Čaj z maliníku obecného

853
20.5.05 09:39

Čaj z maliníku obecného

Ahoj..Ráda bych měla co nejhladší průběh porodu a vyčetla sem,že čaj z listů maliníku k hladšímu průběhu pomůže.Máte některá zkušenost?Prosim napište a také nevim zda pít jeden hrnek denně nebo dva.Na serverech co sem našla se názory liší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10459
20.5.05 09:44

Ahoj,
já jsem ho pila během těhotenství, dle návodu šálek 1× denně, ale mě osobně tedy k hladšímu porodu nepomohl :( Nedávno mi ale známá bylinkářka řekla, že výborné je lněné semínko, mimi se prý „obalí“ tím slizem a vyklouzne ven :lol: Tak to zkusím příště :wink:
Silvie+Anetka dnes 9 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.5.05 09:52

Ahoj!

Taky jsem pila poctivě maliník asi od 34 tt a k hladšímu průběhu porodu to nijak nepřispělo (rodila jsem 24 hod…).

Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
20.5.05 09:55

Já tedy na maliník nedám dopustit. Pila jsem pravidelně 2 šálky denně. Pak jsem přenášela 13 dní. Ale nakonec se Ondrášek narodil za 2 hodinky bez nějakých ukrutných bolestí.

Příště ho rozhodně piju zas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.5.05 10:35

Ahojky, já jsem taky pila maliník a porod jsem měla 13 hodin. ale vůbec jsem neměla takové ty tlačící pocity, které přichází při porodu když se tlačit ještě nesmí. Třeba to bylo tím maliníkem :wink:

• Citovat
  • Upravit
534
20.5.05 10:53

Ahoj já jsem maliník pila a porodní bolesti trvaly jen pět a půl hodiny. Možná to bylo i čajem, který jsem pak pila během porodu. Poradila mi ho porodní asistentka. Jestli máš zájem, napíšu recept.

Karolinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
20.5.05 11:03

A kdy by se měl začít ten čajíček pít? A dá se sehnat v obyčejné Bylince?
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
20.5.05 11:10

Bosorka - Myslíš ten maliníkový nebo ten porodní?

Karolinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.5.05 11:11

karolina2: Určitě přihoď recept. Mě to taky zajímá :wink:
Já někde četla, že je dobrý pít maliník i přímo při porodu ?

Jinak obyčejný maliník jsem bez problémů sehnala v lékárně. Pytlíček za 28,–Kč a vydrží dost dlouho. RAdši jsem si teda koupila ještě jeden, kdybych přenášela… :P
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
20.5.05 11:11

Ahojky Karolinko, tobě dovolili při porodu pít? já jsem umírala žízní a tak jsem pila potají a pak v narkoze jsem zvracela a málem jsem to odnesla. Bylo mi stále předhazováno personalem, že jsem si to sama způsobila. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
20.5.05 11:41

Ten maliníkový. Díky moc
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
20.5.05 11:46

To, že se při porodu nesmí pít je zastaralý nesmysl. V Hradci normálně nabízejí nemocniční čaj. Já jsem s sebou měla vody. U narkózy je to asi trochu jinak, ale nejsem doktor. Já jsem spíš v šoku - myslela jsem, že doby, kdy maminky z dehydratace nemohly ani mluvit jsou pryč!

Recept:
1 l vody
2 celé skořice
10 hřebíčků
kousek zázvoru (já jsem dávala mletý)
2 lžíce verbeny (= sporýš lékařský)

Dáme do studené vody a 10 minut povaříme. Potom ještě necháme 15 minut odstát.
Já jsem to začala pít dva dny před porodem. Když jsem byla v porodnici a po prasknutí vody mi nechtěly začít bolesti, manžel mi ten čaj uvařila přivezl v termosce. Teda, nevím, jestli to bylo tím, ale porod se rozběhl a trval pět a půl hodiny.
Jo, a ten čaj je fakt hnusnej :).

Karolinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
20.5.05 12:04

Ahoj holky. K tomu pití při porodu, já mám takovou zkušenost:
Na stole přede mnou byla termoska (prý s nějakým čajem), ale PA mi důrazně zakázala pít i jíst. Měla jsem bezproblémový porod, trvající 13hod. Koukat na tu termosku bylo utrpení, nevím čí byla a proč tam byla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
20.5.05 12:53

Ahoj, já jsem maliníkový čaj pila - 1× denně 250 ml. Porod proběhl superrychle - jen 1,5 hodiny. Al jestli je to tím čajem, to tedy nevím. Spíš si myslím, že je pití čaje je pro psychickou podporu - abychom měly pocit, že pro to něco děláme. Ale určitě jeho pitím nic nezkazíš. Musím se ještě přidat k příspěvku výše, že jsem rovněž netrpěla nijak zvlášť velkými bolestmi. Měla jsem jen křížové bolesti po 5 minutách, a to naprosto snesitelné, že jsem si zpočátku myslela, že mě jen chytly záda. Že by díky maliníkovému čaji???? Tož tak. Ziza. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.5.05 13:06

Ja muzu caj z malini vrele doporucit.POpijela jsem ho tusim od 32.tydne(presne uz si nevzpominam) , i kdyz jen jednou za den,priste budu pit i dvakrat. Chutove teda nic moc,ale rikala jsem si,ze se mi treba za to bude dobre rodit a taky ze jo :P Snad i diky caji jsem se jako prvorodicka nijak zvlast netrapila a hezky jsem se otvirala(tomu prave by mel odvar z maliniku napomoci).

preju prijemny porod :) Vera

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí