Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Jani, doufám že vajíček vyroste co nejvíce a budou dvojčátka ![]()
Já už jsem mírně nervózní, co jsem si píchla Pregnil, tak mám tvrdé břicho a pořád mě v něm kručí jako žáby na rybníce ![]()
Co jsi měla sebou za jídlo? Já si nakoupila přesnídávky, piškoty a banány. Tak nevím jestli nemám přikoupit něco výživnějšího. Máma teď vaří rajskou (moje nej jídlo), tak si pošmáknu.
V kolik si mám vzít ten zelený prášek? Když nejpozději 4 hod před operací se můžu jen trochu napít, tak že by ve čtyři v noci?
Co si nenapíšu to nevím. Pak působím jak zmatkař, ach jo ![]()
Chmeldi - měla jsi taky asistovaný hatching? Je super, že jsi kousek před náma
aspoň nám můžeš říct co nás čeká a aspoň trochu uklidnit nedočkavé kvočny ![]()
EvoG - máš krásnou holčičku ![]()
Ahojky,no já jsem si ten zelený prášek vzala večer a pak ráno než sem jela do brna.Na jídlo sem si vzala rohlíky se sýrem a hlavně něco k pití.Já jsem taky byla nervozní a ještě nervoznější sem byla když sme byly na pokoji tři a já jsem šla na řadu jako třetí.Ale není čeho se bát,je to úplně v pohodě.Pěkně se 15 minut prospíš.
Ahoj Vesni, jo, měla jsem i AH, s ohledem na můj věk mi to pan doktor doporučil a jsem ráda, že jsem na něj dala. Jinak ten prášek fakt 4 hodiny před zákrokem a malinko zapít. Jinak já si s sebou brala hlavně vodu, na jídlo jsem potom neměla moc chuť, měla jsem s sebou jen suchý rohlík a pak jsem si dala nutridrink. Bříško se Ti teď bude nafukovat už pořád, jen, jak jsem psala Janě, je důležité po OPU fakt hodně pít, já jsem musela s pitím přitlačit, pila jsem jen něco okolo 2,5 l vody a měla jsem mírný hyperstimulák, tak když jsem dávala tak 3,5, což byl docela masakr, tak se to zlepšilo. Moc na vás myslím a budu vám držet pěstičky. ![]()
Ok ![]()
No jo, na pití bych skoro zapoměla. Budeme se muset projet okolo Ikee - mají tam výbroný brusinkový sirup a posledně jsem vypila aspoň litr ![]()
A mohl být s Tebou před i po zákroku na pokoji manžel?
Tak my jsme byli v neděli, takže jsme byli na pokoji sami, tak to nebyl problém. Ale myslím, že by s tím problém nedělali ani jinak.
se mnou být nemohl.Do čekárny přišla taková starší sestra a zavolala si mě a ještě dvě paní a řekla našim chlapům,aby si pro nás přišli o půl jedné (a když si pro nás přišla tak bylo před půl desátou)zavedla nás na pokoj kde sme se převlíkly a čekaly až si pro jednu příjde.všechno bylo takový zdlouhavý,až sme všechny měly po odběru tak po chvily přišla sestra a mohly sme se najíst,pak přišla emryoložka a řekla nám kolik nám odebraly vajíček a ptala se nás ještě na různé věci,pak přišel doktor a všechno nám vysvětlil.Pak jsme ještě čekaly na sestru,aby nám vysvětlila píchání toho agolutinu a to sem si už zavolala manžela,protože mě to bude píchat on tak aby věděl jak to má dělat.Neboj,když sem to zvládla já tak ty to taky hravě zvládneš.
Mě pan primář taky AH doporučil - s ohledem na ty cysty, že mají vajíčka tužší obal, aby se před endomrchou chránila. A tvrdil mi že mi hyperstimul nehrozí, když mám endomrchu. Však si taky myslím, protože folíci měli co dělat, aby se zvětšili. Budu se snažit vypít co nejvíc, ale to běhání na WC po čtvrt hodině ![]()
Nafouknté břicho mě děsí, vím že mi hrozí strie (měla jsem je v 15ti) a tak mažu a mažu, ale je to nezvyk. Chápu, když se zvětšuje vlivem růstu miminka, ale po těch lécích mi to vadí. Vydržet, musím vydržet ![]()
Díky za upozornění, protože já bych s přítomností partnera počítala na 100% a pak byla překvapená, že tam nemůže být. Když tam bude víc žen, tak to i chápu.
No nic, rajská už je hotová, tak jdu baštit
a pak šup do postele, folíci hrají pink-pong ![]()
Ahoj ženy, tak jsem konečně schopná vylézt z postele a podělit se s Vámi o zprávu z embryologie. Z 12ti odebraných vajíček bylo zdravých 10 a dnešní stav je 8 embriek
V pondělí si zavolám a řeknou mi termín transferu - asi ve středu.
Pan doktor byl opravdu nadšený, že to moje folikuly zvládly a nakonec jich bylo 20. Já byla nadšená už míň z těch bolestí po příjezdu domů - i když jsem dostala varování, že díky cystám mě bude bolet bříško víc, než kdyby mi odebrali jen 2 vyjíčka. Tak piju a piju, a baštím na co přijdu ![]()
Jani, držím pěsti na transfer ![]()
Ahoj Vesni, tak to je báječná zpráva, opravdu moc držím pěsti, ať Tě bříško moc nebolí a ať se po transferu u Tebe bobíškům líbí. Tak kdyby se všechno dobře vyvíjelo, tak to vypadá, že budeš mít bobíšky i na zamražení. Uvažuješ o tom?
vesna006:
děkuji. Ale už jsou ji 2,5 roku a je to celkem ďáblík.
Ahojky Vesni,tak to moc gratuluju to je pěkný počet.Mě dnes volaly z Unici samy a i 3 den kultivace se nám vyvíjí pořád 6 prcků,i když jeden je trochu pomalejší,ale jinak zbylích pět se vyvíjí jak má.Mě už je celkem dobře břicho mě už nebolí.Taky hodně piju a jím na co přijdu a potom pořád chodím na záchod
.Na transfér půjdem v pondělí zítra jak mi budou zase volat mi už řeknou v kolik máme přijet.Mám vždycky hrozný nervy když si tam musím volat a nebo mi volají oni.Mám pořád strach,že mi řeknou,že se už broučci nevyvíjí nebo jich je málo.Manžel mi už dvakrát sám píchal injekci a bylo to bez problémů je to šikulka i když se hodně bál.
Chmeldi - ju, určitě uvažujeme o zmražení. Pořád je to jen 50:50 že se zadaří na poprvé. Na to nezapomínám, i když mám ze šikovných vajíček i supermanů ohromnou radost ![]()
Jani - Tak to je krásný
Už jen 2× se vyspíš a bude
Já ráno spala až do 10ti (konečně, jinak jsem se v týdnu pořádně nevyspala), takže jsem nevolala v tu určenou hodinu. A o půl jedné mi volal přítel, jestli už se ozvali z kliniky - a jakmile jsme domluvili, tak volala embryoložka ![]()
To je super, že už tě bříško nezlobí. Mě to snad už zítra odezní, trochu i krvácím, ale nic hrozného. Šikovný manžel, to bude chtít odměnu ![]()
První injekci mi dnes píchla mamka - já o tom ani nevěděla
Pořád jsem se ptala už tam je?, už tlačíš injekci?, už je venku?)) A ono nic, úplně jsem koukala jak to bylo v pohodě. Ale je mi jasné že až to bude 25. injekce, tak to tak fajn nebude.
Evo - ďáblík? Když spinká, tak je určitě jak andělíček
Hlavně že je zdravá ![]()
Vesna006 píše:
Chmeldi - ju, určitě uvažujeme o zmražení. Pořád je to jen 50:50 že se zadaří na poprvé. Na to nezapomínám, i když mám ze šikovných vajíček i supermanů ohromnou radost![]()
Jani - Tak to je krásný
Evo - ďáblík? Když spinká, tak je určitě jak andělíčekUž jen 2× se vyspíš a bude
Já ráno spala až do 10ti (konečně, jinak jsem se v týdnu pořádně nevyspala), takže jsem nevolala v tu určenou hodinu. A o půl jedné mi volal přítel, jestli už se ozvali z kliniky - a jakmile jsme domluvili, tak volala embryoložka
To je super, že už tě bříško nezlobí. Mě to snad už zítra odezní, trochu i krvácím, ale nic hrozného. Šikovný manžel, to bude chtít odměnu
První injekci mi dnes píchla mamka - já o tom ani nevědělaPořád jsem se ptala už tam je?, už tlačíš injekci?, už je venku?)) A ono nic, úplně jsem koukala jak to bylo v pohodě. Ale je mi jasné že až to bude 25. injekce, tak to tak fajn nebude.
Hlavně že je zdravá
dokáže vytočit, hlavně když jsem ted tehotna. Jinak s tim spanim to az tak veselý není má 2,5 roku a odpoledne nechodí spat a vecer kolem půl desate a rano vstava kolem osmé. nema potrebu spat. Tak ted jsem unavena a podrazdena.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.