Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
EvaG píše:
Bacha na brufen v těhu se nesmí!!!!!
JEnom paralen.
Už to vím, volala jsem pro jistotu asistentce IVF. Říkala, že teď ještě neva. Ovšem dám si již pozor!
Tak ono to jednou nemůže uškodit, kolikrát maminky ani netuší, že jsou nemocný a ládují se prášky…
Já v těhu dostala antibiotika, tak se každej divil.
Přeji hodně úspěchů.
EvaG píše:
Tak ono to jednou nemůže uškodit, kolikrát maminky ani netuší, že jsou nemocný a ládují se prášky…Já v těhu dostala antibiotika, tak se každej divil.
Přeji hodně úspěchů.
Děkuji moc, budu ho potřebovat ![]()
Tam mělo být těhotný…
TO věřím, já na unicu jenom docházím na gynekologii, takže vás obdivuji co jste schopné pro to vše udělat. Nevím jestli bych měla tak penou vůli. ![]()
EvaG píše:
Tam mělo být těhotný…TO věřím, já na unicu jenom docházím na gynekologii, takže vás obdivuji co jste schopné pro to vše udělat. Nevím jestli bych měla tak penou vůli.
To si piš, že bys tak pevnou vůli měla. Hold každý má štěstí v něčem jiném a my můžeme být rády, že existuje asistovaná reprodukce.
Přesně tak, přidávám se k názoru Casran, myslím, že je neuvěřitelné, co jsme schopny všechno pro to, abychom mohly mít miminko, udělat a jak moc jsme schopny zatnout zuby. Upřímně řečeno, kdybych tu zkušenost sama neměla, vůbec bych tomu ve svém případě nevěřila, protože se např.hrozně bojím injekcí a už ani nespočítám, kolik jsem si jich za celou dobu stimulace a potom píchla já sama a kolik mi jich píchnuto bylo. Ale ani s odstupem času bych se nerozhodla jinak a šla bych do toho znovu.
Ahoj Casran - asi to citim tak nejak jako Ty - stale jsem jeste ve fazi - proc zrovna MY. Napadaji me uplne silene otazky… Ted naposledy treba takova komu o tom rici a komu ne - jak to pak tomu pripadnemu brouckovi vysvetlim az bude starsi - nebude z toho mit trauma - vzdyt bude - jak ze se to osklive rika - ze zkumavky.
No - nam asi nic jineho nezbude - jestli mimco chceme, tak do toho musime jit. Napadaly vas holky i takovehle strasne myslenky?
Stenatko02 píše:
Ahoj Casran - asi to citim tak nejak jako Ty - stale jsem jeste ve fazi - proc zrovna MY. Napadaji me uplne silene otazky… Ted naposledy treba takova komu o tom rici a komu ne - jak to pak tomu pripadnemu brouckovi vysvetlim az bude starsi - nebude z toho mit trauma - vzdyt bude - jak ze se to osklive rika - ze zkumavky.No - nam asi nic jineho nezbude - jestli mimco chceme, tak do toho musime jit. Napadaly vas holky i takovehle strasne myslenky?
Ahoj stenatko, je to boj, ja se snazim nad tim takto vubec nepremyslet, zkus to taky.
Cely tento boj na dlouhou trat za miminkem, je zaroven i intimni zalezitost, nikdo o tom vedet nemusi, ja sama jsem to rekla jen nejblizsi rodine a kamaradkam, kterym duveruji, jinak se stale na umele oplodneni casto nahlizi jako na neco neobvykleho a nejsem zvedava na to, aby nas nekdo resil.
Myslim, ze prckovi vubec nemusis vysvetlovat, ze nebyl pocat prirozene, az bude starsi, sam pochopi, ze nekdy se holt prirode musi trochu, nebo trochu vic, pomoct medicinou a neni to nic zvlastniho.
Tak se netrap takovymi otazkami, proste se to stava a zivot Ti tohle trapeni, vynahradi v necem jinem - treba prave v tom miminku, ktere prijde, jen tomu musis verit ![]()
Ahojky holky,já taky zastávám názor,že když to nejde přirozeně tak aspon,že to jde takhle.Vůbec se za to nestydím,že budu mít miminko z umělého oplodnění není na tom přece nic špatného.Touhle otázkou sem se vůbec nezabývala.Hlavně,že to miminko je z mého vajíčka a manželovi spermie.
Vesni tak už zítra budeš testovat,moc na tebe budu myslet a budu se tešit až přijdu odpoledne z práce a najdu tady,že jsi měla na testíku //.
Ahoj holky, dočetla jsem vás a musím říct, že tedy ani já jsem neuvažovala nad tím, že by na umělém oplodnění mělo být něco špatného a že by dítě z umělého oplodnění mělo být o něco horší než dítě počaté přirozenou cestou. Přesně, jak píše Janča, je přece důležité, že to dítě bude nést můj a manželů genetický materiál a že ho odnosím já ve svém bříšku a porodím. Na umělém oplodnění tedy nevidím nic špatného a jsem velmi vděčná, že tato cesta k miminku existuje, protože nám s manželem by se kvůli mým horším vaječníkům asi počít přirozeně nepodařilo. Jinak Vesni, tfuj, tfuj, tfuj a zítra jen samé dobré zprávy. Jani, jakpak Ti dnes je? Doufám, že dobře a že odpočíváš. ![]()
Mila Vesni - drzim pesticky…
Holky,
ja osobne a ani manzel neshledavame na IVF nic spatneho - prece jen jsem uz dospeli a do urcite miry „rozumni“ takze chapeme, ze nekomu se to povede prirozene a nekdo tu prirodu musi popostrcit. Bohuzel bydlime na malinkate vesnici, kde ne vsichni tohle chapou - at uz diky veku, nabozenstvi a nebo jen proto, protoze jsou to zli lide. Proto me napadla otazka, komu vsemu to rici a co kdyz se me moje dite nekdy zepta maminko a jak jsem prisel na svet - a ono se zepta. A co kdyz se najde nejaky > ktery mu nakuka kdovi co…
Dobrou matku ci otce prece vubec nedela to jestli mimco bylo zplozeno „prirozene“. Jeden muj kamarad vzdycky rika - otcem je ten kdo vychovava - ne ten kdo zplodil. Ja bych to trosku rozsirila - rodici jsou Ti co vychovavaji a az podle toho jak se jim ta vychova „povedla“ muzeme soudit. Vubec nezalezi jestli u zrodu napomahala medicina. Krom toho co si to tak procitam, tak jsme ochotny pro miminko udelat temer nemozne - podstoupime stimulaci, cekani, nektere mozna i zklamani. Riskujeme vlastni zdravi. Pak si hyckame sve drobecky v brisku - nemyslim si, ze by nektera z nas sve miminko po poradu hodila do popelnice, nebo ho treba zabila. Nerikam ze budeme lepsi rodice - jen citim, ze si toho budu vic vazit
Verim, ze se nam to jednoho krasneho dne taky povede - no a kdyz ne, tak prece - neni dulezite kdo zplodil, ale kdo vychovava - i adopce je reseni.
Ahoj holky,
také si nemyslím, že je něco špatného na tom, když se přírodě trochu pomůže. Ovšem ze zkušenosti vím, že svěřovat se každému nemá smysl ba právě naopak. Nakonec se všechno obrátí proti vám, protože někteří lidé jsou skutečně nepřejícní. Je to každého soukromá záležitost a rozhodnutí daného páru. Nehledě na to, že při celém tomto procesu a přípravě je potřeba zejména psychická pohoda a klid, o což vás někteří mile rádi připraví svými nevhodnými dotazy a pomluvami. Kdo nezažije na vlastní kůži, nikdy tento problém nepochopí i kdyby byl sebeempatičtější. Proto jsem ráda za tuto diskuzi, neboť zde jsme na jedné lodi!
Stěňátko, svěř se jen těm, kterým skutečně důvěřuješ a kteří tě podpoří! Já jsem tedy prozatím nepřemýšlela nad tím, jak děťátku/dětičkám vysvětlím jejich zplození. Na to je času dost a mimo to začneš jistě přirozeným/učebnicovým průběhem
Uvidíš, že sama vycítíš, kdy s pravdou ven. Ber to tak, že v Belgii se každé páté dítě narodí díky IVF. Než ti děti dorostou, asistovaná reprodukce bude již zcela běžná.
Já celou tuto cestu za našim velikým přáním beru jako možnost pomoci a upřímně podpořit někoho dalšího, kdo se potýká se stejným osudem. Samy nejlépe víme, že podpora těch, které prožily totéž je k nezaplacení.
JaniV mohu se zeptat, kdy sis brala volno z práce, po punkci nebo transferu nebo vůbec? Právě zvažuji, zda jít na PN hned nebo přežít v práci do dne „D“.
Vesni, moc na tebe myslím a držím všechno, co se dá!
Ahoj ženy, mám pro vás hádanku.
Je to chlupaté, stočené do klubíčka a nevylézá to ze svého pelíšku v dutině stromu.
Hm, asi jste uhádly - smutná veverka, která sice má //, ale na dvou testech. Takže by měly být dohromady čtyři, ale nejsou. Zkrátka ani ten duch druhé čárky se neobjevil. Ještě nevěším hlavu, zítra si zajedu na kliniku aby mi vzali krev. Ale věřte, že nám s přítelem nějaká ta slza ukápla ![]()
Tak vám moc všem děkuji za držení pěstí
Zatím mi není do řeči, ale jak se znám, tak se tu brzy objevím a doplním nějaké ty reakce na vaše zprávičky. Zatím se opatrujte a držte se ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.