Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,holky
dneska mezi praním a běháním kolem naší malé jsem jukla na můj e-mail,protože čekám nějaké odpovědi na prodej něčeho,a na liště byla rozepsaná pošta,já bezmyšlenkovitě klikla a můj přítel-máme se za měsíc brát si klidně dopisuje s nějakou cizí babou.Já chytla nervy že co to má znamenat a on ještě zapíral!!!!hajzl.Potom mi s klidem řekl,že to dělají všichni .našla jsem si ,že si dal inzerát na seznamce-hledám kamarádku k nezávaznému dopisování.Tak já se starám o domácnost on mi nějak zvlášť nepomáhá,s malou byl maximálně 4 krát venku a on se nudí a píše si ještě k tomu s našeho města.Psaním to začíná a končíto však víte.Co si o tom myslíte.já teda jsem fakt překvapená a vytočená vždy odsuzoval nějaké chaty.A i když jsem to ještě nikdy neudělala-nebyl důvod tak jak byl na vc sjela jsem mu mobil a tam byla od ní sms-ty jdeš do práce to tě teda chudáčku lituji.o mobilu jsem mu nic neřekla nevím fakt co to znamená,začal mi dokonce vyčítat jak já jsem kdysi flámovala-ta drzost.
díky za vaše názory ![]()
uz se to tu probiralo nekolikrat v diskuzich o nevere… zkus ho doma vic zaprahnout… treba vytvorit nejakej ritual - koupani, ukladani ke spani a tak… jednak ho zabavis a jednak kdzy si bude pripadat vic soucasti rodiny, tak mozna bude mit min chute bavit se jinde a s jinou
Sice chápu, jaký je to šok, ale přesto mnou dost cloumá spojení " máme se za měsíc brát " na řádku jednom a " hajzl " na řádku druhém. Víc to asi nebudu rozepisovat…
Claudie
Pokud se opravdu mají za měsíc brát a on si shání jinou na popovídání, tak je to hajzl...... na to nemám co víc říct. TO není normální…
Claudie ty si snad děláš srandu.Tak my se máme brát a já o něm mám napsat,že je teda miláček a ať si brouček píše.je hajzl protože se zachoval takhle.
Holka, tohle se stát u nás, tak jsou „kufry na chodbě a svatba zrušená“. Za to by mi to nestálo.
holky blbě jsem spala,vlastně skoro vůbec.přemýšlela jsem…
budu s ním mít dneska vážnou debatu,včera jsem byla docela v šoku-co slovo to jed.dneska jsem v poho.má noční.Ano Claudie ptáš se správně a já odpovídám zodpovědně,že si ho nevezmu.Jsme spolu 8 let za tu dobu byl skvělý-taky proto jsem se zodpovědně rozhodla mít s ním dítě(vzít si mě chtěl už po 3měsíční známosti,já ale už byla rozvedená a opatrná).
Maxíku kufr mu za dveře nedám-je to jeho byt z práce,ale naštěstí mám svůj který pronajímám a kde jsme spolu bydleli 6 let než jsem ho donutila aby si požádal o byt z práce.Má ale tu nevýhodu,že to je garsonka,sice krásná s balkonem,ale přece jen jedna místnost a on by si lebedil ve větším a já s malou bych se uskrovňovala,to ne.Byt zkusím vyměnit za větší.uvidím jak se k tomu ten zmetek postaví.Mluvím škaredě já vím,ale cítím k němu opovržení .Já nejsem taková abych prosila nebo se nechala uchlácholit,v životě už bych mu nemohla důvěřovat a to je přece základ vztahu.
RYKO,
na něco takového fakt nemá tvůj přítel měsíc před svatbou nárok. A to ještě píšeš, že se malému moc nevěnuje. U nás by nejspíš proběhla ostrá debata a požadovala bych okamžité ukončení dopisovaní. Je otázka, jestli to udělá, nebo v tom bude pokračovat potají.
Rozhodně si to nenech líbít. Stojím na tvé straně a drž se.
pa IVULE+Tobi 11t
Jo, je to pitomec, tohle se nedělá…ale na druhé straně ve své mužšké hloupoučkosti možná ani netušil co dělá. Vůbec teď nechci říct, že muži jsou nezodpovědné psychické trosky, ale třeba si vůbec v té době neuvědomoval jaké následky taková „blbinka na netu“ může mít.
Zkuste si o tom promluvit, až trochu vychladneš…snad to nebude tak horké, doufám.
Ahoj Ryko, je ráno aspoň trochu moudřejší večera? ![]()
Uvažovala jsem o vás v noci, kamarádka před pár lety řešila něco podobného,taky před svatbou - tehdy ji zrušili v brali se až za dva roky… ale nevím.
Ty kufry jsem myslela částečně obrazně; ale je důležité, že máš kam jít a nejsi na něm závislá. Nejsem zrovna žárlivá, ale takové jednání by se mě taky hodně dotklo, i vzhledem k načasování. ty řeči mohly být obrana, jak se cítil přistižen, ale přesto…
No, přeju ti, ať se dokážete nějak rozumně domluvit. Eva
Ahoja Ryko,
víš máš obrovskou výhodu, že máš vlastní byt. Nějak bych neřešila velikost. Já jsem narozdíl od Maxíka strašně žárlivá. Zrovna včera jsem to probírala s kamarádkou. Bydlíme sice v bytě manželově. Ale vím, že pokud by mi jakýmkoliv způsobem zahýbal (a já se to dozvěděla), tak bych se nastěhovala k mamce a klidně bych bydlela na záchodě.Kdyby k tomu přibyl nezájem o Vojtíka…
Ať Ti to dopadne jak si sama přeješ
držím Ti palce
Prostě ulítnul. Stres dokáže s chlapem udělat neuvěřitelné věci, zvlášť stres před svatbou, pocit že přichází o svobodu. Já bych kufry nebalila, zvlášť po dlouholetém fungujícím vztahu. Kdo jsme bezchybní, kdo „neulítnul“? To se budem rozcházet kvůli slovům, kvůli tomu co někdo někomu napsal? Já teda ne. Člověka potkají v životě daleko horší věci než to, že najdeš dopis od milenky nebo kamarádky, byť nalezené na internetu v době, kdy jste se vy dva už dávno znali a měli dítě. Svatbu bych asi jako varování zrušila.
Jednou tady psala holka, která se před svatbou dozvěděla, že její přítel je ženatý a rozvedli ho teprve nějak těsně před svatbou s ní a ona dělala že nic neví. To všecko se dá udělat z lásky…když si člověk váží toho druhého pro jiné hodnoty než pro věrnost (tím ale nechci roli věrnosti nijak snižovat).
Drž se, nezmatkuj, přemýšlej.
Radka
Radino ja teda nevim… ja nejsem zarliva, ale tohle by mne pekne namichlo. Nerikam, ze jsem bezchybna, ale v zivote jsem neulitla. Proste na to nemam zaludek. S manzelem jsme pres 11 let, nerikam, ze se mi jiny chlapi nelibi, ale jak vycitim nejakej zajem, hned hazim zpatecku…nebo jak to napsat, myslim, ze nikoho neprovokuju, urcite ne zamerne ![]()
Chapu, ze kazdej to ma jinak a kazdej si musi uvedomit JAK TO MA. Nekomu by tohle treba nevadilo. Mne jo. A vubec netusim, jak bych to resila. Urcite bych zrusila svatbu a dal by se videlo.
holky, já mám asi trochu jiný názor než vy. Myslím si, že chlapi k upevnění svého ega a mužnosti prostě potřebují mít pocit, že je o ně ještě zájem, a hlavně před svatbou nebo když se narodí mimčo. Mají asi pocit že jim ujíždí vlak a že už to je pro ně konečná, tak si najdou nějakou kamarádku (před net to je nejsnadnější) a jen tak nezávazně si s ní dopisují a možná i trochu flirtují. Já vím, že je to děs, já bych to třeba nikdy neudělala, ale píšu z vlastní zkušenosti i ze zkušenosti mých kamarádek. Já jsem s manželem 8 let, z toho 2 roky jsme svoji a můžu říct, že zatu dobu to nebylo jen jednou abych něco takového zjistila. Navíc manža je majitel diskotéky, takže si to jistě dokážete představit, jaký o něj může být zájem a hoky se kolem něj pořád motají. Vždycky si pak říkám, jestli by ho pořád tak moc chtěly, kdyby ho viděly, jak se chová doma ![]()
Já to trochu zlehčuju, protože mě to taky moc trápí, ale nemyslím si, že by to měl být důvod k rozvodu nebo zrušení svatby. Chce to si to pořádně vyříkat a uvidíš. Přeci jen máte spolu miminko a ať chceš nebo ne, je to její táta. Teď už to nejde se jen tak sbalit a odejít, jako když jsi byla sama bez mimi. ![]()
Kdyby sis o tom chtěla pokecat, tak klidně písni.
Lenka