Campylobakter u 21měsíčního

3683
17.7.12 00:16

Campylobakter u 21nměsíčního

Ahoj, vcera nam zjistili campylobaltera, uz jsme ho jednou meli kdyz malemu byl 1 mesic, a to jsemm kojila…

Uz si nevim rady, pripada mi ze nas porad pronasleduje…

Asi uz doma neudelam nikdy kureci maso

Holky, doktorka mi rekla ze zadna dieta se drzet nemusi, ale cetla jsem neco jineho…
Tak fakt nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5631
17.7.12 06:26

Volila bych dietní stravu po dobu potíží a pár dní po odeznění. Campylobakter se může u malého ve stolici vylučovat klidně měsíc, aniž by měl nějaké potíže, tak to bych ho teda měsíc na dietě nedržela.
Pokud má plínky, hlídala bych spíš to (tedy „kontakt“ se stolicí), plenu ihned vyhodit (do popelnice, ne do koše na pleny), častěji a důkladně mýt ruce, přetřít třeba savem, čeho se nejvíce dotýkáte… :nevim:

Nesáhl malý spíš na pracovní plochu nebo nepomáhal např. obalovat řízky a pak olíznul prsty? :think: Z dobře tepelně upraveného masa by to mít neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
17.7.12 06:58

Ahoj, loni obě dcerky (i manžel) prodělaly salmonelu - asi z mražené pizzy :cert:. Při potížích samozřejmě byla dietka a po odeznění potíží nám dr říkala, že máme vynechat hlavně sladké a tučné, že to mají tyhle bakterie rádi a doporučila podávání probiotik.
Jinak samozřejmě důkladné mytí rukou a po stolici jsme desinfikovala toaletu nebo nočník - savo byl můj NEJ přítel.
Manžel měl negativní výtěry po 14dnech, starší dcerka po 4týdnech a ta mladší dokonce až po 10týdnech. Kamarádky dcerka měla v roce campylobakterii a měla negativní výtěry až po půl roce 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
17.7.12 09:22

My leželi s campou na Bulovce se synem když mu byly necelé tři roky. Jasně doporučená striktní dieta. bez tuku, šetřící, mrkev, rýže, banán, suchary, br. kaše nemastná, filé na vodě atd. Čaj, minerálka bez bublin. Doporučili mi laktobacily, já dávala od firmy swiss, nebo ještě lépe ty, co musí být v lednici. Po cca týdnu jogurtíky s kulturou actimel atd. Jinak pokud bude plakat bolestí, tak jako můj, doporučuji se dohodnout s dr. já se dohodla na podávání algifenových kapek. za týden byl klid, jinak určitě zvýšená hygiena, nočník mýt savem, dezinfekce na ruce ( já musel synovy mazat zadeček bepanthenem jak ho měl od průjmíku bolaví, tak hlavně potom). Držím palce, snad jsem pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
24.7.12 15:06

Holky, mam dotaz myslite ze muzu malemu davat cesnek? Nevim teda kam by se hodil aby to mohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
24.7.12 15:18

@LucieŘ Jako při nákaze, nebo jako prevenci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
24.7.12 22:41

Zatim ji porad mame, vysledky se dozvime v patek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
25.7.12 08:16

Já bych zůstala na dietě, pokud tedy už není jen pozitivní nález ale zažívání v pohodě. Česnek působí spíš proti parazitům a jako přírodní atb. se podle mě do střeva, kde campil je už nedostane, je strávený. Jestli likviduje campilo. to nevím, ale aby malého nebolelo bříško jen z česneku, tím bys mu bříško mohla podráždit. Já jsem tedy malému dávala cca týden velikou dietu, potom pomaloučku třeba rybu s bramborem a maličko másla, měl tedy šílený průjem, takže proto taky. No a normální stravu asi až tak za měsíc. Myslím si, že je to dost individuální a záleží jestli ho bolí bříško, jestli má nadýmání, průjem atd. Ale když uděláš zeleninový vodový vývar a do toho rozkrájíš stroužek nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
25.7.12 10:36

My jsme na normalni strave, mame stolici ok, akorad teda dnes kasovita, tak uvidime, co bude dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
25.7.12 10:53

Tak držím palečky ať je už dobře. určitě bych mu dávala ty laktobacily, tím nic nezkazíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
25.7.12 11:18

Ty davame…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie