Má záchvat?

20507
16.7.12 10:20

Má záchvat?

Ahoj holky, jdu si k Vám pro radu, poslední nouze…

mám holčičku nedonošenou (28t. t., 770g) ale poslední dobou má nehorazné hysterické scény, plácne sebou o zem, začne mlátit hlavou o zem, je jí jedno kam se plácne, klidně by si tu hlavu rozbila :,( a začne si trhat vlasy zuřivě. Já už nevím co s ní nepomáhá vůbec nic, ani zařvání ani plácnutí, ani umytí studenou vodou, ani pochování vůbec nic… nevím si s ní rady… nevím jestli může mít třeba nějaký záchvat, je k neutěšení, tříská se vším a další věci. Mám s ní zajít k doktorce a kam nás pošle? chodíme na psychologii kvůli nedonošenosti ale jdeme tam až za dlouho :( děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
16.7.12 10:24

Co ji vzít zády k sobě, pevně držet a čekat až,,to,, pomine? a tiše na ni mluvit?

• Citovat
  • Upravit
20507
16.7.12 10:26
@sophinka píše:
Co ji vzít zády k sobě, pevně držet a čekat až,,to,, pomine? a tiše na ni mluvit?

to nepomáhá, zuřivě sebou plácá, začne mě mlátit :,( div se nezlomí v půli :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
16.7.12 10:26

Myslím, že je to normální vývoj a není třeba běhat k doktorovi, až půjdete k psychologovi tak to ním zkus probrat, ale taky si zkus najít kdy a jak může děcko reagovat myslím tím psychomotorický vývoj děti si cca od roka uvědomují svou osobnost a tak zkouší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
16.7.12 10:27

Ahoj, určitě si o dané problematice něco zjisti, nebo zajdi k psychologovi. Všeobecně na dětské záchvaty plati první pomoc - a to dítěte si nevšímat. Po čase by to mělo odeznít. Rozhodně už nezkoušej plácnutí, sprchování, ani chování. Nepomáhá to. Chápu, že pokud si rve vlasy, nemůžeš si dítěte nevšímat. Asi zajdi k psychologovi, uvidíme, co Ti poradí holky. Mě se se starším synem stávalo, že si venku lehnul na zem a nechtěl jít dál. Tak jsem vedle něho stála a nechala ho ležet. On pak po čase vstal, když ho to nebyvilo. Důležité je nechat jeho chování bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
16.7.12 10:28

@petullle držela bych pevně i ruce, prostě si s ní sednout pevně si ji vzít mezi nohy, držet ruce a mluvit… třeba veršovanou pohádku na odvedení pozornosti

• Citovat
  • Upravit
Billi
16.7.12 10:29

Jetli tě to uklidní, tak já byla donošená a dělala jsem naprosto to samé :lol:
Mamka dodnes vzpomíná, že na mě nic nezabíralo (po všech mírnějších pokusech zkusila i to horší: strčila mě celou do vany se studenou vodou i s kombinézou, našlehala mi, nakonec mě prý dala do vedlejší místnosti, kde jsem řvala a kopala do dveří další 3 hodiny, než jsem se unavila a vyřvala si hlasivky a vyčerpáním usnula) Řekla bych, že to je období vzdoru. Kdy to dělá? Zkusila bych se vyvarovat rizikových situací. U mě to prý bylo, když mi dala na výběr (jsem váha) a dělala jsem to jen doma v soukromí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2069
16.7.12 10:29

Ahojky…já jsem syna měla normálně narozeného ve 40. týdnu a takové záchvaty chytal běžně. třeba v obchodě nebo i na ulici a taky mu bylo jedno, kde sebou praští. A rval si kolikrát u toho vlasy a nebo mlátil čelem přímo do země. Až jsem se vždycky děsila toho, že pojedeme ještě zašívat čelo. Ale přes doktory jsem to neřešila a toto období trvalo téměř 2 roky.Pak to najednou vyšumělo a přestal to dělat. Tet je mu 15 let a je zněho normální dospívající šikovný kluk.Jen ,já někdy tak vzpomínám, co jsem si sním užila za nervy a kolik jsem si nabrečela, že si sním nevím rady. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
16.7.12 10:30

@sophinka
ne na každé dítě platí metoda pevného objetí
taky můžeš vyvolat ještě větší vzor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
16.7.12 10:33

@petullle
a jestli tě to uklidní můj temperantní synek to dělá už od cca 8-9 měsíců zprvu si jen tahal vlásky td se k tomu i válí či podobné věci :roll:
Opravdu si nemyslím že bude problém spojený s nedonošeností ale s normálním psychomot vývojem a obdobím vzdoru

Příspěvek upraven 16.07.12 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.7.12 10:33

@dada12 taky neplatí na každé dítě. Pamatuju si, jak mě štvalo, že si mě mamka nevšímá a byla jsem vytrvalá (až 3 hodiny :lol: )

• Citovat
  • Upravit
sophinka
16.7.12 10:34
@bodlinka34 píše:
@sophinka
ne na každé dítě platí metoda pevného objetí
taky můžeš vyvolat ještě větší vzor
říkám, že bych to zkusila, ne že je to všelék :) navíc pokud si dítě ubližuje tak co by měla dělat jiného než tomu zabránit
  • Citovat
  • Upravit
2400
16.7.12 10:40
@Billi píše:
@dada12 taky neplatí na každé dítě. Pamatuju si, jak mě štvalo, že si mě mamka nevšímá a byla jsem vytrvalá (až 3 hodiny :lol: )

No jasný, moje mamka se mnou nemluvila třeba celý víkend a to je hnus. Ale pokud má dítě venku záchvat a mlátí sebou o zem, tak platí ho " bez emocí " :-) vynést ven a změnit prostředí. Každopádně se musí zabránit jakémukoliv konfliktu. Střetu. To si ještě pamatuju, že vymysleli odborníci na dětskou psychiku. Říkal to i Matějček. Že dětem právě jde o to, aby vyvolali nějakou reakci a to je na tom baví. Ale když je necháme bez reakce, vědí, že si na nás nesmlsnou a už to pak nedělají, nemají z toho ten požitek. Záleží na tom, jestli jde o záchvat. Pokud mi bude dítě brečet, že mu přijde něco líto, tak za ním půjdu a pochovám ho a promluvím s ním, to je jasné. Mě třeba mamka vynadala a mě to přišlo líto a brečela jsem v pokojíčku a ona za mnou nepřišla, tak to mi přišel děs, to nebylo příjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
16.7.12 10:42

Myslím, že je to relativně normální období vzdoru.
Určitě bych to pevné objetí zkusila. Klidně si k ní lehni na zem, obejmi jí nohama i rukama. Možná bych ze začátku nemluvila vůbec, protože leckdy to to dítě ještě víc rozčílí. Zkus v tom být vytrvalá. Určitě v tom je vlastně zároveň i to ignorování. Prostě jí jenom držet a čekat. Nicméně klidně bych to řekla dětské doktorce i u psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
16.7.12 10:45

Pevné obetí nepomohlo, má sílu jako blázen ikdyž to je drobek, ted mám poškrábaný celý obličej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí