Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky pijou Vaše batolata v noci čaj? Malá má 27 měs. a vzhledem k tomu že trpí na zácpy jsem ráda že pije. Jenomže přes den málo a dožene to v noci i 2 flašky a ráno je celá mokrá. Je vyjímka, nebo máte taky noční pijany?
náš mladej taky pije,když se probudí.ale davam mu vodu,v noci neni videt,co pije,takze se napije,zjisti ,ze je to jenom voda a pak uz nechce:-)
No jo jenomže na druhé straně jsem ráda že pije alespoň v noci kvůli tomu kakání. jen jsem se chtěla ujistit že je to normální
No my práve teraz prežívame kvôli čajíku totálne hrozné obdobie, náš malý dokáže vypiť kvantum čaju po celý deň i noc. A to je kameň úrazu, lebo on sa už vie pekne na nočník pýtať, ale po tak veľa čaju to veľakrát nestihne a musíme sa často prezliekať. Cez deň to už nejak prehliadnem, ale snažím sa ho to odnaučiť aspoň v noci, aby už bol bez plienky, no ale to je des! Davidik sa hádže, vrieska, bije kolo seba, nepomohlo dať ani čistú vodu, pekné slová sú zbytočné, trvá to už dlho a neviem čo s tým. U nás je to len o zvyku, nie o smäde a nejde to nijak zmeniť, mne už pomaličky dochádza trpezlivosť…ach jo. Pozdravujem mamičky nočných „pijanov“.. ![]()
To je takova podobna diskuse, jako o odnaucovani nocnimu kojeni:-)
Ty se tykaji nas:-) Ale protoze jsme za noc kojili jeste ve 14m aspon petkrat a trvalo dlouho- treba hodinu, nez syn usnul a ja v noci spala treba 3 hodky a jeste ne v kuse, byla jsem docela na dne. Pak jsem do toho omarodila a rekla jsem dost.
Kojim pres den porad, ale jen jednou v noci a vim, ze i tak Vitek nema hlad nebo zizen. Protoze kdyz mu nabidnu jine piti. A pres den pije i jine piti, tak si rozhodne nevezme a chce jen nakojit. Takze je to zlozvyk. Taky kdyz pak rano vstava, nechce jist, pit ani kojit.
Nicmene me neobtezuje kojit jednou v noci a tak to zatim neresim. A netvrdim, ze takhle stare dite nema v noci hlad nebo zizen. Vitek ale nema.
Ale myslim, ze kdyz takhle velke deti - pres dva roky, v noci tolik piji a ja bych je musela casto prebalovat, ze by me to obtezovalo a myslim, ze to je zlozvyk.
Pokud piji dostatecne pres den, myslim ze neni normalni v noci vypit 1,5 litru.
Snad se se mnou nezacnete hadat. Nechci vas nastvat, jen napsat svuj nazor.
Syna musim do piti nutit. Protoze se chce vlastne jen kojit. Ale rikala mi nase doktorka, ze takhle velke deti si o piti reknou.
Takze treba kdyby prvni tazatelka prestala davat holcicce v noci pit, nezacala by pit vic pres den? No treba ne a tady i chapu, ze bych pak v noci pit davala. Ale zkusila bych to a vic nabizela piti pres den.
A az vas omrzi nocni vstavani a pocurane plinky, vsak to deticky odnaucite:-)
Ja sama v noci piju, protoze se casto budim a vzdycky si ze zvyku, OPRAVDU ZE ZVYKU loknu piti, ktere mam na nocnim stolku.
Myslim, ze vypit nejakou tu stovku, no dobre. ALe i tak je lepsi, to deti neucit. Ale pres litr?
Tak snad to neni zmatene a sory.
Ahoj,a nezkoušela jsi vyměnit čaj za vodu?Tohle mi poradila sousedka u Mirdy.Měli jsme ten samý problém a pomohlo to. Čaj jim chutná,tak pijou ze zvyku,ale když poznají,že je to něco jiného bez chuti,tak se napijí jen když mají opravdu žízeň.
Vojtíkovi dávám na noc čaj,ale když jdu dělat už třetí flašku(máme 125ml)tak už dávám jen vodu.
Dana
To pití jsem zkoušela. Ve dne stále nabízím, běhám a nic a nechci to lámat přes koleno kvůli té zácpě. I tak chodí co 3 dny!! A kdy žjdu k lékařcš hučí do mě že musí a musí více pít. Takže kdeyž do ní přes den nedostanu skoro tak, tak ji v noci nechám. jen mě zajímalo,. zdy pijou v noci ostatní děti, ale prozetím s tím nepřestanu, dokud bude mít problémy. Čaj má v postýlce a sama si ho vezme, napije se a usne.
Ja nechtela rict, ze je spatne, ze ma dite v noci plinku. Kdo vi, jak dlouho ji bude mit muj syn. Jen by me stvalo chodit prebalovat.
Naše malá taky pije hodně čaju v noci, měla jsem hrůzu jak to uděláme s plínkama, přes den už byla dávno bez nich ale v noci to nešlo, takže ráno pětikilová pamperska.
Ale asi tak před půl rokem měla plinku několikrát za sebou úplně suchou i když v noci vypila ten svůj slabej půllitr a tak jsem to prostě zkusila, byla jsem aj připravená ju budit když půjdu tak kolem jedenácté spat, ale ani to nebylo potřeba. Většinou čůrá až ráno a když potřebuje v noci, tak mě prostě vzbudí. Akorát se musí vyčůrat než jde spát.
@Petuna píše:
Maminky pijou Vaše batolata v noci čaj? Malá má 27 měs. a vzhledem k tomu že trpí na zácpy jsem ráda že pije. Jenomže přes den málo a dožene to v noci i 2 flašky a ráno je celá mokrá. Je vyjímka, nebo máte taky noční pijany?
Ahoj tak to známe taky👍 😊i kdyz naše vypije aji 2 flašky přes den a to ještě mlicko na noc..v 19h někdy v 20h. Usne a pak se budi dáme cucnout cajicku a spinká už nevím čím to špatná plena teplo tu nemáme velké des bes 😁 😏