Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
v knížce o atopickém exzému jsem se dočetla o máchání v octu.
Vyloženě píšou - po doprání otevřete buben a k prádlu přidejte 3 lžíce octa a nastavte znovu máchací cyklus.
Opravdu se surový ocet lije mezi prádlo?
Postupujete taky tak?
Díky za radu ![]()
Ahoj Anero,
koukni se do diskuse ekologicka domacnost. Holky tam normalne machaji v octe a i presne popisuji jak.
máchám zá:,–(ně v octě, protože aviváže mi nevoní a navíc mám citlivou pokožku. teď k tomu občas přidám pár kapek vonné esence, ale voní to příjemně i po octu. na normoš prádlo dám 1/2 nádržky na aviváž, na vlnu víc a je to fakt heboučké. jinak roztok z octu takhle ustaluje i barvy. tak hurá do toho ![]()
jenom se ze začátku nelekni, že ti ten ocet bude rozpouštět usazeniny v pračce z běžných prášků
, ale po 3 praních to bylo fuč - musela jsem pořádně vyčistit sítko z odpadu
a to ta pračka byla rok stará!
Mě by zajímalo, jak na pračce vydolovat máchání navíc.
Když vracím programovací kolečko při praní, tak se vehemtně vrací zpět a celá pračka si vede svou ![]()
V návodě nic jako máchání navíc nevidím, tak nevím, není na to náhodou nějaký fígl ?
Nikino,
a nemáš tam někde knoflík na samostatné máchání? Prostě to jednou nechat vyprat a vymáchat ve zvoleném programu až do konce a po skončení to nastavit jen na máchání. Alespoň u naší pračky je možnost jen máchat (Bosch).
Ulrika
Ahojky,
Cami,
díky za radu. Hned vyzkouším ![]()
NiKino,
já mám pračku s vrchním plněním (whirpool).
Nastavím program na praní a až pračka dopere, vypnu ji a to kolečko na volbu programu přetočím až na symbol máchání a znovu zapnu. Pro máchání je tam symbol takové sprchy.
Jde o to, jakou máš pračku. Zkus juknout do návodu ![]()
Teda nevěřím vlasním očím, hned to jdu zkusit , držte palečky. ![]()
Nikino, pokud doma nenajdeš návod, tak většina návodů na pračky je ke stáhnutí na internetu, taky se dá napsat výrobci nebo dovozci a ty ti poradí. Hold vymoženost internetu ![]()
Ahoj holky,
asi jsem měla nějakej špatnej ocet, protože na základě kurzu pečujeme o miminko, kde nám řekli přidávejte na konec ocet v poměru 1:9 místo aviváže, jsem to zkusila jednou a to prádlo mi tak děsně smrdělo octem, že jsem musela tu várku přeprat na třikrát abych se toho zbavila, teď nepoužívám zatím nic a vůbec ničemu to nevadí.
ahojky
Lenča
to je fakt divné, protože mě to octem vůbec nejde cítit, spíš to jenom tak příjemně trošičku zvýrazní vůni těch mydlinek z praní (a to používám jen doma namíchanou směs z mýdla na praní a sody)a to tam toho octu hrkám docela kvanta… občas mi hold ujede ruka ![]()
možná máš jen starší typ pračky, která špatně máchá
Používám Silan s madlema je na citlivou pokožku, hezky voní, prádlo je měkké a nikdy po něm mimi nic nemělo,, tak ten ocet zatím nezkusím.