Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky moc gratuluji, Vesni a na pátek budu držet pěstičky. Nechala sis dělat odběr v narkóze nebo pouze za použití sedativ?
Díky olsvo a chmeldo. Já to určitě nevydržím a pochlubím se co nejdřív ![]()
Jdu pod narkózu. Mám při vyšetření ultrazvukem bolesti - velké cysty a bolavou kostrč, tak budu raději spát. Když mi doktor zkoušel průchodnost čípku (nebo co to bylo), tak jsem mu málem vykopla zuby - prej to bude nepříjemné.. prdlajs
Pod narkózou jsem byla už 2× a v pohodě.
Gratuluji k //
![]()
Ahojky,omlouvám se,že jsem se dlouho neozvala,ale nedostala jsem se k počítači.Mě v pátek volaly jestli bych nemohla přijet až na deset a stejně sme tam ještě přes hodinu čekaly,že prý pan doktor dělal transfér tak se to trošku protáhlo.Měla jsem o pět folíků víc než ve středu to je 16.Velcí byly 20,19 a mín nejmeší měl 6.Na odběr jdu už zítra,budu v celkové narkoze a mám z toho trošku strach.Poslední injekci sem si píchala v neděli a z pondělka na dnešek přesně o půlnoci pregnyl.A ještě mám jakýsy vagynální globule a antibiotika pro mě i manžela.Doktor říkal,že mě odeberou tak 6 nebo 8 vajíček tak uvidíme kolik jich tam bude k odběru.Už mi daly recepty na léky co budu od pátku užívat a zase mi nabalily stříkačky s jehlama a už s velkýma co si budu píchat do zadečku.nebo spíš mi někdo bude píchat,manžel to určitě nebude,protože je v tomhle posera.
Tos mi udělala radost,že jsi slyšela,že se to někomu povedlo,dává mi to větší naději.budu ti v pátek držet pěsti.
Ahojky. Teeda, to nás v sobotu promíchali. No aspoň že už to máme za sebou a odběry před sebou
Ju, taky mám pregnyl, globule a antibiotika. A plnou tašku injekcí a ampulí Agolutinu. Přepadnout mě feťák, tak má z těch injekcí druhý Vánoce. Mě bude píchat mamka, přítel mě prý radši bude držet jen za ruku. Třeba ho přesvědčím za nějakou dobrotu a píchanec bude
Ať si „taťka“ taky užije.
Jani, budu na tebe zítra moc myslet ![]()
Ženy, chodí s Váma partner do ordinace? Dneska co jsem viděla, tak všichni chlapi zůstávali na chodbě. Nejsou zvědavý jak vypadají folíci?! Přítel, když není v práci, tak se mnou jde a já jsem za to ráda. Stydí se to jo, ale nekouká na doktora, jen na obrazovku. Nevím jak bych mu pak vysvětlovala a popisovala jak folíci vypadají. Co si o tom myslíte?
Se mnou manžel vždycky jezdí a i chodí do ordinace.Mě i jemu to vůbec nevadí.Jsem ráda,že tam se mnou chodí.Na doktora se taky nedívá jen na obrazovku a při posledním ultrazvuku zapisoval na papír počet a velikosti folíků co mu diktoval doktor,ale naštěstí jen chvilku než přišla sestřička
Jehli a stříkačky už mám doma a léky si musím vyzvednout zítra jsme vážně jak fetáci ![]()
Ahoj já tam chodím jen na gyndu, ale myslím, že super, držím vám pěsti!
Ahoj holky, tak se mnou manžel vždycky chodí, normálně i dovnitř a vždycky se normálně na všechno ptá, přijde mi víc zvědavý, než já. I na transferu byl se mnou, bylo to příjemné, držel mě za ruku a pak, když jsem tam asi 15 minut ležela, tak si se mnou povídal. Myslím si, že takhle by to i mělo být, vždyť v tom nejsme samy, je to naše společné rozhodnutí a budou to naše společné děti. Jinak holky, na ten agolutin bacha, já si ho nechávám celou dobu píchat od sester, protože je to olej a trošku hůře se to vstřebává. Dokonce mi sestřičky říkaly, že by to nenechaly píchat nikoho bez zdravotnického vzdělání, ale taky vím, že to píchali i partneři, tak asi, jak se kdo cítí. Mně už zbývají jenom 2 injekce z celkových 25 a je fakt, že už se těším, až to skončí. Ke konci už budete mít na zadečku zatvrdliny a není to nic příjemného, ale co bychom pro mimíška nevydržely.
Jinak já si prošla odběrem pod sedativy a není to nic příjemného, jste sice oblblé, ale určitě ne natolik, abyste nic nevnímaly. Je fakt, že do hodinky jsem byla úplně v pohodě, nicméně v noci, když jsem šla na záchod, tak se mi stejně zatočila hlava a flákla jsem s sebou. Takže to asi máte prašť jako uhoď ve vztahu k té narkoze, možná jen těch vedlejších účinků mají ta sedativa méně. Držím vám moc pěstičky, ať máte co nejvíce nejkvalitnějších vajíček a ať taky brzy napíšete, že jste na testíku našly //. ![]()
Ahojky holky,tak jsem včera byla na OPU,bylo to celkem v pohodě jen sem se 15 minut pospala pak přes dvě hodinky ještě odpočinula na pokoji a šla domů.Odebrali mi 8 vajíček což není zrovna moc,ale ani málo si myslím.Doma se mi to břicho rozleželo a dost mě bolí na pravé straně tam kde sem měla víc folíků.Tak sem radši zůstala ještě dneska doma,protože bych v práci osm hodin určitě neustála.ET by měl asi proběhnout v pondělí,ale možná to bude dřív.Už se moc těším až budu mít embrijka u sebe.
Vesni moc ti budu zítra držet pěsti a neboj nic to není.jen se mi potom chvilku motala hlava,ale ani ne za hodku sem byla zase úplně v pohodě.Moc ti přeju,aby si měla co nejvíc kvalitních vajíček.Dneska si už začnu píchat ten agolutin do zadku.Bude mi ho píhat manžel,jsem zvědavá jestli to zvládne,ale bude muset.
Ahoj Jani, tak to je fajn, že už to máš za sebou a že jsi to takhle zvládla. 8 je v pohodě, já taky měla 8, z toho bylo oplodnění schopných 6, nakonec se dělit začala 4 a po prodloužené kultivaci jsem měla k zavedení 2 embryjka. No, a jak to vypadá, tak se uchytila.:-) Ta bolest v podbřišku je úplně normální, hlavně teď hodně pij tekutiny, 3-4 l denně, ať Tě neohrozí hyperstimulák. To bříško ještě bude bolet více asi v následujících dnech, ale to se musí vydržet. Držím pěstičky, aby se embryjka vyvíjela dobře a aby se jim u Tebe v bříšku líbilo. ![]()
Ahojky Chmeldi,tak sem si ted volala do caru a metodou isci oplodnily 7 vajíček a dál se vyvíjí 6.Doufám,že se broučci budou dál vyvíjet.
Tak to moc držím pěsti, to je pěkné. Nám v CARu říkali, že kritický pro embryjka je 4.den, ale nevím, jestli máš taky prodlouženou kultivaci, nebo jestli v té době už je budeš mít u sebe. Kolik si jich chceš nechat zavést?
jo jo mám prodlouženou kultivaci a nechám si zavést dvě embryjka,teda pokud je budu mít.už,aby byly u mě.A ty sis taky nechávala zavést dvě?A jak to vypadá,už víš jestli máš v sobě jednoho nebo dva broučky?
Ahoj Jani, jo, nechávala jsem si zavést 2, do toho 4.dne se nám vyvíjela všechna 4 hezky stejně rychle, ale pak to jedno ve vývoji ustalo, to třetí bylo špatné kvality, takže nebylo vhodné ani k zamražení, takže mi zavedli 2. Nevím ještě, jestli mám v sobě pořád 2 nebo už jen jedno, 14.2.jedeme do CARu na UTZ, tak se to snad dozvíme. Ale vůbec bychom se těm 2 nebránili, nicméně bude přešťastná, když budu mít jedno zdravé dítě. ![]()
Tak to ti budu držet pěstičky,aby si tam měla dvě i když máš pravdu bohatě stačí i jedno zdravé miminko.Já bych chtěla dvě,ale jedno mi bude taky bohatě stačit,hlavně když bude zdravé.No uvidíme jak se ti naši broučci budou dál vyvíjet.
Držím vám pěsti, známá byla na unice taky na umělým poprvé se nepovedlo a po druhé jo. Má doma kluka a po třech letech to zkusili normálně a povedlo se, tak at se vám taky daří.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.