Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny nově příchozí snažilky, které budou sdílet strasti i slasti spojené se snažením o miminko. Jsem ve fázi, kdy sama navštěvuji kamarádky, které se začaly snažit později než já a už mohou vozit kočárek. Věřím, že takových, které jsou ve stejné situaci je více. Nyní jsme se s manželem rozhodli, že po dvouletém snažení počít miminko, navštívíme kliniku asistované reprodukce ve Zlíně. Zítra jdeme poprvé. Mám docela strach, ale zároveň se i těším… ![]()
Tvou situaci jsem nezažila, ale pracuje tam moje dobrá kamarádka, a prý je tam opravdu profesionální přístup, snaží se pomoci opravdu všem. Moc držím pěsti, ať vám to vyjde ![]()
Minulý týden vzpomínala, jací tam jsou všichni hodní, ochotní, profesionáli…
V pátek to bylo rok co jsem porodila dvojčátka co z tama máme
![]()
Za nás mohu jen a jen doporučit.
Tak at to klapne hned na poprvé ![]()
Ahojky…u nás také naprostá spokojenost. Čekáme dvojčátka
Zkus kouknout na tuto diskusi a třeba si trošku pročíst zkušenosti. https://www.emimino.cz/…-zlin-60694/ K jakému dr. jdete?
A kdy je čekáte? Co vám řekli na poprvé. My tam jdeme z vlastní iniciativy. Já bych měla být v pořádku, ale manžel má horší spermiogram.
To MakysekM: Jdeme k nějaké paní doktorce, abych pravdu řekla ani nevím. ![]()
Zlín můžu vřele doporučit, z jejich přístupu jsem byla naprosto nadšená, kdyby se takhle chovali všichni zdravotníci, to by byla nádhera. IVF nám vyšlo napoprvé a hned nadvakrát, jsem ve čtvrtém měsíci
![]()
Jinak manžel měl spermio hodně hodně mizerný a stejně se jim podařilo pár odolných jedinců vydolovat.
Určitě se nemáš čeho bát, držím palce ![]()
@Ruhana Tak to bude asi dr. Slováková..k té jsme také chodili. Je super. My měli problém s hodně špatným spermiogramem a já neměla bez injekcí vůbec ovulaci. Ale počítej s tím, že nejdřív vás čeká spousta vyšetření. Znova spermio, spousta krve:-)) a pravděpodobně bude test na genetiku..na výsledky budete čekat asi 2 měsíce. Ale vyplatí se to, aby byl jistota a mohli nasadit tu správnou léčbu.
Je mi to jasné, nějaké vyšetření už mám za sebou od svého gynekologa, ale vím, že nás čeká ještě dlouhá cesta, proto to už nechceme odkládat. Mě je 29 a manželovi 36, takže nejvyšší čas. Doufám, že to bude mít zdárný konec.
Právě jsme se vrátili ze Zlína. Jsem v takovém blaženém rozpoložení, že se konečně něco děje. Jak jste říkaly, odebrali nám plno krve, nějaký ten ultrazvuk a za měsíc jdeme znovu kvůli spermiogramu a hormonálnímu profilu. Jo, a genetiku budeme mít na začátku dubna. Bude to dlouhé čekání, ale co naděláme.
To ti uteče jako voda
a ten uzlíček za to stojí.
Aspon mě to uteklo ![]()
Snad ano, teď na to nemyslím, ale možná mě to za chvilku začne žrát…
Musíš se nějak zaměstnat ![]()
Mě už to příjde jako věčnost, co jsme tam jezdili ![]()
Já myslím, že to teď nebude tak hrozné, jak potom čekat třeba na to, jestli se špunt uchytí či ne…to bude asi horší.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.