Strie v 2. těhotenství

486
17.5.05 23:04

Strie v 2.těhotenství

Ahoj holky,
prosím o zkušenosti. Jsem podruhé těhotná, v prvním těhotenství (dcera má skoro 15 měsíců) se mi neudělala ani jedna strie. Teď jsem ve 23. týdnu a od včerejška pozoruju z boku na břiše tenké, růžovočervené, svislé proužečky. Myslím si, že to jsou první strie, i když úplně typicky to nevypadá. Mažu se tím samým krémem jako v prvním těhu, snad i víc než tehdy, břicho je sice trochu větší než tehdy, ale ne o moc. Jedna kolegyně mi kdysi říkala, že u nich v rodině funguje, že když se má narodit kluk, strie se dělají, když holka, tak ne. Tehdy jsem se tomu v duchu usmívala, ale teď jsem si na to vzpomněla, protože tentokrát to má být klouček.
Jsou tu nějaké dvojnásobné maminky, které mi předají svou zkušenost? Udělaly se některé z vás strie až ve druhém těhotenství? A jaké pohlaví se narodilo?
Děkuji za odpovědi.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
17.5.05 23:37

No dítě mám zatím jedno, ale strije mam taky a ne zrovna málo a máme holčičku, myslím, že to nesouvisí, když, tak to bude shoda náhod.
Mazala jsem jak divá 3× denně a po 30tt to začalo, bohužel:(
Jinak můj osobní názor je, že opravdu neplatí, že když poprvé nebyly, nebudou ani později :evil: :( Je to taková naše daň za miminka :roll:
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.5.05 12:17

Ahojky, já v prvním těhu taky neměla žádné strie a ve druhém mi naskákaly na bocích, na stehnech a pod kolenama.:( A to jsem v prvním těhu nemazala vůbec a v druhém jo.:-( Spíš je to tím, že jsme v oněch partíích dost přibrala.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.5.05 12:24
:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
19.5.05 12:57

Ahoj, mě se udělaly strie v obou těhu až ve 38tt, v obou jsem poctivě mazala. S prvními příkrmy se mi dokonce po druhém děcku udělaly i na prsou. Teď čekám třetí, tak jestli ještě nějaké přibydou bude to sííííla. I přesto, že si myslím, že je to dost v dědičných dispozicích, mažu 2-3× denně i teď.
Verča, Míša, Klárka, 11tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
19.5.05 13:34

Ahojky, no stím pohlavím to asi moc nepasuje, já jsem u prvníhu těhu strije neměla a čekala jsem kluka, který má už 2,5r. No a teď jsem těhu podruhé,ale o stijích zatím psát nemůžu jsem totiž úplně na začátku,ještě jsem nebyla ani u doktora 8O . No doufám, že se mi zase obloukem vyhnou,potvůrky ošklivé :D ,Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
7.2.10 22:11

Tak mně se u prvního těhu udělaly strije kompletně po celém břichu od pupíku dolů, začalo to v 8. měsíci a jelo až do konce, každý den jsem našla novou :-? |Tak je fakt, že jsem přibrala skoro 30kg.. :oops:
U druhého jsem přibrala JEN 22kg a strije se mi neudělala žádná.
Každopádně, na dvojdílné plavky můžu jednou pro vždy zapomenout.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
30.5.10 15:20

při prvním těhu ani jedna strie, bláhově jsem byla při druhém klidná :-?
Ačkoliv jsem přibrala úplně stejně jako v prvním, stejně postupně, při druhém mi poslední týdny popraskalo břicho nad a pod pupíkem :cry: navíc pupík mi vyhřezl a už taky není co dřív, takže
na první těhu bez strií moc nespoléhejte, nicméně s tím beztak asi nic člověk nenadělá :nevim:

jo ale myslím, že v tom má prsty mladá, znatelně víc se v břiše roztahovala a kolem toho pupíku fakt hodně, teorii o pohlalví tímto také vyvracuji, první byl totiž kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarahkr
11.6.10 18:58

Mela jsem strie jiz pri prvnim tehotenstvi a to jsem pouzivala kremy a ruzne pripravky na zpevneni pokozky.Stalo se to az v poslednim mesici.A byl to kluk :lol: !!!

• Citovat
  • Upravit
11529
12.6.10 20:17

já jsem neměla vůbec nic, až týden před porodem jsem začala praskat jako meloun, taky jsem se tak cítila :nevim:
na mazání moc nejsem…takže jsem to tak střídavě šidila..
a máme kluka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
12.6.10 22:32

Ahoj, já jsem v prvním těhotenství neměla strie prakticky vůbec, ve druhém jsem hrozně brzy (někdy ještě před polovinou těhotenství) začala pozorovat přesně stejné svislé růžové proužky jako ty - ovšem po pár týdnech přestaly být vidět a po porodu nejsou vidět vůbec. Takže kdo ví, jestli to vůbec strie byly :nevim: V obou těhotenstvích jsem se mazala, přibrala 14 kilo a máme dvě holčičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
2.5.16 19:53

Ahoj holky,
nějaké další zkušenosti? Z prvního těhu nemám nic..Ted jsem ale o 6 let starší :D Doufám, že se mi ty potvory neudělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
2.5.16 20:03

Cauky, ja v prvnim tehotenstvi nemela ani carku…malicko mi to prasklo tesne pred porodem nad pupikem, ale to byla mikroskopicka strie :lol: mazani jsem docela flakala…u druheho jsem se snazila mazat, a strii mam hodne pod pupikem, udelaly se ki nejak po 30tt snad ze dne na den :roll: ale po pul roce byly svetlonke a nijak moc mi nevadi…jak to dopadne u tretiho si netroufam hadat. Jinak mam 2 kluky, s prvnim jsem mela dokonale vlasy, ani carku na brise, pripadala jsem si docela sexy az do 8m, v druhem tehotenstvi jsem mela vlasy silene, beicho samou strii a citila jsem se jak velryba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.5.16 20:13

@SlecnaSally v prvním těhotenství jsem mazala a neudělala se žádná. O rok později, při druhém, jsem nemazala a taky se neudělaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
2.5.16 21:52

u1.ho hodne osklive az do krvava a u druheho nic…ptakticky jen bile jizvicky, mazani nemazani, zadnej efekt ume

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí