Calculus - matematika
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Calculus - matematika
Dobrý den,
chci se před vysokou připravovat už na matematiku a chtěla bych se zeptat zda by někdo neměl zkušenost se připravovat na Calculus 1, a zda mi nedá nějaké rady a třeba nemá on-line učebnici či materiály ze školy atd.?
Díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Máš nějaký sylabus? Většinou tam bývají limity, derivace a integrály a jejich aplikace.
Pokud umíš anglicky, našla jsem tohle video které vypadá celkem zajímavě. Zkoukla jsem pár úryvků a zdá se mi to celkem hezky vysvětleno https://youtu.be/HfACrKJ_Y2w
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SnowVale píše:
Dobrý den,
chci se před vysokou připravovat už na matematiku a chtěla bych se zeptat zda by někdo neměl zkušenost se připravovat na Calculus 1, a zda mi nedá nějaké rady a třeba nemá on-line učebnici či materiály ze školy atd.?Díky!
V sylabu bývá napsaná i povinná a doporučená literatura, určitě tam koukni. Jinak by možná pomohlo říct, o jakou VŠ jde.
Jinak držím palce, tvůj elán je sympatickej. Taky jsem bývala takový nerd (v dobrém). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SnowVale píše:
Dobrý den,
chci se před vysokou připravovat už na matematiku a chtěla bych se zeptat zda by někdo neměl zkušenost se připravovat na Calculus 1, a zda mi nedá nějaké rady a třeba nemá on-line učebnici či materiály ze školy atd.?Díky!
Pokud máš čas, tak to můžeš udělat přes CTM Academy. Jsou to oficiální AP kurzy v angličtině s českými lektory a můžeš si rovnou pak v Praze udělat i zkoušku, některé vysoké na ni berou ohled při přijímačkách. Jsou přímo i AP učebnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě mrkni nejdřív na syllabus předmětu a od toho se odpíchni.
Mám vystudovaný matfyz a tenhle týpek mi na začátku fakt zachránil život:
https://isibalo.com/
Mohu ho vřele doporučit, jako příprava je to super. Na matfyzu bohužel pokryje jen začátek studia, nicméně díky němu jsem ten začátek přežila.
Má ke každému tématu youtube video, je to srozumitelné a hezky strukturované. Můžeš si za předplatné koupit i příklady ale mně bohatě stačily jen ty zdarma videa na youtube.
Přeji úspěšné studium a hlavně se nenech na začátku zastrašit! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit