Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
asi ano.. docela mě to vyděsilo.. Můžu se zeptat měli jste někdy tu pátou nemoc? jestli ano co vám dala za léky?
Týjo to se mi nezdá, jak může gel na znecitlivění vyvolat 5 nemoc?To nééé,asi sis to spletla. Ale melj může být citlivá ne některou složku.
Aha no tak to bude asi ono, aplikovala sem ho rukama samozřejmě že umytéjma, ale asi to bude ono
„Přípravek Calgel je obvykle dobře snášen, ale ojediněle se mohou vyskytnout projevy přecitlivělosti, např. místní otoky, zarudnutí, kopřivka, někdy až vyrážka.
Zcela ojediněle může dojít k celkovým projevům přecitlivělosti, např. k dušnosti nebo otoku sliznice dýchacích cest. V tomto případě neprodleně ukončete používání přípravku a okamžitě vyhledejte lékaře.“
Tak je asi přecitlivělej.
Prosím, používejte správně slova jsi a si)
Calgel jsem používala u obou dětí - na střídačku s Mundisalem - bez nejmenšího problému.
Pátá nemoc je nemoc, jejíž původ je virový - nějak mi není jasné, jakým způsobem se virové onemocnění chytne z tubičky Calgelu.
Tyhle spekulace jsou fakt neuvěřitelné.
![]()
já jsem neřekla ale že to má s toho calgelu jen tu píšu že s calgelu má kvasinky v puse!
@Barczela píše:
já jsem neřekla ale že to má s toho calgelu jen tu píšu že s calgelu má kvasinky v puse!
Tak to priste zkus napsat cesky
Vyznelo to jinak.
Právě že jsi napsala, že vám vyvolal i pátou nemoc. Mě to přijde divné. A kdoví jestli to dokonce není spíš šestá nemoc, ta se projevuje několik dní vysokýma horečkama a pak se dítě osype. Nám se pokaždé šestá nemoc objevila zároveň s nachlazením a růstem zubů. Ty kvasinky mohl klidně chytit nezávisle na calgelu, olizoval něco co neměl, může to být jen shoda náhod.
@Barczela píše:Ale ano, řekla jsi to přesně tak.
Chtěla jsem se zeptat jestli taky někomu calgel zpusobil to co nám. Vyvolal nám kvasinky na jazyku a v krku a taky nemoc zvaná páta nemoc..
Jestli jsi to myslela jinak, je potřeba to taky jinak napsat. ![]()
Píšu jen co mi řekl lékař, mám první dítě a nemám takove zkušenosti jako vy. Tvrdí mi že zánět je zpusoben calgelem a pak přišla i páta nemoc.. Já jsem si tohle nevymyslela a nic o tom nevím, tak se tu jen ptám lidi jake maji zkušenosti a ne aby mě tu někdo osočoval s toho co píšu jen mi to řekl lékař a mě se to nezdálo tak se ptám!
Kvasinky v pusince může mít i s toho, že cucá hračky nebo jsi špatně vyvařila lahvičku nebo dudlíček. Moje malá to měla taky, špatně jsem jí vyvářela a za 2 dny měla kvasinky, dostala fialovou vodičku a za pár dní bylo po všem, tedy až na fleky po té vodičce, ty jsem prostě už nevyprala
![]()
No taky nám dala fialovou vodičku ale pořád mi odmítá flašku tak krmim přes kapátko :-/ je to dost mozné že to má s flašek nebo hraček pořád něco olizuje..
@Barczela píše:
No taky nám dala fialovou vodičku ale pořád mi odmítá flašku tak krmim přes kapátko :-/ je to dost mozné že to má s flašek nebo hraček pořád něco olizuje..
Mě doktorka tenkrát řekla,že jí to i bolí,kvuli tomu i špatně jedla.
Určitě,chytí se to docela rychle. Doktorka mi řekla ať jí koupím i nový dudlíček a dudlíky na lahev a pořádně a pravidelně vyvářet.
Jinak s pátou nemocí bohužel zkušenost nemám,popravdě jsem o ní šlyšela poprvé před 2 měsíce
![]()