Capiki, nebo klasika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
25.2.15 20:42

Capiki nebo klasika?

Ahoj všem, mám dotaz-pořídili byste raději capáčky capiki, které podporují tzv. Přirozený růst a tvarování nožičky, nebo byste vsadili na tradici a pořídili klasické bačkůrky? Naše malá už lítá o sto šest a zatím měla vždy klasické bačkůrky, připadá mi že v tom jí ta Jožka pěkně drží, ale dost se jí tam potí, přes noc vždy bačkůrky suším :lol:. Máte nějakou zkušenost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1957
25.2.15 20:46

My máme od začátku na doma capáčky a nebo jen ponožky a jsme spokojení. malá v nich chodí naprosto v pohodě. jednu chviličku měla klasické bačkůrky (vyrostla z capáčků, nové byly teprv na cestě a doma jsem měla nepoužité papučky od kamarádky) a to mi přišlo horší. dost často je v kleče, v hlubokém dřepu, různě popolézá po zemi, válí se a ty boty jí prostě víc zavazely. capáčky se krásně ohnou jak potřebuje, nijak ji neomezují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.2.15 20:48

Ja nakupuju jedine capacky Nolen, ceska znacka, ceska vyroba, jine bych nekoupila, uz mame doma snad deset paru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
25.2.15 20:49

@Lucias6307 Dlouho měl jen capáčky, pak měl na střídačku bačkory s capíáčky (u bačkor je výhoda, že mu v nic tolik neklouže noha, když lítá doma jak poděs přes dlažbu), teď zase preferuje capáčky (asi už jsou mu bačkorky těsné, budu to muset překontrolovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
25.2.15 20:49

Capáčky jsou pro děti, co začaly chodit. POkud už frčí, tak bych jí je nedávala a navíc, jestli už nosí bačkůrky, tak bych zpět už nešla.

• Citovat
  • Upravit
33018
25.2.15 20:52

@Ariadne Ona s eta doporučení dost lisí. Nám třeba na rehabilitaci říkala, že klasické bačkory nejsou do tří let ideální, že v capáčkách lépe nožka pracuje. Ortoped také nic proti capáčkům na doma nenamítal. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
25.2.15 20:52

@Lucias6307
Máme capiky a přijdou mi naprd.
Už bych je znovu nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
25.2.15 20:55

@zvědavá borůvka To mě mrzí. Myslím, že jsem Ti je tenkrát poradila zrovna já. :(
My jsme s nima maximálně spokojení, teď mu budu kupovat už asi čtvrté nebo páté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
25.2.15 21:00

Sama mam nektere druhy bot barefoot, takze to same dopravam i detem ;) Jedem slovenske Liliputi a spokojenost velika. K uhone prisly jen jedny, kdyz dcera zacinala chodit, jak jeste castecne lezla a nozkama ruzne soupala, prodrela spicky. Doma mame podlahove topeni, tak chodime bosi nebo v ponozkach, deti s ABS. Capacky pouzivame vsude jinde misto backurek, v lete v pohode i venku :)
Jinak si ale nejsem jista, jestli by vyresily problem s pocenim nohou, preci jen je to kuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
25.2.15 21:12

Ahoj, holky mají capáčky Dadoos - dvouletá má jen ty, čtyřletá má ve školce bačkůrky Fare, takže toho víc nachodí spíše v nich. Jsme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
25.2.15 21:14

Capacky Afelo, Capiki nejsou tak dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
25.2.15 21:15

Taky kupuji zásadně a jenom Nolenky.
Dcera má 2 roky a od toho roku už má několikáté.
Chodili jsme cca v roce na rehabilitace (jen byla hlídaná) a tam nám dr. taky říkala, že pevná bota stačí na ven, doma ať má volnost, že capáčky super. Že není vhodné mít celý den nohu v pevných botech.
Ale ano, co člověk, to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
25.2.15 21:39

No jo názorů je právě více a teď babo raď - tak je to dnes se vším. Asi je zkusím objednat a uvidím, třeba jí nebudou vyhovovat a vyřeší se to samo :lol:. Ale moc děkuji za názory- ty rady odborníků na mě fungují asi nejvíce, logicky taky doma nejraději lítám na boso a i chůze po venku bez bot je zdravá tak proč by to nemělo vyhovovat dceři. Na druhou stranu mi pořád v hlavě zní věta od mǎmy dítě má mít hlavně boty s pevným kotníčkem :nevim: :nevim: :nevim: děs. A to jsou jen boty ale copak ji chci zničit nůžky hned ze začátku, to samé mám s očkováním co očkovat co ne… Dřív to měli lehčí měli prd a jeden názor :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
25.2.15 21:48

@Lucias6307 Tak na ten kotníček pozor. ;) Dítě má mít takové boty, kde mu pracuje celá nožka, aby se správně vyvíjela klenba. Takže pevně sešněrovaná nožka není to pravé ořechové (ale zase je blbost dát batoleti crocksy).
U chopzení doma naboso nebo v capáčcích je protiargument části odborné veřejnosti, že pokud jsou doma tvrdé podlahy (plovoučky, dlažba, lino), tak dochází k větším otřesům, což také není ok pro pohybový aparát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.2.15 21:59

Holky to je sranda…ja chtela mupovat barefoot a jeste si zasla na rhb a k primari ort.se poptat…info mi dali takove: doma protiskluz ci mekke papucky, venku na tvrdy povrch pevnou patu a kotnik, nicmene podrazka boty se musi dat zohnout v ruce plus 1cm nadmerek a nesmi byt uzke. A na clenite povrchy barefoot s patou. Plus se snazit litat po kaminkach. Vytvorila jsem si doma kaminkovou podlozku a mala slape :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková