Fakulta sociálních studií Ostrava - první pod čarou - odvolání?

1322
12.7.23 08:05

Fakulta sociálních studií Ostrava - první pod čarou

Zdravím,
Jsem první pod čarou a nepřijatá z kapacitních důvodu na kombinované studium oboru Sociální práce ( přijímací řízení jsem bodové zvládla). Podal jste někdo odvolání? Myslíte, že je šance? Přijali 75 lidí a četla jsem, že plánují přijmout 90. Zároveň čtu, že zájem o studium není důvod k podání odvolání :roll:.
Díky za sdílení zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
12.7.23 08:29

@MiaRimonta tak musíš podat odvolání s jiným důvodem. Který akceptuji.
Mají to rozepsane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
12.7.23 08:57

Odvolání určitě podej, myslm že je velká šance na úspěch. Jak psala již @g.sandova nade mnou, vymysli nějaký jiný důvod a pošli to. Určitě někde najdeš info co tam napsat.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
12.7.23 10:32
@MiaRimonta píše:
Zdravím,
Jsem první pod čarou a nepřijatá z kapacitních důvodu na kombinované studium oboru Sociální práce ( přijímací řízení jsem bodové zvládla). Podal jste někdo odvolání? Myslíte, že je šance? Přijali 75 lidí a četla jsem, že plánují přijmout 90. Zároveň čtu, že zájem o studium není důvod k podání odvolání :roll:.
Díky za sdílení zkušeností.

Mrkla jsem na stranky OU a premyslim, jake relevantni oduvodneni odvolani si predstavuji? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
12.7.23 12:34

@cecetka No právě asi jedině zpochybnit přijímací řízení 😐.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
12.7.23 12:37

@Gracetheworld Určitě se zkusím nějak odvolat, ať vidí, že můj zájem trvá. Nějak jsem doufala, že se zde objeví někdo s podobnou zkušeností z Ostravské univerzity. Nějak nečekám, že se zrovna na kombinovaném studiu uvolní místo :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.7.23 13:05

Proc se neinformujete na oddeleni prijimaciho rizeni dane fakulty, zda a za jakych okolnosti dobiraji pod carou?? Pokud nedobiraji, je jedno, ze jste prvni. Odvolani se podava, pokud doslo k nejakemu pochybeni behem prijimaciho rizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
12.7.23 13:13
@Malina001 píše:
Proc se neinformujete na oddeleni prijimaciho rizeni dane fakulty, zda a za jakych okolnosti dobiraji pod carou?? Pokud nedobiraji, je jedno, ze jste prvni. Odvolani se podava, pokud doslo k nejakemu pochybeni behem prijimaciho rizeni.

Omyl. Jakekoli odvolani se podava, pokud nesouhlasis s vyrokem rozhodnuti. A nemusi jit vzdy o procesni pochybeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
12.7.23 13:16

Kdy jsou zápisy? Často se čeká kolik lidí se zapíše a dle toho škola ne/posune laťku. V takovém případě dá vědět všem bez ohledu na odvolání, které bývá jen na administrativní pochybení. (Tohle všechno je zcela jistě napsané na stránkách školy a případný vysokoškoláků by to měl byt schopný dohledat) To že se lidé nakonec nezapisou bych se nebála, praveze dalkari se hlásí často všude, protože do školy jedou třeba jen 1× za 14 dní. Je otázka, jak moc s tím škola počítá už dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
12.7.23 13:19
@MiaRimonta píše:
@cecetka No právě asi jedině zpochybnit přijímací řízení 😐.

Asi bych to napsala ve smyslu, ze nesouhlasim s neprijetim ke studiu. Prijimaci zkousky jsem slozila uspesne a proto zadam o prijeti ke studiu. Je-li duvodem pro neprijeti pouze skutecnost, ze je naplneny stav prijimanych posluchacu, pak tento stav nemusi byt konecny a do doby zapisu ke studiu se muze zmenit ve prospech uchazecu ke studiu neprijatych.
Nevim, zda jeste existuji vratne listky (neco takoveho jsem pred 20 lety na fakultu posilala), ze prijaty uchazec ke studiu nastoupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
@cecetka píše:
Omyl. Jakekoli odvolani se podava, pokud nesouhlasis s vyrokem rozhodnuti. A nemusi jit vzdy o procesni pochybeni.

V případě, že se do studia nezapíše dostatečný počet uchazečů, může děkan Pedagogické fakulty UK rozhodnout o snížení bodové hranice pro přijetí do vybraných studijních programů v tzv. doplňovacím přijímacím řízení.

Do doplňovacího přijímacího řízení jsou zahrnuti všichni uchazeči, kteří dosáhnou na nově sníženou bodovou hranici pro přijetí a budou automaticky osloveni, bez ohledu na to, zda podali odvolání nebo ne. Odvolání s tímto důvodem/požadavkem je bezpředmětné… Účelem odvolacího řízení je prověřit, zda přijímací řízení proběhlo v souladu se zákonem o vysokých školách a vnitřními předpisy Univerzity Karlovy a Pedagogické fakulty UK. To znamená, že se lze odvolat pouze proti rozhodnutí, které bylo vydáno v rozporu s těmito předpisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188

@cecetka Myslela jsem odvolani, ktere bude reseno. Jine podat samozrejme muze, ale nijak to proces neovlivni, bude automaticky zamitnuto.Jsou fakulty, ktere pod carou proste nedobiraji, napr. FF UK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
24.8.23 12:03

@MiaRimonta jak si dopadla?? Já nastupovala loni, takže mě taky překvapilo, že místo 90 brali cca těch 75. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
18.9.23 10:29

@Nattty973 Po vyjádření fakulty o nepřijetí dopisem jsem se hned odvolala a zatím čekám. V portálu mám, že jsem podala odvolání, ale vyjádření nikde. Vím o další osobě, která to má podobně. Už jsem byla i na poště, zda tam neleží dopis 😓.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.10.23 18:09

@MiaRimonta jim všechno strašně trvá, takže se ani nedivím, předpokládám, že do dnes žádná změna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze