Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, ahoj Elzi, já se rozhodně přidávám k držení pěstiček a k přání, ať se vám všem na UNICE daří stejně, jako mně, byla jsem tam s péčí i přístupem maximálně spokojená a doufám, že i vy všechny tady rozšíříte řady spokojených klientek a maminek. ![]()
Ahoj všechny! Mohla bych se také přidat do diskuze? Sleduji vás již druhý týden z poza rohu
Začala jsem stimulovat 10.2. na první IVF a zvládám to všechno na jedničku také díky informacím, které jsou na této diskuzi uvedeny.Děkuji ![]()
Elzino, já jsem v těsném závěsu za tebou! Jistě máš také dlouhý protokol, já přidávám puregon 25.2. a první kontrolu mám 3.3. Jsem strašlivý zbabělec a píchá mi přítel
, jinak žádné negativní reakce se doposud nedostavily. Snad jen pocení po Prednisonu.
Vesna, JanaV…moc vám přeji pozitivní testíky…držím všechno, co se dá!
Chmeldo, gratuluji k miminku! Ať jste hlavně zdraví!
Ahoj Casran, zdravím Tě mezi námi a držím pěstičky, ať všechno dobře dopadne a také děkuji za přání. Vůbec se nemusíš stydět, že si nezvládáš píchat sama, to není žádná ostuda, protože to rozhodně není nic příjemného. Je dobře, že to tak fajn snášíš, doufám, že to u Tebe bude takhle pokračovat i nadále. ![]()
Chmeldo, moc děkuji jednak za přivítání a jednak za pochopení. Jednou jsem píchala sama, přítel nebyl doma, zvládla jsem to, ale píchla jsem se dvakrát
Poprvé jsem v té rychlosti hned vytáhla a musela jsem znovu
. Ale musím říci, že přítel je šťastný! Připadá si zúčastněný a potřebný. Dostal novou přezdívku „doktor z hor“ ![]()
Ahojky holky,zdravím všechny nové příchozí.Já jsem taky měla dlouhý protokol jako vy a dneska jsem 10 den po ET a už sem to nevydržela a udělala si ráno test a ještě ted tomu nemůžu uvěřit,ale byly tam //.Ta druhá zatím moc slabá takový pěkný duch,ale byla tam.Zítra to zkusím znovu.Vesni moc ti držím pěstičky,abys našla to samé co já.Jsem pořád jako ve snu.Už mi dneska v práci bylo dopoledne pěkně špatně,ale už je to zase trochu lepší.Tak ted hupsnu do postýlky a nevylezu z ní.Holky moc vám děkuju za podporu a za rady moc mi to pomohlo a pomáhá.
Zdravím nově příchozí
je fajn, když Vám informace zde uvedené pomohou nebát se a víte co přijde. S Janou nás podporuje Chmelda a tak i my můžeme přispět Vám ![]()
Janiiii, to je krásný!)) Jeee.. já už jen/ještě sedm dní
Zlato moje se o mě tak bojí, že mě včera prosil ať si testík udělám až ve čtvrtek, že bych se trápila od pondělí, kdyby tam ty // nebyly. Ale já věřím že budou ![]()
Casran - to je fajn, že ti přítel píchá injekce = připadá si zúčastněný. Mě taky přišlo mýho chlapa líto, že se to obchází jakoby bez něj (samo že bez něj by to nešlo
). A je moc důležité to chlapům vysvětlit, protože ti jsou z toho všecho tak na větvi ![]()
Chmeldi - za jak dlouho od // z domácího testu tě pozvali na krevní test? Je to den dva?
Ahoj Vesni. Tak mě na kotrolní vyšetření pozvali až za 14 dní, a to nikoliv na krevní test, ale přímo na ultrazvuk. Já vím,že je to těžké, ale zkus fakt počkat. Po 10-ti dnech od ET může být test ještě falešně negativní, falešně pozitivní už by být neměl. Držím pěstičky, ať jsou tam //. ![]()
No teeeda - takže v případě // se volá jen „Haloo hlásím dvě čárky, jsem šťastná jak blecha, kdy mám přijít na UTZ?.“ A kdyby jen /, tak se jde druhý den na krev? Radši se ptám, ať v tom nemám guláš!)
Ano, ano, přesně tak to je. Tedy alespoň u mě to v případě // takto bylo. Taky jsem myslela, že mi někdo bude brát krev, ale nestalo se tak ani v CARu, ani dnes u mého gynekologa. Takže je to asi běžný postup.
Ahoj holky, zdravim vsechny a velice rada ctu radky od Jany - potichoucku Ti gratuluji!!!!!!! tfuj tfuj, at je vsechno v poradku!!! a podavej dal zpravy, jsem moc zvedava ![]()
Casran - to jsme teda na tom opravdu stejne s tou stimulaci!!!! Ja nastesti injekce zvladam, mozna je to tim, ze mam uz zkusenosti z prosincoveho neuspesneho IVF, tak to pro me neni tak nove… Mas tedy uplne stejne leky? jakou davku puregonu pak mas nasadit?
JanaV píše:
Ahojky holky,zdravím všechny nové příchozí.Já jsem taky měla dlouhý protokol jako vy a dneska jsem 10 den po ET a už sem to nevydržela a udělala si ráno test a ještě ted tomu nemůžu uvěřit,ale byly tam //.Ta druhá zatím moc slabá takový pěkný duch,ale byla tam.Zítra to zkusím znovu.Vesni moc ti držím pěstičky,abys našla to samé co já.Jsem pořád jako ve snu.Už mi dneska v práci bylo dopoledne pěkně špatně,ale už je to zase trochu lepší.Tak ted hupsnu do postýlky a nevylezu z ní.Holky moc vám děkuju za podporu a za rady moc mi to pomohlo a pomáhá.
Jani, velká gratulace, teď ale na sebe dávej extrémní pozor a hodně odpočívej, ano. Jinak být Tebou, tak bych testila obden, to jsou ty změny na testíku výraznější. Opravdu veeeelká gratulace. ![]()
Jani držím pěstičky ať ti to dobře dopadne, kup si pořádnej testík a dej vědět ![]()
Jani, moc gratuluji
! Je to nádhera!
Vesna, také věřím ve Tvé //! Musí tam být!
Elzi, já stimuliji dipherellinem devátý den, pak puregon 175. K tomu Prednison, kyselinu listovou a ještě jeden hormon na štítnou žlázu…v tabletách. Pak mám již doma Menopur, ale s tím začnu nejspíš až po první kontrole, tj. 3.3. Zatím žádné nežádoucí účinky, ani nevím, že stimuluji
Přítel je šikovný a nemám ani modřinky, to po té první injekci od sestřičky v Brně mám dodnes ![]()
Casran píše:
Jani, moc gratuluji! Je to nádhera!
Vesna, také věřím ve Tvé //! Musí tam být!
Elzi, já stimuliji dipherellinem devátý den, pak puregon 175. K tomu Prednison, kyselinu listovou a ještě jeden hormon na štítnou žlázu…v tabletách. Pak mám již doma Menopur, ale s tím začnu nejspíš až po první kontrole, tj. 3.3. Zatím žádné nežádoucí účinky, ani nevím, že stimulujiPřítel je šikovný a nemám ani modřinky, to po té první injekci od sestřičky v Brně mám dodnes
Ahoj Casran, tak to mame hodne podobne, taky beru k tomu lek na stitnou zlazu, Euthyrox50 - 1 tabletu denne - muzu se jeste zeptat, jak vysoke jsi mela TSH, nebo jaky jsi mela problem, ze Ti ho nasadili?
To je napr. jedna z veci, kterou mi ve Fertimedu nelecili, ackoliv vedeli, ze mam TSH zvysene… Jsem na ne po tech zkusenostech HODNE nastvana…
Jinak ten Tvuj manzel je teda sikovny, ja modrinky prave mam, zrovna jsem na to dneska koukala, ze bych se podle nich i mohla dopocitat, kolik jsem mela injekci ![]()
No a co se tyce dalsich injekci, tak ja 23.3. pridavam misto Menopuru prave Puregon, 200 jednotek - prijde mi sice zvlastni, ze nemam kontrolu pred tim, nez si ho nasadim, ale tak snad vedi, co delaji ![]()
Elzi, hihi, fakt to není ani možné. Také beru stejný lék na štítnou žlázu jako ty…jednu tabletu denně Euthyrox 50. Nevím ovšem, jaké jsem měla hodnoty. Volala mi sestřička a poslala mi recept od primáře. Prý se mu nelíbily mé výsledky, měla jsem málo hormonu..tak mi to vysvětlila.
Ve Fertimedu se mnou také nic neřešili. Podle nich jsme byli oba zdraví jako řípy…jen, že nešlo…
Jojo, ten můj miláček je opravdu šikovný. Sama nevím, jak to dělá..já se raději nekoukám…
Jsem opravdu zbavělec ![]()
Já přidávám Puregon 175 jednotek 25.2. Mám předepsáno šest dávek. Menopur mám vyzvedlý z lékarny, ale zakřížkovaný v rozpise zatím ne.
Také si budu aplikovat Puregon bez kontroly, první kontrolu mám 3.3. Ty tuším 1.3., takže buď v klidu, určitě vědí, co dělají.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.