Unica - Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
58
24.2.11 12:25

Vesni, chápu, že ti není nyní do zpěvu a do psaní. Je mi to strašlivě líto, ale jak píšeš, zítra se uvidí! Naděje umírá poslední! Budu na tebe moc moc a ještě více myslet! Hodně síly a pevné nervy! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
24.2.11 12:41

Přesně tak, Vesni, ještě vůbec nehaž flintu do žita a i kdyby to nevyšlo, což je vždycky nepříjemné, tak Ty jsi holka šikovná a bojovná a určitě se pustíš do dalších pokusů a snažení k vytčenému cíli - vytouženému miminku. Veverka je taky takové nezdolné stvořeníčko, takže tuhle vlastnost budeš mít určitě po ní.Držím pěstičky a budu doufat v další zprávy. Myslíme tady na Tebe a jsme s Tebou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
24.2.11 14:30

Vesni, i mě je to moc líto a umím si moc dobře představit, jak se asi cítíš… Drž se, podle toho, co píšeš, jsi rozumná a rychle se vzchopíš, abys mohla bojovat dál a navíc máš ještě naději v tom krevním testu zítra, taky na Tebe budu MOC myslet a držím palec :hug:
Já jsem včera udělala rozhodnutí dostudovat si dálkově vysokou školu - pedagogickou fakultu, učitelství pro 1. stupeň, přihláška je už podaná :-)
Je to velký krok, jelikož pracuji v oboru bankovnictví… Miluju děti, dříve jsem se jim věnovala ve svém volném čase, kterého teď už moc není, jen v létě… Bohužel nemám na to potřebné vzdělání, tak jsem si řekla, že je toto rozhodnutí jen ku prospěchu všeho. Když nám to teď nevyjde, budu mít nový cíl a když to vyjde, tím líp, nebudu na mateřské krnět a mozek bude nucen stále pracovat :-) Tak se chci s vámi podělit, protože z toho mám radost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
25.2.11 08:08

Vesni, ještě není nic ztraceno, už jsem to v nějaké diskuzi psala, každá maminka na ty testy opravdu reaguje jinak a každá má jinou citlivost. Ta známá byla taky na unice, poprvé to boužel nevyšlo a po druhé už si myslela taky, protože ji to ani test neukazoval, a nakonec byla.
Moc ti držíme pěstičky zkus testovat a potom dej vědět jak jsi dopadla na té krvy, musím to být hrozné, ale vy jste holky silné a jen tak něco vás nesmí položit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
25.2.11 15:34

Ahojky holky
Vesni to je mi moc líto,že to tedka nevyšlo,ale příště to určitě vyjde.Moc na tebe myslím.
Casran já jsem si v práci dovolenou brala jeden den když sem jela na kontrolní ultrazvuk (protože mi nějak nevycházela směna),potom v den opu a druhý den mě ještě bolelo břicho tak sem taky zůstala doma a pak když sem šla na et.Chtěla sem pak být ještě aspon jeden den doma,ale to už sem neměla dovolenou pro svou vlastní potřebu tak sem musela do práce.Ale ted jak pojedu 7.března na ultrazvuk tak jak bude vše v pořádku hned půjdu na neschopenku.V práci totiž osm hodin stojím na nohách a v klidu tam taky moc nejsem.Ted kdybych se měla zase rozhodovat tak bych na neschopenku šla hned jak bych mohla.Nic bych neriskovala.
Chmeldi no včera mě bylo celý den dost špatně a dneska je to stejný,sice nezvracím,ale myslím,že brzo začnu,hlava mě bolí a jsem náladová.Ještě,že už budu chodit do práce jen týden,protože je to už namáhavý.Jakmile přijdu z práce tak si musím jít hned lehnout.Když si potom zajdu ke své gynekoložce tak mě neschopenku na rizikové těhotenství napíše,že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
25.2.11 17:51

Ahoj Jani, mně bývá taky špatně, vždycky odpoledne a večer, je to tak, že mám žaludek docela hodně na vodě. Ale já nemám tak namáhavou práci jako Ty, takže na neschopenku nepůjdu. Navíc kamarádka říkala, že to měla podobně jako já a přešlo ji to asi po 6 dnech od skončení prvního trimestru. Ale myslím, že když lékařce řekneš, že Ti není dobře a celou dobu v práci stojíš na nohách a že jsi po umělém oplodnění, tak Ti neschopenku určitě vypíše. Myslím na Tebe, holka zlatá, ať je Ti brzy lépe a hlavně, ať jsi už brzy doma, myslím, že ta práce Tobě ani bobíškovi neprospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
25.2.11 19:05

Ahojky Chmeldi,děkuji.Když je mi moc špatně tak mi na to zabírají nakládaný okurky nebo něco kyselýho.Ale nejlepší je to zaspat.Od pondělka už budu brát ten utrogestan,konečně se zbavím těch injekcí.Doktorce to všechno řeknu a uvidím co mi na to řekne,ale myslím,že mi tu neschopenku bez problémů napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
26.2.11 01:10

Holky,

mockrat vam vsem dekuji za podporu. Pro nas s manzelem je vsechno „nove“. Vite, ja se kolikrat vzbudim ve 4 rano a napadaji me uplne sileny myslenky. Tak s eomlouvam, ale proste jsem to potrebovala ze sebe dostat a citit od vas tu bajecnou podporu. Manzel s emi smeje, ze obcas takhle „surfuji“ - nikdy jsem takhle v diskusich nevykecavala - al eted mi to ohromne pomaha. Ve sve podstate jediny kdo to vi je moje kamaradka co uz na 3 IVF byla a vy vsechny z e-mimina. Takze jste v tomhle ohledu ma nahradni rodina - mockrat DEKUJI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
26.2.11 08:55

JaniV, Chmeldi mluvila jsem se svou tetou, zdravotní sestrou a ta mi řekla, že si těhule mohou a MAJÍ nechat napsat kompresivní punčochy, jako prevenci proti křečovým žilám. Inspirovala mě k tomuto příspěvku JanaV, když psala, že celý den v práci stojí na nohou. Tyto punčochy by se měly nosit hned od začátku, protože hormony (i ty, kterými stimulujeme) dělají své! Takže bych je vlastně měla nosit už i já :lol: Teta mi napsala ty nejlepší MAXIS COMFORT stehenní se špicí a bílé jsou prý nejlépe poddajné. Velikost a délku si musíte určit každá sama…já bych měla velikost 2, délku normál a měřím 171 a nohy mám tak akorát, tj. ani silné, ani vyzáblé. Může je napsat gynekolog, ale i obvoďá. Jen k tomu musí být stanovená diagnóza, což těhotenství je. Tak jenom pro info. Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
26.2.11 10:10

Ahoj holky, moc vás všechny zdravím. Casran, díky moc za tip, o těch punčochách vím, ale naštěstí je zatím nepotřebuji, já na křečové žíly moc netrpím a v práci spíše sedím nebo chodím, takže asi nejsem ohrožená tak jako Janča. Ale pokud bych na sobě začala pozorovat nějaké negativní změny, tak určitě pana doktora požádám. A copak vy všechny tady, jak se vám dnes daří a co plánujete na volný víkendový den? Já půjdu za chvilku vařit, dnes budeme mít vepřovou čínu s rýží, už se těším, masenko s rýží mi naštěstí chutná. Tak zatím se mějte všechny krásně. Papa. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
26.2.11 17:06

Ahoj Chmeldi,

asi jsi tu to uz psala - takze se omlouvam - mela jsi sdlouhz nebo kratky protokol? jak dlouho vlastne kratky/dlouhy protokol trva? Injekce se pichaji jednou denne? Jak jsem pochopila, tak v nektere dny se pichaji i vickrat - pokazde jina stimulacni latka? Diky za info…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
26.2.11 17:11

Vesni,

urcite jsi sikulka, presne jako ta veveruska… Doufam, ze je vse nakonec v poradku a byl to jen plany poplach… V opacnem pripade si udelej nejakou radost… Ja jsem premyslela, ze kdyby to nevyslo, tak bychom s manzelem nekam odjeli - odpocinuli si a udelali si cas jen a jen pro sebe… Aby clovek mohl zregenerovat a mohl se do toho vrhnout znovu. Hlavu vyhuru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
26.2.11 17:20

Kompresni puncochy

Ja obcas pouzivam zn. ARIES Vitality - cena cca 150 Kc. Vzdycky kolem menstruace mam pocit, ze jsem nafoukla jako balon - zadrzuji vodu. Tak je mam na podporu proudeni lymfy. Je to fajn - tyhle ve skutecnosti vypadaji jako silne (zimni) puncochy a krasne tvaruji nohu. Nosim je pod kalhotama i k sukni a nikdo si nevsiml, ze by to byly kompresni puncochy :-) Jinak od bolesti a otoku nohou pomaha dobre lymfomasaz, ale ta je v prvnim trimestru kontraindikaci… ale pokud vas budou bolet nohy nebo dokonce otikat od nejakeho 5-6 mesice, tak mam primo od lymfologa potvrzeno, ze se muze na masaz jit. Je prospesnejsi odvest vsechny skodliviny ven z tela - nez je nechat hromadit a mit pak natekle kotniky, stehna a nebo si vypestovat krecaky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
26.2.11 17:44
Stenatko02 píše:
Ahoj Chmeldi,asi jsi tu to uz psala - takze se omlouvam - mela jsi sdlouhz nebo kratky protokol? jak dlouho vlastne kratky/dlouhy protokol trva? Injekce se pichaji jednou denne? Jak jsem pochopila, tak v nektere dny se pichaji i vickrat - pokazde jina stimulacni latka? Diky za info…

Ahoj stenatko, tady Ti mohu odpovedet z casti za Chmeldu, jelikoz jsem v prosinci mela kratky protokol a ted mam dlouhy. U kratkeho jsem si pichala jen jeden druh injekce - na podporu vytvareni folikulu a to 2× denne, od prvni injekce do punkce to bylo celkem asi 10 dni.
Nyni mam dlouhy protokol, u nej se zacina stimulovat drive, v cyklu pred punkci, ja mela jeste navic i v tom predchozim cyklu stimulaci antikoncepci, takze celkova doba, nez dojde k punkci, jsou temer 3 mesice…
U dlouheho se tedy picha nejprve injekce na potlaceni ovulace uz pred MS (nebo se dava sprej do nosu, to je levnejsi varianta) a pokracujes i po MS a postupne pridas jeste dalsi druh injekce, ktera je na podporu vytvoreni folikulu. Individualne jsou pak stanoveny ultrazvukove kontroly.
Tady je to pak popsano odborne: http://www.lekari-online.cz/…ukce-ovulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
26.2.11 23:40

Elzino,

mockrat Ti dekuji - ta stranka je super - jeste ji musim dat prostudovat manzelovi. My mame v papirech napsano dlouhy protokol Dipherelin inj., Puregon Pen a Menopur amp. d.p. na prvni „kontrolu“ mame prijit 4.3. - tj. DC17. ted mam Marvelon. Takze hodne podobne jako Ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.