Jaká je náročnost studia molekulární biologie?

3
12.7.23 09:25

Jaká je náročnost studia molekulární biologie

Ahoj, letos mám jít do prváku na Mendelově univerzitu v Brně na obor molekulární biologie a biotechnologie.
Chci se zeptat jak moc je studium náročné a jestli ho může zvládnout člověk který nemá moc rád chemii 😅.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8881
12.7.23 09:45

8o z jaké školy tam jdeš? Jinak velmi doporučuji oddechovku, co má blízko k tvému studovanému oboru. Zdena Frýbová -z neznámých důvodů. O lásce, o vědcích a životě v laboratoři, vtipné a zábavné o biochemii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.7.23 10:08

@truelly ze zdravotnické školy. Když jsem se hlásila myslela jsem si ze ke zdravotnictví budu mít částečný přístup ale teď jsem zjistila osnovy studia a nevypadá to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
12.7.23 10:14

Okamžitě si najdi nějakého gympláka na doučování chemie a biologie z gymnázia. A učebnice. Jinak mám obavy, že to bude pro tebe těžké rozčarování. Máš aspoň lyceum???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.7.23 10:43

@truelly nemám lyceum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
12.7.23 10:52

Tak jak říkám. Sežeň někoho z gymnázia a douč se tamní biologii a hlavně chemii od prváku, protože jinak nebudeš stíhat hned od začátku. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7883
12.7.23 11:18
@Lilla122 píše:
Ahoj, letos mám jít do prváku na Mendelově univerzitu v Brně na obor molekulární biologie a biotechnologie.
Chci se zeptat jak moc je studium náročné a jestli ho může zvládnout člověk který nemá moc rád chemii 😅.

ten obor je jenom a hlavně vlastně o chemii… Tak proč chceš právě na to, když zrovna to nemáš ráda? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
12.7.23 11:31
@Lilla122 píše:
@truelly ze zdravotnické školy. Když jsem se hlásila myslela jsem si ze ke zdravotnictví budu mít částečný přístup ale teď jsem zjistila osnovy studia a nevypadá to tak

Tak osnovy jdou zjistit i před podáním přihlášky. Na to už jsi přišla taky co? Jinak jestli tě nebaví chemie, tak po semestru max dvou jdeš pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
12.7.23 11:37

@Cenarius máme stejný názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
12.7.23 12:09
@Lilla122 píše:

Ty ses dostala na molekuláru a nemáš ráda chemii? Mám dceru v septimě, na stejný obor půjde s největší pravděpodobností příští rok a bez přijímaček, ale ona tím oborem žije na vysoké soutěžní úrovni. Myslím, podle toho, co vím, že dělá, že je to velmi těžké a musíš na to mít hlavu a musíš pro to žít, jinak nevím, co to dává za smysl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 07:29

@Lilla122 Tyhle obory jsou hodně náročné. Dcera studovala na přírodovědné fakultě v Praze biochemi, na obor šla z gymplu, chemie ji bavila, premiantka třídy, jedničkarka. Gympl zvladala bez větší námahy, učit se moc nemusela a tenhle obor ji úplně zaskočil, kolik času a energie musela venovat přípravě a učení. Což ji absolutně nevyhovalo, chemie se ji úplně zhnusila. takže po roce změnila obor, sla na VŠE, kterou v klidku a v pohodě vystudovala s červeným diplomem. Myslím, ze tím musíš žít a opravdu to mít rada aby jsi vystudovala.

• Citovat
  • Upravit
13319
30.7.23 07:46

Molekulární biologie je krásná, ale ze zdrávky a bez kladného vztahu k chemii je to akorát ztráta času, financí a i nervů… Z mého pohledu tam dlouho nevydržíš…nemáš na čem stavět a vlastně nemáš ani zájem o obor.
Zajímalo by mě ale, jak se ti to přihodilo? Proč sis dala přihlášku na tento obor???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze