokvětá
Dobromysl obecná - myslí tím oregáno (ale na domácí pizzu bych se té trošky asi nebála)
Hloh
Hřebíček
Kostival lékařský – může ohrozit játra
Kozlík lékařský – je schopen ohrozit srdce
Lékořice lysá – zvyšuje krevní tlak a ovlivňuje vylučování vody a solí z organismu
Majoránka zahradní – překrvení pánevních orgánů (když je krapet v bramboráku nebo v guláši, tak to není potřeba hrotit) :-)
Rozmarýn lékařský – je schopen vyvolat křeče Šalvěj lékařská – je schopna vyvolat potrat a ohrozit srdce

Příspěvek upraven 10.11.15 v 21:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
10.11.15 21:53

@Tucka doporučuje se maliník ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.11.15 21:53
@Tucka píše:
Ahoj holky, moc prosim o strucnou radu.. jake bylinkove caje jsou na tuty povoleny v tehotenstvi? Ja jsem ve 20 tt a jsem cajovy maniak, hned kdyz jsem zjistila, ze cekame mimco, vysadila jsem svuj milovany zeleny a trezalkovy, pak jsem se docetla, ze ani matovy se nema. Nahradila jsem to rannim hermankem a vecer medunkou s koprivou - dnes jsem ovsem zjistila, ze ani hermanek a kopriva se nema! Dneska googlim, co tedy mohu a mam pocit, ze jakoukoli bylinku, kterou vyhledam v souvislosti s tehotenstvim, tak se nedoporucuje :D nemate nekdo nejaky seznam zarucene povolenych?? Jsem zvykla vypit i 3 litry caje denne a dnesnim dnem jsem nahrana, protoze podle internetu nemuzu vlastne nic krom ovocnych, ktere moc nemusim :? Prosim zkusenejsi, poradte! :kytka:

těhotenské směsi z lékárny? Mě docela chutnaly..a kvalitní ovocný čaj ne nabarvený aromatizovaný, ale opravdu ovocný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25100
10.11.15 21:54

Mě třeba ty těhotenský vůbec nechutnaly a to bylinky miluju a taky piju prakticky jen ty. Ale zato ty kojící - mňam, možná si je budu kupovat i potom :mrgreen:.
Hele, třezalku bych nepila (obdivuju, to je zatím jediná bylina, která mi fakt těžce nechutnala), ale ze zeleného čaje, máty, meduňky, heřmánku, lípy, šípku, kopřivy apod. bych strach neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
10.11.15 21:55

Teekanne pro těhotné je výborný čaj - piju ho i teď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.11.15 21:55

Tak ja zitra razim smer lekarna, diky holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
10.11.15 21:56

Já piju celodenně Rooibos, občas prostřídám na chuť ovocný, ale ty nemám ráda s ibiškem a ten je skoro v každém

• Citovat
  • Upravit
25100
10.11.15 21:57

A myslím, že fenyklem nebo anýzem taky nic nezkazíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.11.15 21:57

@Aries6 .. trezalka je super uspavadlo, jedina bylina, ktera na me zarucene funguje ;) akorat mirne navykova no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
10.11.15 21:58
@Aries6 píše:
Mě třeba ty těhotenský vůbec nechutnaly a to bylinky miluju a taky piju prakticky jen ty. Ale zato ty kojící - mňam, možná si je budu kupovat i potom :mrgreen:.
Hele, třezalku bych nepila (obdivuju, to je zatím jediná bylina, která mi fakt těžce nechutnala), ale ze zeleného čaje, máty, meduňky, heřmánku, lípy, šípku, kopřivy apod. bych strach neměla.

Zelený čaj určitě ne, máta vím, že se nesmí při kojení, zastavuje laktaci a kopřivu myslím také ne, ta je detoxikační, ale možná vadí až při kojení. Jinak se hlavně nesmí bylinky delší dobu, musí se střídat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky