Vyzouvá si boty a vysvléká ponožky

11044
16.7.12 22:13

Vyzouvá si boty a vysvléká ponožky

Milé dámy, jdu si za vámi pro radu.
Naše cca 16ti měsíční dcerka si neustále vysvléká ponožky a vyzouvá boty. Poté, co se jí to podaří, tak to vítězně vyhodí z kočárku. Zatím nechodí, ale nábytek obchází. Docela mě jímá hrůza až tyhle doplňky bude potřebovat při skutečném chození, protože ona je nejraději na boso. Nejen, že to vypadá i blbě v kočárku a každý neznámý ji lituje, že nemá ponožky a botičky, ale ona dokonce z ponožek a bot vysvléká i mě.

Zvykne si vůbec někdy na to, že na nožičky ponožky a boty prostě patří? Máte prosím, nějaký fígl, jak ji přesvědčit, ať si to na nožkách nechá? Dokud to všechno neserve, tak není klid. Je jí jedno, že prší, či je chladno, zima ji nevadí, mám i pocit, že je jí v tom horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6256
16.7.12 22:18

Tak to si taktéž počkám na rady. U nás když se mu to nepovede svlíknout tak spustí mega ječák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
16.7.12 22:27

Naše holky poztrácely ponožek a botiček z kočáru… :zed: věčně jsme domů přijely a mohla jsem ten zbytek, co jim na nohou zbyl vyhodit neb do páru už nic nebylo :mrgreen: když začaly chodit, tak boty odmítaly s šíleným hysterákem, dokonce v nich nechtěky ani chodit, když už se mi je poodařilo na ně navlíct! :cert: no obouvala jsem jim je přes protesty - doma si je zouvají do dneška - věčně bosý a i nahatý :mrgreen: ale venku je naštěstí na chození snesou! ale třeba dneska v dětskáý herně jsem taky hledala fusekle mezi těma haldama barevných kuliček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
16.7.12 22:35

Ahoj, u nás to bylo podobný. Já teda dceři do kočáru dávala jen ponožky, boty ne, když nechodila. A teda vyslechla jsem si hlášky typu kde má boty. Takže jsem jen odpovídala, že na co boty, když nechodí. Pak, když začala chodit, to bylo na podzim, tak boty si nechávala. Ale, jak se oteplí a ona má možnost, okamžitě boty dolů a ponožky taky. Takže povětšinu léta lítá bosa (bydlíme na vesnici). A sundavá, ikdyž je chladněji, jí to prostě nevadí, nohy má teplý.
Já myslím, že až začne chodit, že i ty botky pro ní budou lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
16.7.12 22:37

@dvojmatka Bych ji i nechala dokud je teplo, ale když vidím ty soucitné pohledy a řeči kolemjdoucích, tak bych to ráda vyřešila :( A pokud to bude dělat i v zimě 8o tak nevím.

Taky si myslím, že v nich nebude chtít ani chodit. A taky by se nejraději pořád vysvlékala a byla jen tak.

Zrovna zítra se do herny chystáme, tak ji beru raději náhradní fusekle 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.7.12 22:39

Rada? Poněkud bolavá - ale funkční. Mohla jsem mockrát denně „chodícímu“ vysvětlovat, že nemůže lítat bos, páč bude nemocnej. Byl - nachlazenej - ale nespojil si to. Marný. Pak jsem vysvětlovala - píchne tě včelička. Píchla - řval jak na lesy - ale za pár minut opět bos. Jen ukazoval, kam ho píchla. Tak jsem ho nechala. Na písku, štěrku, prostě tam, kde netrénovaná dětská nožka úpěla. Řval mámo, já chci boty, bolí - nechala jsem ho k těm „ztraceným“ botám dojít. Za ruku, ale po svých. A řeknu vám - to si pamatuje :nevim: :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
16.7.12 22:42

@Dana27 Právě skrz ty kecy jsem ji pořídila capáčky do kočárku. A jak teď prší, přes kočár je pláštěnka a do dáli trčí její holé nohy, tak to je teprve něco :(

Jinak doufám, že dostane rozum a vezme boty na milost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
16.7.12 22:45

@Emilie Tak doufám, že se do zimy rozchodí, už to vidím jak si to ťape na boso v závějích :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.7.12 22:48
@Trojlístek píše:
@Emilie Tak doufám, že se do zimy rozchodí, už to vidím jak si to ťape na boso v závějích :lol:

No, taky drastické… ale ono to bude studit, neboj! :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.7.12 22:51

Mala si doma sundava ponozky i papuce dodneska (18 mesicu) a dela to schvalne tajne… :zed:
Kdyz je chladno, nedavam ponozky a teplacky, ale puncochce - alespon neco.
No a kdyz zacala chodit, sama zacala boty vyzadovat, protoze to videla u nas… to se podda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
16.7.12 22:52

Trojlístku - jj, to znám taky, pláštěnka, docela kosa a dítě holý nohy.
Taky jsem strašila, že šlápne na vosu a nic. Jsem zvědavá, až na ní fakt šlápne, co bude. Zrovna dneska jsme byly u kamarádky na zahradě, sundala si sandále a lítala tam v ponožkách. No, ponožky šly po příchodu domů, do koše. A to zkoušela, že jestli si může sundat i ty. To už jsem teda řekla, že ne - dneska byla fakt zima a vlhká zem.
Já myslím, že až se ochladí, že za botky bude ráda, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
16.7.12 22:55

Jinak mě kamarádka, jejíž syn má problémy s nohama, říkala, že doktor jí radil, ať malej, pokud to bude jen možný, chodí bos, a to v jakýmkoliv terénu. Že ty děti to nebolí, naopak to nožce prospívá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
16.7.12 23:07

@Barca12345 @Dana27 Zajímavé, ty děťátka naše nás pěkně zkouší :srdce: Se taky obávám, že dokud se nějak nezraní, tak boty na nožkách nevydrží.

Ale úplně mi není jasné, proč vyzouvá z bot a vysvléká z ponožek i mě :mrgreen: A ten vítězný pohled, jak to vše serve :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.7.12 00:12

Martin dělal se sandálama to samé. kupodivu, teď má originální crocsy (do bazénku, na klouzající terasu, do písku) a ty z nohy nesundá. dokonce za mnou přijde, že je chce nandat! nesnese být bez nich! :)

jo a doma se zouvá a svléká z ponožek i starší a ten to naučil mladšího adělají si to navzájem a ještě to schovávají.. a mají radost, když je nemůžu najít a lezu po 4 a koukám pod gauč :D :D

@Emilie moc hezká metoda. :) jak ráda bych jí aplikovala. jenže náš Vojta i v Chorvatsku chodil bez bot a matky mě měly za tyranku :D :D jemu to prostě nevadí.. holt celý tatínek. :mrgreen:

jo a naokraj, buďte rády, že svlékají i fusekle. starší kluk už párkrát běhal v nich, po zahradě.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
17.7.12 00:13

Tak naše cácorka si nejenže zuje boty a sundá ponožky, ona si sundavá i kalhoty a spodní prádlo :mrgreen: takže jste na tom ještě dobře. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML