Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, co mají teď vaše děti za boty?
Natálka má něco přes 2 roky a teď má kvalitní boty (něco jako kozačky, ale nižší), které do teď nosila jak do obchodu, tak ven (protože mrzlo a byl celkem sníh nebyly nějak zvlášť zašpiněný), jenomže teď se začalo oteplovat a nutně potřebujeme koupit druhé boty, které teď unosí do toho bahna, protože po dnešní procházce jsou ![]()
Ale teď nastává otázka jaké boty?
Kvalitní zimní boty mě přijde líto kupovat za 1000, to asi neunosí a do toho bahna
a nebo už nějaké jarní? My jsme loni narazily na značku Befado a na to že stojí fakt 300 jsem byla nad míru spokojená
Mají teda jenom tenisky, takže v létě měla 2 Befada plus kvalitní sandálky. Ale teď fakt nevím
Ráda bych objevila nějaké boty třeba za 500, které by nebyly úplně šit, ale ještě by je unosila. Možná nějaké celoroční, ty měla jako první v roce Superfity, byly parádní, ale mám strach že si je teď hrozně zničí..Ty bych nejraději koupila až třeba tak koncem dubna, teď nějakou přechodnou variantu, poradíte? ![]()
Ja moc nechapu, jestli potrebujes boty koupit, protoze jsou uz zimni male nebo jen proto, ze se ti zda, ze je na ne teplo. Muj syn stalr nosi a jeste nejakou dobu bude nosit zimni (superfity), na jarni mi prijde jeste hodne velka zima. Ja taky nosim zimni, v jarnuch by mi umrzly nohy.
@soleile nosí stále zimní…a ještě nosit bude ![]()
s tím, že se ušpiní počítám…vždyt to jsou jen boty
No z toho důvodu, že má jenom jedny a když v nich má jít i ven i do obchodu, tak jsou hrozně špinavý, když je venku takový bahno ![]()
Já si taky myslím že ji v jarních bude ještě zima, ale zase kupovat zimní na měsíc se mi taky nechce..Jedině nějakou levnější variantu zimních bot..
@Petra Z U kluka by mi to bylo asi taky jedno, ale holka když má kabátek a rifle a k tomu špinavý boty, tak to je horzný ![]()
Obě děti i já nosíme normální zimní boty a ještě minimálně měsíc nosit budeme - na „celoroční“ nebo „přechodné“ (co to přesně je?) nebo jarní nepovažuju počasí za dost teplé, to bychom venku vydrželi půlhodinu.
Tak vyloženě do bahna, břeček apod. nosí děti takové ty sněhule co jsou po kotníky gumové, do pětistovky rozhodně seženeš, nějaké jsem zahlédla i v lidlu ve vyprodeji teď.. Jinak zimní boty moje děti nemají, mají celoroční vyšší trekovky, nosí do nich silnou ponožku a dokud z nich nevyrostou tak je užijí po zbytek roku na výlety a tak..U nás teda dny kdy je sníh a mráz spočítáme na prstech jedné ruky a na to máme ty sněhule.
Příspěvek upraven 15.02.15 v 18:10
@soleile no ale tak když jsou špinavý, tak je omeju, otřu a je to..
když si je umaže cestou, nedá se nic dělat
jedině zimní třeba z mimibazaru, nebo obchody jako deichmann… ![]()
@soleile kupovali jsme minulý týden 3. zimní boty za tuto zimu - hrozně rychle mu teď roste noha (2 letý) - taky jsem koumala jaký koupit, nakonec jsem koupila ještě klasické zimní.. chytli jsme 50% slevu v CCC - stály 350 Kč. Máme bahno úplně všude kam se hneme (rozkopaná vesnice), tak mi jich aspoň nebude líto.
@Petra Z to jo, ale je špinavý a špinavý, protože dneska jsme byli nuceni jít přes cestu kde je to zasypané pískem a ten je rozmočenej, takže to vypadá úplně perfektně ![]()
Ty sněhule nejsou špatnej nápad, nechci aby se jí zničila noženka, ale zase těch dní není moc že..
Tak je umyj, ne? Kdyz je ma spinave, umyju je. Nevidim problem.
A co kdyz ma kluk dziny a kabatek? Taky blby?
@HanHa jo? Tak to by nebylo špatné.. Možná se zkusíme zajet podívat jestli ještě něco mají..
Naše děcka ještě nosí zimní boty. Ještě je potřebují, tady je to jak na horské dráze jeden den napadne 10cm sněhu, pak obleva pár dní sucho nebo bahno všude a dokola.
Ještě je chladno na jarní pro ně. Sama nosím celou zimu tenisky, ale pro děcka to v ziimě není.
@soleile píše:
nechci aby se jí zničila noženka
To je co?
![]()
Já jsem asi natvrdlá, ale proč potřebuje do obchodu čisté boty? Respektive jak do toho obchodu dojde, aniž by si je ušpinila, když normálně si je ušpiní?
Jinak bych koukla po výprodejích, koupila bych ještě normálně zimní, určitě je ještě užije (nebo je schováš pro další dítě, když budou málo nošené, popř. příští zimu prodáš). Nebo ty sněhuly, ty se udržují dobře a teď je leckde koupíš pod 300,–.