Nevím, zda v tom pokračovat …VŠ edice

Anonymní
13.7.23 12:11

Nevím, zda v tom pokračovat …VŠ edice

Zdravím všechny,
Jdu tady s podle mě neobvyklou otázkou, ale již měsíc mě trápí jeden problém. A to je ten, že nevím zda zustat na VŠ.
Teď jsem podle mě neůspěšně ukončila prvák, s tím ze si prenasim tři predmety z letního semestru do druhaku. V tu dobu jsem byla tak demotivovana a to jen kvůli jedné Doktorce, kterou mám na Makroekonomii, ze jsem nemela silu už zvládat ty další zkousky.
Osobně mi prijde zbaběle pouštět VS jen kvůli jednomu učiteli ale vazne jsem takovou demotivaci a ani chut ke skole nezazila. A proto se vás chci zeptat. To, co mě teď trápí je hlavně to, zda je zvládnutelné abych si přenášela 3 nejvíce akreditované predmety do dalšího roku. Zda nekdo už tohle zazil, jelikož v mem okolí nikdo takovy není.
Dekuji za odpovedi a případně se omlouvam, ze nekomu nejspíše prijde muj problem absurdní 😀

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20974
13.7.23 12:25

Tak ono se to nabaluje. Jednak ti něco vypadne, jelikož jsou tam návaznosti a pravděpodobně budeš další předměty posílat zase dál. Určitě se to dá, ale ty nemáš motivaci, nic. Bych se na to vyprdnul a přihlásil se znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
13.7.23 12:32

Studuju kombinovaně a krize na mě taky chodí. Tři zkoušky jsou dost. U nás je to tak, že druhák je nejnabitější rok, takže mít k tomu ještě tři zkoušky navíc, to teda nevím. Ale pokud uvažuješ o prodloužení na čtyři roky, můžeš si tyhle chybějící věci zapsat až v tom čtvrťáku. Momentálně před sebou taky dvě zkoušky kopu do třeťáku, taky z důvodu ztráty motivace. Nemyslím si, že bych je neměla dát, ale váhám, jestli do třeťáku vůbec nastoupit. Je to těžké no. V prváku jsem byla ještě nadšená (je to obor, který jsem vždy chtěla) a postupně to vyprchává a zůstává jen ta makačka. To ti nikdo neporadí. Na druhou stranu, skončit můžeš vždycky.

• Citovat
  • Upravit
2003
13.7.23 12:32

No a nemůžeš prostě opakovat ročník? Opakovala jsem druhák a normálně jsem pak celou VŠ dokončila, akorát o rok později, v životě by mě nenapadlo to vzdát úplně když už jsem začala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
13.7.23 12:48
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
Jdu tady s podle mě neobvyklou otázkou, ale již měsíc mě trápí jeden problém. A to je ten, že nevím zda zustat na VŠ.
Teď jsem podle mě neůspěšně ukončila prvák, s tím ze si prenasim tři predmety z letního semestru do druhaku. V tu dobu jsem byla tak demotivovana a to jen kvůli jedné Doktorce, kterou mám na Makroekonomii, ze jsem nemela silu už zvládat ty další zkousky.
Osobně mi prijde zbaběle pouštět VS jen kvůli jednomu učiteli ale vazne jsem takovou demotivaci a ani chut ke skole nezazila. A proto se vás chci zeptat. To, co mě teď trápí je hlavně to, zda je zvládnutelné abych si přenášela 3 nejvíce akreditované predmety do dalšího roku. Zda nekdo už tohle zazil, jelikož v mem okolí nikdo takovy není.
Dekuji za odpovedi a případně se omlouvam, ze nekomu nejspíše prijde muj problem absurdní 😀

Zažil, nezažil… Proč bys to nedala? Takhle, já jsem celý bakalář jela 2 samostatné obory, takže jsem měla dvakrát víc předmětů než standardní student a žádnou časovou nouzi jsem nepocítila. Ale teda něco na způsob makroekonomie (aplikovaná teorie národního hospodářství) mi taky dalo zabrat a taky jsem si to zopákla. :) Spíš jde o to, jestli tě obor baví a umíš si představit, co s ním můžeš dělat pracovně, po škole, jestli ti to studium v něčem ulehčí cestu k vysněnému povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5261
13.7.23 12:56

No reknu to tak - urcite existuji studenti, kteri na oblacku nadseni z oboru dopluji az ke statnicim, ale vetsina studentu spadne po pocatecnim nadseni na zem a zjisti, ze dodelat vysokou skolu je spis o sebezapreni, vuli a sprtani se. Mne na vysoke skole taky nesedli vsichni vyucujici, s nekterymi jsem dost bojovala, ale ze bych toho kvuli nim nechala, to ne. A diky tomu jsem se naucila se kousnout, premoct se, nedat se a veci dotahovat, coz se mi ted v profesnim zivote hodi vlastne uplne nejvic, protoze s puvodnim oborem nema moje povolani nic spolecneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10788
13.7.23 13:30

Já mám jiný dotaz. Proč zakládáš 2× stejnou diskuzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
13.7.23 13:40
@Anonymní píše:
Teď jsem podle mě neůspěšně ukončila prvák, s tím ze si prenasim tři predmety z letního semestru do druhaku.

Nevyšiluj. Student si sám volí tempo svého studia. Může si BEZPLATNĚ prodloužit studium o rok - to jest na 4 roky u Bc studia a na 3 roky u navazujícího Mgr studia. Nikdo Tě nehoní.

Musíš ovšem dodržet minimální počet kreditů pro zápis do dalšího roku studia, stanovený fakultou nebo vysokou školou. A většinou platí, že neúspěšně zakončený předmět si lze znovu zapsat už jen jednou.

Ovšem pokud tady zdůrazňuješ nějakou „demotivaci“, pak jsi slabý kus, čili snowflake, jak říkají Amíci. Pro takové neodolné jedince je obtížné nejen studium, ale i celý jejich ukňouraný život.

• Citovat
  • Upravit
13
16.7.23 10:51

Ahoj nevím na jaké VŠ studuješ, ale také jsem v prvaku nedala dva předměty a byla z toho demotivovaná, VŠ není vše, to je důležité si uvědomit. Já se rozhodla rok opakovat a nechám si uznat Mikroekonomii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
17.7.23 06:54

Já bych nepokračovala. Pokud nemáš šanci je dodělat ještě v tomhle semestru. Tak bych studium spíš přerušila (kdyby to šlo), a nebo teda ukončila. Tři opakované předměty jsou dost plus bys k tomu měla celý druhák. Kdyby tě vyhodili po druháku, tak si na další vš platíš rok. Přerušené studium se nezapočítáva do poplatků. Asi bych zkusila štěstí jinde. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
17.7.23 08:56
@ElenaKa01 píše:
Tři opakované předměty jsou dost plus bys k tomu měla celý druhák.

To není pravda.

Vysoká škola, která dodržuje evropský systém ECTS umožňuje studentům aby si sami volili tempo svého studia. Zapisují si předměty podle své volby do minimálního počtu kreditů, což by mělo být méně než 30 při zápisu studijního plánu studenta na semestr, nebo méně než 60 kreditů na akademický rok.

Student nemůže být nucen zapsat si „celý druhák“. Výjimkou mohou být některé nedůvěryhodné exotické školy, například pobočky východoevropských VŠ na českém území.

@SnowVale píše:
Já se rozhodla rok opakovat a nechám si uznat Mikroekonomii.

To je také nesmysl.

Nelze „opakovat rok“. Lze si jedině opakovaně zapsat předmět, který student měl už zapsán ve svém studijním plánu, avšak nezakončil jej. Někdy je nutno si jej zapsat - jestliže jde o předmět povinný.

Přdmět úspěšně zakončený není nutné nechat si uznat, ledaže by šlo o nové studium nebo o jiný studijní program.

Roky studia se každému studentovi počítají nepřetržitě jako doba ve dnech od počátku studia (od zápisu do studijního programu) do ukončení studia, přerušení studia, nebo vyloučení ze studia.

• Citovat
  • Upravit
37
20.7.23 21:46

Záleží, pokud ty predměty jsou předpoklad pro zapsání dalších předmětů. U nás to bylo, že pokud jsem něco nedala, šla jsem normálně do druháku, ale pak se mi to nabalilo a bylo to skoro nezvládnutelný.
Ale, pokud by si to studium šlo rozložit, není to tak špatná situlace. Jen zas aby ses nehonila zbytečně za předměty z jiných fakult.
Do neúspěšných studií by se právě nemělo započítávat přerušení studia. Kámoška takhle dostudovala zubaře zadarmo, po dvou neúspěšných školách. Právě, že tu jednu školu přerušila, ale zas musela dostudovat do 12 let, což je max. doba, do kdy bylo možné její předchozí školu přerušit. Asi ti nejlépe poradí na studijním. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
20.7.23 21:52

To, že jsem se ve druháků vykašlal na vysokou je můj největší životní neúspěch, mám se hodně dobře i se střední, ale není dne, kdy si to sám nevyčítám.

Já se na to vykašlal kvůli jinému důvodu, každopádně to co ti teďka přijde jako nesmírný problém ti příjde za 10 let naprosto k smíchů. Makej a zvládneš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze