Capiki, nebo klasika?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
25.2.15 22:02

@3Lu Tak to jsem dostali podobné info, i když jsem se tedy neptala přímo na barefoot - na doma capáki nebo ponožky s protiskluzem, na ven ohebná podrážka s pevným opatkem, nechat dítě chodit v terénu/po nezpevněném povrchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
25.2.15 22:11

Já kupovala klasické manžestrové kotníkové bačkorky od Jonap. Jenže naší malé se šíleně potí nohy a měla vždy úplně varhánky jak měla nožky pořád mokré.
Pak jsem objevila Capiki konkrétně tyto prostříhané,
http://www.capiki.cz/…-ruzove.html
a světe div se. Nevím co jsou smradlavé zpocené nohy. Takže za mě super, pokud je takový problém.
Navíc mi nezaberou místo v kabelce, když jdeme kamkoli na návštěvu nebo do herny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
25.2.15 22:16
@Lucias6307 píše:
Ahoj všem, mám dotaz-pořídili byste raději capáčky capiki, které podporují tzv. Přirozený růst a tvarování nožičky, nebo byste vsadili na tradici a pořídili klasické bačkůrky? Naše malá už lítá o sto šest a zatím měla vždy klasické bačkůrky, připadá mi že v tom jí ta Jožka pěkně drží, ale dost se jí tam potí, přes noc vždy bačkůrky suším :lol:. Máte nějakou zkušenost? :nevim:

Na tohle ti nikdo jednoznačnou odpověď nedá, ani odborníci se neshodnou (lékaři obvykle zastávají pevné boty, fyzioterapeuti zas co nejvíc na boso). To si prostě musíš vyhledat co nejvíc dostupných informací, utřídit si je a rozhodnout se, čemu budeš věřit.
Já osobně jedu v konceptu bafefoot, u sebe i u dcery. Doma obě chodíme v kožených capáčcích Dadoos, na ven máme barefoot boty. Sama na sobě vidím, jak mi to prospělo, spravila se mi klenba, přestala mě tolik bolet záda i nohy, mám lepší držení těla… Nemyslím si, že by noha potřebovala, aby ji držely boty. Od toho jsou svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
25.2.15 23:41
@Svistice píše:
@zvědavá borůvka To mě mrzí. Myslím, že jsem Ti je tenkrát poradila zrovna já. :(
My jsme s nima maximálně spokojení, teď mu budu kupovat už asi čtvrté nebo páté.

To nevadí :hug:
Já jen, že mi přijde, že v nich ty nožky nemá stabilní, že sklouzávají.
Asi to tak má být :nevim:
Ale už brzy nám začne hezky běhat, tak koupím nějaké normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
26.2.15 08:52

Tak fajn jdu objednat:-). Ještě jsem se chtěla zeptat kde objednává té ty botky barefoot a mají je i pro děti? Já mám totiž také špatnou klenbu a dělají se mi otlaky tak bych to zkusila též :pankac:. A jak se dělá ta kamínková podložka? To bych taky zkusila. Všem moc děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
28.2.15 22:16

@Lucias6307: O barefoot botách je tu celá diskuse, zkus si ji projít najdeš tam odkazy na weby, konkrétní značky, doporučení, případně se můžeš zeptat na co budeš potřebovat. Chodí tam holky, které barefoot boty dětem kupují, případně je i samy nosí.
 https://www.emimino.cz/…nosti-170203

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
3.9.15 10:56

Co je prosim kaminková podložka? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...