Unica - Brno

• Fotoalbum (356)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
15.1.11 21:51

Unica

Ahoj,
tak se pomalu chystáme s partnerem do Unica Brno. Je mi 33 a dítko se nechce podařit. Pročetla jsem toho o umělém oplodnění hodně, ale Vaše zkušenosti mi určitě pomohou se připravit na to, co mě čeká. také by mě zajímala finanční stránka, ať vím jak moc musím šetřit.
Všem vám moc děkuji a těším se na Vaše příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
16.1.11 11:47

ahoj, tak my tam byli. Vyšlo nám to napoprvé :-) Unicu jsem vybrala, protože tam chodím na normální gynekologii na prohlídky, tak jsem to měla „v jednom baráku“ :-)

Nemůžu si stěžovat, většinu pohovorů jsme absolvovali u dr. Frgaly, který vždy vše vysvětlil a zodpověděl otázky. Na začátku mně zjišťoval ovulaci a utz vaječníků a manželovi spermiogram a oběma nám brali krev. Já byla ok, jen ovulace byla všelijaká, ne pravidelná a manželovi vyšlo, že má 1% zdravých spermií. Na druhé schůzce nám tedy řekl, že v podstatě jediná šance je metoda ICSI (vybranou zdravou spermii píchnou přímo do vajíčka). Jiná vyšetření nám nedělal, říkal, ža mě je zbytečné trápit, když manžel takto dopadl. Žadná genetika, nic. No na místě jsme to odkývali a nastoupili na dlouhý protokol, podrobnosti si nepamatuju, ale obnáší to asi dva tři měsíce a různé prášky a pak injkece do břicha, posléze do zadku, ale neboj se, já se bála děsně, ale ty injekce do břicha byly úplně v pohodě. Oni ti všechno předvedou a vysvětlí, jsou tam moc fajn sestřičky, zejména paní Kaláčková a její dcera jsou úplně super :palec:
No a finance - my si připlatili, co šlo, tedy k samotnému ICSI i víc vajíček, hradí jich tuším osm? My jich nechali oplodnit 13, dál jsme připlatili asistovaný hatching a prodlouženou kultivaci, zmrazení embryí, co zůstaly, atd. takže ve výsledku nás to stálo úplně se vším všudy, včetně všech léků necelých 35 tisíc.
Takže asi tak. Mám tu někde na hromadě všechny papíry z té doby a tak, takže pokud máš nějaké otázky, napiš soukromou zprávu (ve svém profilu máš na to odkaz) a můžeme se spojit mejly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
17.1.11 08:17

Ahojky,my s manželem taky jezdíme do Unici.Mě našli při laparoskopii malou endometriosu a moje gynekoložka mi doporučila Unicu v Brně.Nemůžu si ji vynachválit.Sestřičky jsou moc hodné a chodíme k dr.Frgalovy a taky jsem s ním moc spokojená.Mě braly krev a a manžel musel na spermiogram,protože ho měl starší 3 měsíců.Ten mu vyšel krásně tak už mu žádná další vyšetření nedělaly.Doktor nám vše vysvětlil a pak jsem tam jela,aby mi udělaly horm.profil a začala jsem na měsíc brát prášky.Po tom měsíci mi už nasaděly injekce do břicha,které si ted píchám a ve čtvrtek k tomu ještě přidám jednu injekci.Injekce jsou v pohodě,protože si píchám jen malou slabou jehličkou a potom perem,kde je ta jehlička ještě menší.Na kontrolní ultrazvuk pojedeme asi dvakrát a pak by už mělo proběhnout OPU.Zatím sme platily 20 500.Máme v tom započítanou ISCI,prodlouženou kultivaci a asistovaný hatching.Říkala jsem si,že když už do toho jdu tak se vším všudy a tohle všechno zvyšuje šanci na úspěch.I když pak nám to ještě spočítají a můžeme doplácet ještě hodně.Pokud budeme mít i nějaký vyjíčka na zmrazení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
19.1.11 16:39

Unica, Puregon

Ahoj, přidávám se k napsání o Unice. Jsme tam s přítelem taky spokojení, jsme u primáře a stará se o nás pěkně. I Dr. Gogela je sympaťák.

Minulý týden jsem si jela pro prášky a zaplatila zálohu 19 tis. (ICSI, asist. hatching a prodloužená kultivace), ale jak píše Mary, může se to vyšplhat o několik tisíc víc. Pak už záleží na počtu oplodňovaných vajíček a kolik se jich bude mrazit.
Prášky, resp. injekce mě vyšli na 2,5 tis.

Prosím MaryC. jestli by mi napsala víc uklidňujících slov o těch injekcích do břicha. Zítra s nimi mám začít a dost se bojím :nevim: Pořád mi říkají že mám vzít koždí řasu, že je tam tuk, ale já tomu moc nevěřím. Mám jen 50kg i s postelí. Radši bych si to píchla do stehna, tam aspoň trochu tuku je :wink:

JaniV. malou endomeriozu vám zavidím. Já mám vlevo 3 a napravo 1 velkou cystu. Tak jsem moc zvědavá, jak budou vaječníky reagovat na ty dávky hormonů. Napíšete mi prosím jak vaše tělo na ně reaguje? Předpokládám že máte taky Puregon (200UI).

Je mi totiž špatně 1. z endionetriozy a za 2. z tech leku na snizeni imunity, do toho bolestivá prsa a zimnice. Jeste další nevolnosti z injekcí nechci :-? Ale co bych neudělala pro budoucí miminko :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
19.1.11 22:23

Ahojík, prosím Tě, injekcí do břicha se vůbec neboj. Zkus si najít pod pupíčkem místo, kde máš alespoň trošku tuku, vzít ho mezi prsty, vydesinfikovat a pak prostě píchnout perem, pustit, vpíchnout látku a před vytažením jehličky chvilku počkat, aby látka nevytekla a vytáhnout jehličku. Fakt se neboj, vůbec nic to není, myslím si, že do toho stehna by to bylo mnohem horší. Jehlička je uzounká a krátká, nemusíš se vůbec ničeho bát. Držím pěsti, ať to zvládneš, ale to určitě dáš. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
20.1.11 09:34

Ahojky Vesno,já si už 16 dní píchám dipherelin a dneska jsem ještě přidala puregon perem,ale mám dávku jen 150 UI.Opravdu to nic není,sice když jsem si poprvé měla sama píchnout před sestřičkou tak se mi strašně klepaly ruce,ale pak jsem zjistila,že je to úplně v pohodě.Ještě nevím jak na ty injekce reaguju na kontrolní ultrazvuky jedu až 26. a 29.ledna.Jsem taky zvědavá jak na tom budu.Sice mám endometriosu 1.stupně a při laparce mi ji odstranily v červenci,ale ani přesto se nám nepovedlo otěhotnět přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
20.1.11 11:46

nebolelo :roll:

Díky Chmeldo. Dobrý, přežila jsem :lol: Fakt to píchlo jen na začátku. Ale celou jsem ji nezapíchla, jen na 90 %. Ještě 6× a bude hotovo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
20.1.11 12:00

Ahoj Jano, tak to je fajn, že se léčí ta mrška hned - já čekala po operaci moc dlouho (měla jsem před státnicema) a tak jsem musela na druhou operaci (viz. moje deníčky). Mám vyšší dávku puregonu právě kvůli těm cystám, aby byla aspoň nějaká vajíčka. Právě že díky endometrioze se někdy neuskuteční ani ovulace, tak to přirozeně nejde - my se snažili marně přes rok :nevim: . Jee, taky jdu na kontrolní ultrazvuk 26.1., a možná i toho 29., ale to nevím jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
20.1.11 12:12

My se snažíme už přes dva a půl roku a rok a půl lítám po vyšetřeních a brala jsem i prášky a nic nezabralo až jsem šla v červenci na laparku tak mi zjistily tu endometriosu.Tak to máš dobrý,že máš jen puregon.To máš krátký protokol?Já mám dlouhý.Ale pokud půjde všechno jak má tak 1.února bych měla jít na OPU.Na toho 26.jsme objednaní na půl devátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
20.1.11 14:43

Tak to jsi zase neměla „takové problémy“ jako já - mě cysty vždycky narostly to větších rozměrů a měla jsem šílené bolesti. Vůbec netuším že jsou stupně endometriozy, ale určitě budu mít tu nejvyšší :(

Asi krátký protokol, ale také nevím jak se to rozlišuje. Brala jsem jen měsíc Marvelon, 14 dnů mám kyselinu listovou a něco na snížení imunity, a teď ty injekce.

Jsem objednaná na desátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
21.1.11 09:04

Ahojky,no jsou 4.stupně endometriosy.Já jsem měla (nebo mám) dvě malý ložiska endometriosy 1.stupně.
Taky jsem měla Marvelon na měsíc a pak už píchání dipherelinu a braní kys.listové a prednisonu a ted ještě k tomu 6× puregon.A pak toho 26. mi dají ještě něco,podle toho jak to na ultrazvuku bude vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
21.1.11 09:37

Ahojky, tak to máme skoro přes kopírák :) Akorát ten dipherelinu nemám - ten je na co?
Myslím že nám 26. píchnou něco na vyvolání ovulace, aby jsme mohly snášet vajíčka :lol: Protože já si připadám jak kvočna, která čeká nálož kuřátek :wink: Ale samozřejmě že bude záležet jak dopadne ultrazvuk, čím víc jich tam bude, tím líp.
Koukni na můj dnešní deníček - moje reakce na první dávku Puregonu, uf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
21.1.11 10:11

No ten dipherelin je si myslím taky na to abych vyprodukovala víc vajíček,ale jistě to nevím.Připadám si úplně stejně,jako kvočna.No já mám napsaný v papírech ještě nějaký Menopur tak jestli mi ho pak ještě nedají nebo jestli mi nezvýší něčeho ještě dávku do té soboty.A kdybys měla jít na OPU?Já kolem prvního jestli všechno půjde jak má.Já naštěstí ty injekce snáším dobře akorát ze začátku jsem měla pořád takovou vnitřní zimnici jinak nic.Píchání je úplně v pohodě,protože přece jen nějaký ten špek na břichu mám,jak jsem říkala u mě je to jasko bych tu jehličku zapichovala do másla :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
21.1.11 10:37

Taky si myslím,že čím víc tím líp,ale stačilo by i jedno nebo dvě,který by byly kvalitní a uchytily se.Už sem moc zvědavá na ten ultrazvuk kolik jich tam asi mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
21.1.11 11:05

V papírech (v tabulce) mám napsaný taky Menopur, ale nikde křížek, tak to se asi o tom rozhoduje až po ultrazvuku. Protože tu je HCG, Cetrotide, HCG Pregnyl, Doxybene - ale nemám nikde křížky. Tak bych řekla bych že tohle jsou léky, které ještě budu muset aplikovat.

Mě neříkali nic konkrétního, jen mi asistentka IVF udělala pár teček do té tabulky, že asi 28.-29. odběr a asi 1.-3. půjdu na OPU. Takže konkrétně to budu vědět až v tu středu.

A něříkal ti doktor kolik přibližně máš nachystaných folikulů při posledním ultrazvuku?? U mě skoro jásal - že s takovou endometriózou mám na každé straně min. 5 drobečků, tak doufám že ten Puregon je pořádně vyživuje :D Právě u endometriózy je důležité jich mít co nejvíce, aby byla šance na co nejvíc úspěchů po prodloužené kultivaci.
Ale zavést si nechám jedno, max. dvě když mě přesvědčí doktor. Dvojčátka by jsme s přítelem chtěli, ale jen v případě, kdyby jsme měli dostavěný barák-připravené podkroví pro ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.