Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vesni už aby to bylo nemůžu se už dočkat až budu mít broučky u sebe.Já jsem trochu krvácela dva dny,ale už je to dobrý.A ted mě zase bolí prsa.mám za sebou tři injekce a už mě bolí zadek,nevím co budu dělat až jich budu mít za sebou 15
.To si ani nesednu.
EvaG píše:dokáže vytočit, hlavně když jsem ted tehotna. Jinak s tim spanim to az tak veselý není má 2,5 roku a odpoledne nechodí spat a vecer kolem půl desate a rano vstava kolem osmé. nema potrebu spat. Tak ted jsem unavena a podrazdena.Jéje, tak to je fakt
A přesvedčit ji, aby šla odpol. chrupkat třeba s maminkou? (Já vím že se mi to radí, když svoje ještě nemám
)
Jani, ty máš jen 15 injekcí nebo taky 25? Joo, to bude úžasný pocit, až budou broučci umístění ![]()
Ptala jsem se doktora, jestli můžu vitamin E - protože mě prsa taky bolí, a prý jo. Zatím ho mám v kombinaci s pupalkou, ale v pondělí si koupím jen čisté E. Pomáhá mi to hodně.
Ahoj holky. Tak, co se těch injekcí týče, tak já jich měla 25 a můžu zcela upřímně říct, že až jich za sebou budete mít 15, tak to bude bolet přesně 5× víc, než když máte teprve 3.
Ale zvládnout se to dá. Jinak vám moc držím pěstičky, ať se vám bobíšci pěkně uhnízdí a ať se jim u vás líbí, můžu vám říct, že to rozhodně stojí za ty všechny nepříjemnosti, kterou jsou pro nás s IVF spojené.
Ahojky holky,děkuji za radu hned v pondělí si pro ten vit.E zajdu.No taky sem jich dostala 25,ale sestra říkala,že si je budu píchat do těhotenskýho testu no neva 15 nebo 25 to už je jedno.
Ono je to fakt už jedno, ale je pravdou, že já jsem si docela oddechla, jakmile jsem si je musela přestat píchat. Pak Ti nejspíš nasadí utrogestan, tedy prášek, který se aplikuje vaginálně. Ale Ty to určitě všechno zvládneš a za chvíli rozšíříš řady těhulek, věřím tomu. ![]()
Taky tomu věřím,ale je lepší počítat i s tou druhou variantou,abych potom nebyla moc zklamaná.No na injekce sem si už celkem zvykla tak těch pár už taky přežiju.
Jani - E je volně prodejné. Ale je rozdíl v dávkách. Normálně je myslím 100jednotek, ale když řekneš že se připravuješ na mimi, tak ti asi lékárnice poradí vyšší dávku. Nebo se raději rovnou zeptej doktora jaké je doporučené množství pro těhulky.
E je obsaženo i v těch multitabletách pro přípravu na těhu a v těhu. Ale co mi holky říkali, tak je to prý o ničem, akorát kyselinu listovou nezatracovali.
Poraďte - mám hyperstimul nebo ne? Po OPU 68cm (byla jsem „nechutně“ placatá, ve 12hod.), večer 70cm. Včera v 7hod. 71cm, večer v 19 hod. 73cm. Dneska ráno i večer 73cm. Piju cca 2litry + polívka a mléčný nápoj. Víc asi nedám, připadá mi že mě bolí žaludek, jak ho pořád zalívám.
Vesni, můžeš mít mírný hyperstimulák, protože těch tekutin piješ málo, musíš dát tak 3-4 l. Vím, že je to těžké, ale musíš se snažit, jen tím, že to budeš pořádně prolívat, tomu zvětšování břicha a hyperstimuláku zabráníš. Fakt se musíš snažit, vím, co říkám, mluvím z vlastní zkušenosti. Tak se drž a hoooodně pij. ![]()
3-4 litry?!
Myslím že strávím zbytek dnů na záchodě a před sebou jen láhve s pitím.
Tak jsem moc zvědavá kdy a co nám napíše Jana ![]()
Ráno jsem volala jak se daří broučkům - tři jsou 8mi buněční, dva 6ti buněční a Paleček se snaží se 4ma buňkama. Tak to zatím na středu s transferem nevypadá, spíš ve čtvrtek. Asi to bude v rodině - všechno nám trvá dýl, ale děláme to poctivě ![]()
Ahojky holky,tak už jsem doma z brna a doufám,že těhotná.Dneska do mě dali dva broučky,víc sme jich ani neměli.Ještě včera se jich vyvíjelo všech šest a dnesk byly už jen dva.Takže sme neměli ani jednoho na zmražení.Doufám,že se u mě bude prckům líbit.Testovat mám až 21,ale jak se znám tak budu testovat dřív,protože to tak dlouho nevydržím.Je to pěkná náhoda 21 mám totiž narozeniny.
Vesni já jsem hodně pila a máš pravdu každých 15 minut sem chodila na záchod.Ale nedá se nic dělat,lepší pořád lítat na záchod než mít hyperstimulák.
Ahoj holky. Jani, měla jsem to přesně, jak Ty, hlavně teď odpočívej, spíše polehávej, buď v pohodě a v klidu, s ničím se netahej, a to minimálně 3 dny, ať se bobíšci hezky zakousnou. Jinak Vesni, je lepší, když Ti bobíšky nechají vyvíjet déle, protože 4.den vývoje je pro embryjka kritický. Takže holčinky, moc vám oběma držím pěsti, ať všechno klapne tak, jak má. ![]()
Ahojky Chmeldi,kéž bych to opravdu měla jako ty.Jsem nějaká unavená tak odpočívám,dneska celý den prolenoším,ale zítra už musím do práce,ale budu se šetřit.Kdy nejdřív můžu testit,už ted se nemůžu dočkat.
Vesna006 píše:EvaG píše:dokáže vytočit, hlavně když jsem ted tehotna. Jinak s tim spanim to az tak veselý není má 2,5 roku a odpoledne nechodí spat a vecer kolem půl desate a rano vstava kolem osmé. nema potrebu spat. Tak ted jsem unavena a podrazdena.Jéje, tak to je faktA přesvedčit ji, aby šla odpol. chrupkat třeba s maminkou? (Já vím že se mi to radí, když svoje ještě nemám
)
Ona by si třeba dala říct, ale usnula by až kolem 4-5 hod odpoledne, dřív prostě ne a potom by šla spát tak o půlnoci.´Už jsme to zkoušeli a dopadlo to pokaždé takhle. Když jsme byli oba s manželem nemocní a my chodili odpoledne spát,tak se vždy sbalila a šla si raději hrát vedle. Ale jak jsem sama tak mě nenechá, pořád mami nespi, mami nap´ít atd......
JanaV píše:
Ahojky Chmeldi,kéž bych to opravdu měla jako ty.Jsem nějaká unavená tak odpočívám,dneska celý den prolenoším,ale zítra už musím do práce,ale budu se šetřit.Kdy nejdřív můžu testit,už ted se nemůžu dočkat.
No, testit by se mělo nejdříve tak po 10 dnech od ET, to by test už neměl být falešně pozitivní, ale falešně negativní být může. Dříve Tě to může ještě ošidit, protože jsi dostala a asi ještě budeš píchat pregnyl, který obsahuje HCG, na který reaguje těhotenský test. Tak moc držím pěstičky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.