Jaká je náročnost studia molekulární biologie?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaká je náročnost studia molekulární biologie
Ahoj, letos mám jít do prváku na Mendelově univerzitu v Brně na obor molekulární biologie a biotechnologie.
Chci se zeptat jak moc je studium náročné a jestli ho může zvládnout člověk který nemá moc rád chemii 😅.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
z jaké školy tam jdeš? Jinak velmi doporučuji oddechovku, co má blízko k tvému studovanému oboru. Zdena Frýbová -z neznámých důvodů. O lásce, o vědcích a životě v laboratoři, vtipné a zábavné o biochemii…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly ze zdravotnické školy. Když jsem se hlásila myslela jsem si ze ke zdravotnictví budu mít částečný přístup ale teď jsem zjistila osnovy studia a nevypadá to tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Okamžitě si najdi nějakého gympláka na doučování chemie a biologie z gymnázia. A učebnice. Jinak mám obavy, že to bude pro tebe těžké rozčarování. Máš aspoň lyceum???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jak říkám. Sežeň někoho z gymnázia a douč se tamní biologii a hlavně chemii od prváku, protože jinak nebudeš stíhat hned od začátku. Držím palce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilla122 píše:
Ahoj, letos mám jít do prváku na Mendelově univerzitu v Brně na obor molekulární biologie a biotechnologie.
Chci se zeptat jak moc je studium náročné a jestli ho může zvládnout člověk který nemá moc rád chemii 😅.
ten obor je jenom a hlavně vlastně o chemii… Tak proč chceš právě na to, když zrovna to nemáš ráda? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilla122 píše:
@truelly ze zdravotnické školy. Když jsem se hlásila myslela jsem si ze ke zdravotnictví budu mít částečný přístup ale teď jsem zjistila osnovy studia a nevypadá to tak
Tak osnovy jdou zjistit i před podáním přihlášky. Na to už jsi přišla taky co? Jinak jestli tě nebaví chemie, tak po semestru max dvou jdeš pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilla122 píše:
Ty ses dostala na molekuláru a nemáš ráda chemii? Mám dceru v septimě, na stejný obor půjde s největší pravděpodobností příští rok a bez přijímaček, ale ona tím oborem žije na vysoké soutěžní úrovni. Myslím, podle toho, co vím, že dělá, že je to velmi těžké a musíš na to mít hlavu a musíš pro to žít, jinak nevím, co to dává za smysl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilla122 Tyhle obory jsou hodně náročné. Dcera studovala na přírodovědné fakultě v Praze biochemi, na obor šla z gymplu, chemie ji bavila, premiantka třídy, jedničkarka. Gympl zvladala bez větší námahy, učit se moc nemusela a tenhle obor ji úplně zaskočil, kolik času a energie musela venovat přípravě a učení. Což ji absolutně nevyhovalo, chemie se ji úplně zhnusila. takže po roce změnila obor, sla na VŠE, kterou v klidku a v pohodě vystudovala s červeným diplomem. Myslím, ze tím musíš žít a opravdu to mít rada aby jsi vystudovala.
- Citovat
- Upravit
Molekulární biologie je krásná, ale ze zdrávky a bez kladného vztahu k chemii je to akorát ztráta času, financí a i nervů… Z mého pohledu tam dlouho nevydržíš…nemáš na čem stavět a vlastně nemáš ani zájem o obor.
Zajímalo by mě ale, jak se ti to přihodilo? Proč sis dala přihlášku na tento obor???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit