Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky, zdravím všechny snažilky, hledám na pokec a třeba i na seznámení holky které se pokouší mít mimko ze zlína a nedaří se. Nás po šíleném boji 6 let čeká opět ivf, nyní jsme sice na začátku ale chtěla bych se zeptat jak to všechno probíhá hlavně kdy a jak dlouho se stimuluje.Jedno ivf v roce 2007 máme zasebou,ale už si nevzpomínám jak to všechno probíhalo. Byli jsme ted na odběrech krve ( imunologie, infekce a hormony) a ted budu muset čekat 5-6 týdnů na výsledky a pak nevím jestli se bude stimulovat kdykoliv nebo je to vázané nějak na cyklus.Ráda bych našla nějakou kamarádku, která má ty samé potíže, protože kolem mě jsou samé těhotné kterým to jde hned a mě to bolí a moc radosti mi to nepřináší.Budu ráda za každou radu, zkušenost…
Ahoj Berusko, ja jsem zrovna vcera byla na OPU ve Zline, je to me prvni IVF, zatim jsem tam velmi spokojena. Vsechno bude v poradku, byla jsem taky plna strachu ze stimulaci, pichani injekci, jestli to vsechno zvladnu a v tomto se to podarilo. Ted jen jestli budou vajicka v poradku.
Pockas si na vysledky tech vysetreni, potom poslou zadost na pojistovnu (to taky trva dva nebo tri tydny) a hura do toho. Ve Zline davaji vetsinou kratky protokol, takze to cele bude trvat tak max. 14 dnu a pak odeberou vajicka. No a potom opet cekani ![]()
Holky moc vám přeju,aby se zadařilo!!!My jsme byli ve Zlíně moc spokojení.Povedlo se po prvním IVF a čekáme dvojčátka ![]()
Hermo, no to je nadheraaaaaaaaaaaaaaaaa
moc gratuluji, no dnes mezi 13-14 h si mam volat, jak dopadlo oplodneni … mela jsem jen 7 vajicek, tak jsem byla takova spatna, ale na pokoji jeste byla holcina, ktera mela jen jedno, tak si rikam, ze to neni takovy zly … bylo mi ji moc lito …
Ahojky
my jsme teda ze Zlína utekli, bohužel řešili mě (nemám problémy) a neřešili katastrofální spg u manžela. Jaké máte zkušenosti s výsledky. Přemýšlíme jestli výsledky spg odpovídaly skutečnosti, nebo jestli je někdo nemohl schválně zkreslit… Možná vám připadám jak blázen, ale opravdu mi to vrtá hlavou. Nejraději by nás rovnou dotlačili do IVF s dárcem bez ohledu na to jestli byla nebo nebyla šance aby měl manžel geneticky vlastní dítě.
Sima
Tak u nas je spermiogram spatny (partner ma 50), takze jsme hned najeli na IVF. Nikdo tam o darovani sperma nemluvil. Takze nevim
a byla jsi tam na IVF? Nebo k tomu ani nedoslo?
Anekke
ani k tomu nedošlo. vzhledem k tomu že na prvním spg nenašli nic, u druhého našli nějaké spermie ale nikdo nedokáže zaručit jestli při dalším pokusu budou nebo nebudou. Místo toho co by začali nějak řešit jeho rovnou řekli IVF s ICSI a když nebudou spermie tak prostě dárce.
Bez jakékoli diagnozy, řešení a rovnou to řešit dárcem. Manželovi je 30 (mě taky) takže si myslím, že to nehoří tak, aby se musel honem sahat k té nejzazší variantě. Prostě mi připadá že můžou být dobří v případě že se nedaří, jsou problémy u ženy, ale jak je to něco komplikovanějšího tak prostě neví co dělat…
Sima
Simo, tak to netusim, jak to je, kdyz je muz bez aktivniho sperma … ale vim, ze se to da vytanout uplne z hlouby … takze v teto dobe prakticky neplodny muze neexistuje … je dobre, ze to zkusis nekde jinde … darce je az posledni varianta … fakt nevim, proc nenavrhli neco i pro nej …
Anekke
tohle vím, bohužel jsem se to ale musela dovědět jinde. Začali jsme chodit do Prahy k jednomu panu doktorovi co ví o čem mluví. Proto si myslím, že ve Zlíně v lidech spíš vidí peněženku. Praha nás sice vychází dost draho, ale máme pocit, že někdo řeší náš problém… Tolik můj názor ke Zlínu.
vím že budeme muset podstoupit IVF - možná se opravdu v konečném důsledku dárci nevyhneme, ale určitě to nebude ve Zlíně.
Sima
anekke:děkuji!!!!
jak to dopadlo
volala jsi??
Kamarádka,tam byla před nedávnem na IVF,její manžel..katastrofální spermigram,ale taky jí neříkali vůbec nic o dárci
:je též spokojená..U nás byl problém ve mě PCO..mě nehrnuli vůbec hned do IVF..zkusila jsem IUI,ale už jsem potom nechtěla čekat,tak jsem si sama řekla o IVF.A uplně jako první jsme šly obě dvě na laparoskopii.
Hermo, volala … 6 ze 7 vajicek je oplodnenych … rikali, ze je to velmi pekny vysledek (takove male vytezstvi
) … v patek 12.30 h jedu na transfer …
… ja jsem nebyla na laparoskopii, ale na zjisteni pruchodnosti vejcovodu kontrastni latkou … ufff, to byl horor … zjistili, ze nemam pruchodny jeden vajecnik + partneruv spatny spermio. a vek 50 = hned IVF
… jak se citis Ty? jak se mate vseci 3? ![]()
Hermo, omlouvam se za hrubku … vitezstvi SAMOZREJME … hodne mazu, jak volim slova .. ufff
Tak to je super!!!To je velká šance
Kolik si necháte zavézt embryek????My se máme fajn,už se nám blíží porod,tak se těšim,ať je to vše za mnou
Pátek je už za dveřma ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.