Unica - Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1032
3.3.11 18:19

Ahoj holky, tak my jsme dneska s malým Chmeldíkem byli na kontrole, viděla jsem ho na UTZ a je to fešák. Ale divoch, pořád se vrtěl, takže nebylo možno vůbec vidět srdíčko, tak pan doktor, abych měla jistotu, že je vše v pořádku, mi ho pustil na echu a krásně tlouklo. :srdce: Další kontrolu mám 31.3., to už mám donést vzorek moči a budou mi brát krev a už dostanu i těhu průkazku. :dance: Pan doktor se mě ptal, jestli si budu přát udělat screening v prvním trimestru, tak to jsem řekla, že ano a taky říkal, že pokud budou výsledky dobré, tak bych nemusela na ten odběr plodové vody, což bych byla docela ráda. Ne, že bych se bála o sebe, ale o mimi určitě, riziko potratru tam je, sice malé, ale je. A copak vy všechny, jak se vám daří? Doufám, že dobře a myslím na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
3.3.11 18:47
Chmelda píše:
Ahoj holky, tak my jsme dneska s malým Chmeldíkem byli na kontrole, viděla jsem ho na UTZ a je to fešák. Ale divoch, pořád se vrtěl, takže nebylo možno vůbec vidět srdíčko, tak pan doktor, abych měla jistotu, že je vše v pořádku, mi ho pustil na echu a krásně tlouklo. :srdce: Další kontrolu mám 31.3., to už mám donést vzorek moči a budou mi brát krev a už dostanu i těhu průkazku. :dance: Pan doktor se mě ptal, jestli si budu přát udělat screening v prvním trimestru, tak to jsem řekla, že ano a taky říkal, že pokud budou výsledky dobré, tak bych nemusela na ten odběr plodové vody, což bych byla docela ráda. Ne, že bych se bála o sebe, ale o mimi určitě, riziko potratru tam je, sice malé, ale je. A copak vy všechny, jak se vám daří? Doufám, že dobře a myslím na vás.

Chmeldi, to jsou krasne zpravy, jen tak dal, drzim Ti palce a preji at je vsechno tak, jak ma byt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
4.3.11 08:24

Ahojky Chmeldi,tak to je super,že je vše v pořádku a Chmeldíkovi se daří dobře.Já jsem myslela,že těhotenskou průkazku dostaneš hned.A Chmeldi prosím tě co je to ten screening?Taky bych radši na odběr plodové vody nešla určitá rizika to má.Já už jdu dnes naposled do práce a asi mi bude trochu chybět,ale už se těším na pondělí až mi ukážou moje broučky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
4.3.11 08:32

Ahoj Jani, ten screening v prvním trimestru by se měl dělat nejpozději do 13.týdne a 6 dne a znamená, že Ti vezmou krev, moč a provedou UTZ tzv.prosvětlení šíje. A podle výsledků zjistí pravděpodobnost - až 85% - zda díte bude postiženo Downovým syndromem a ještě asi 3 dalšími genetickými poruchami. Pokud na základě tohoto vyšetření vyjde poměr - např.1:3500 - pak to znamená, že je pravděpodobnost jedna ku 3.500, že díte bude postiženo těmito vadami, tedy prakticky dojde k vyloučení těchto vad. A až v závislosti na tom, jaký by byl tento poměr, bych se rozhodla, zda na odběr plodové vody půjdu či nikoliv, protože ta plodovka je téměř stoprocentně průkazná. Hele, co se té práce týče, ber to tak, že to budeš dělat hlavně pro bobíšky, abyste všichni byli v klidu a v pohodě. Těším se na zprávy od Tebe, kolik vás vlastně bude. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
4.3.11 08:38

Akorát nevím jestli u vás, ale to vyšetření se platí okolo 1.500,–.

Průkazka se dostává (záleží na doktorovi) mezi 6-12.tt. Na unice mi ji mudra vždy vydává až kolem toho 12.tt kdy je nižší riziko potratu.

Moc na vás myslím a doufám,že se vám daří.

Dnes se objevil deníček Vesny, tak doufám, že ji to nastartovalo organismus a bude těhotná ještě než tam půjde. Včera jsme se bavili s maminkou v diskuzi, že byla před asi půl rokem na spermograqmu a tam ji řekli, že mají přijít, že mají jen 2,5% že otěhotní a ted ji volali jeslti přijdou a ona už je těhotná. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
4.3.11 08:55

Chmeldi moc děkuju za vysvětlení,aspon sem zase trochu chytřejší.Jo jo beru to tak,že aspon budou broučci v klidu a já taky.Hned jak se pak dostanu k netu tak vám dám určitě vědět jak jsem dopadla a kolik mám broučků v bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
4.3.11 17:41

Ahoj holky, muzu se prosim zeptat, kam jste si pichaly pregnyl v urcenou dobu pred punkci? U predchoziho IVF jsem si jej mela pichnout do zadku, nyni mi sestricka nic nerekla a na recepci mi jina pak rekla, ze do bricha, tak jsem z toho zmatena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
4.3.11 20:42
Chmelda píše:
Ahoj holky, tak my jsme dneska s malým Chmeldíkem byli na kontrole, viděla jsem ho na UTZ a je to fešák. Ale divoch, pořád se vrtěl, takže nebylo možno vůbec vidět srdíčko, tak pan doktor, abych měla jistotu, že je vše v pořádku, mi ho pustil na echu a krásně tlouklo. :srdce: Další kontrolu mám 31.3., to už mám donést vzorek moči a budou mi brát krev a už dostanu i těhu průkazku. :dance: Pan doktor se mě ptal, jestli si budu přát udělat screening v prvním trimestru, tak to jsem řekla, že ano a taky říkal, že pokud budou výsledky dobré, tak bych nemusela na ten odběr plodové vody, což bych byla docela ráda. Ne, že bych se bála o sebe, ale o mimi určitě, riziko potratru tam je, sice malé, ale je. A copak vy všechny, jak se vám daří? Doufám, že dobře a myslím na vás.

Chmeldi,

to je vazne skvele - je fajn, ze jsi tady porad s nami a vlevas nam optimismus do zil. Vzdyt co jineho by cloveka zvedlo nez to, ze se IVF proste DARI. Davej na sebe pozor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
4.3.11 21:16

Chmeldi, to muselo být úžasný :potlesk: Jednou jsem slyšela v ordinaci srdíčko, když byla maminka na … a teď mi vypadlo to slovo… poslech ozev? Bylo to jak malá, ale rychlá mašinka :lol:

Jani - moc na tebe myslím a jsem zvědavá na pondělí-budu držet pěstičky, aby byla u tebe vytoužená dvojčátka :kytka:

Evi -já jsem nastartována díky holkám tady. Mám ráda dobré zprávy a těším se z nich. :dance:
Dnes přišel papír z UNICY - přehled o vývoji vajíček a taky stav supermanů. Šikovní byli všichni moc, tak v květnu snad budou ještě šikovnější.

Elzinko - do bříška-od pupíku dolů. Já bych byla i ráda za zadek, protože na bříšku nemám pořádnou tukovou vrstvu. V letáku u pera je napsáno i stehno, ale nevím z které strany. Hlavně se neboj-první injekce je hrozná, ale pak už to zvládneš i se zavřenýma očima :lol: No, ale ty už jsi mazák, to jistě zvládneš hravě :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
6.3.11 10:09

Elzi, už je asi pozdě, ale Vesna má pravdu, do bříška. Já byla v pohodě, i když pregnyl trošku bolel, ale na bříšku mám trošku faldík, tak mě to tolik nebolelo. Dle své zkušenosti můžu říct, že mě pregnyl bolel více do zadku, po ET, ale to je asi dáno tím, že zadek mám více svalnatý. :-D Jinak to poslouchání srdíčka byl vážně rachot, tak frekvence je dost vysoká, takže to bylo jak malý datlík. Vesni, já taky dostala z UNICy soupis léčby a vajíčka jsem vůbec neměla kvalitní, rozpadala se mi polární tělíska a vajíčka měla nějakou špatnou soudržnost a vidíš, vyšlo to. Takže věřím tomu,že Tobě to teď vyjde taky, stoprocentně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
7.3.11 08:38

Ahoj Chmeldi, to je skvělé, že jste v pořádku a malý Chmeldík je pořádný divoch. Jen ať se má čile k světu! Je fajn, že nás všechny informuješ, aspoň nebudeme tak „vykulené“, až se do takového stádia dostaneme i my. Tvé informace jsou k nezaplacení.
Jani, přeji Ti, abys dnes viděla to, co sama nejvíce vidět chceš! Držím palečky a určo dej co nejdříve vědět! Štěňátko a co Ty? Jak jsi daleko? Už stimuluješ?
Vesni, Ty jsi prostě fantastická a klobou dolů před Tebou! Hezky papej, ať se trochu obalíš (dle Tvých zpráv jsem vydedukovala, že jsi dost hubeňočuká)! Bezvadné, že supermani byli šikovní, připrav jim hezkou peřinku, ať se mají kam uložit a možná to bude mnohem dříve, než-li v květnu :mrgreen:
Pa pa :mavam: všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
7.3.11 22:41
Casran píše:
Ahoj Chmeldi, to je skvělé, že jste v pořádku a malý Chmeldík je pořádný divoch. Jen ať se má čile k světu! Je fajn, že nás všechny informuješ, aspoň nebudeme tak „vykulené“, až se do takového stádia dostaneme i my. Tvé informace jsou k nezaplacení.
Jani, přeji Ti, abys dnes viděla to, co sama nejvíce vidět chceš! Držím palečky a určo dej co nejdříve vědět! Štěňátko a co Ty? Jak jsi daleko? Už stimuluješ?
Vesni, Ty jsi prostě fantastická a klobou dolů před Tebou! Hezky papej, ať se trochu obalíš (dle Tvých zpráv jsem vydedukovala, že jsi dost hubeňočuká)! Bezvadné, že supermani byli šikovní, připrav jim hezkou peřinku, ať se mají kam uložit a možná to bude mnohem dříve, než-li v květnu :mrgreen:
Pa pa :mavam: všem

Ahojky,

tak ja jsem konecne zacala stimulovat - od 4.3. - prvni injekce pred sestrickou parada - ale ta dalsi, to jsem plakala jak zelva… ted uz je to trosku lepsi… jsem desna srababa a kdykoliv mi maji neco delat u doktora, tak se omlouvam, ze jsem cita - obvykle vyhrknou slzicky - no proste kazdy ma ten prah bolesti nekde jinde. Jsem ted jen porad strasne unavena, ale to jsem mela i s Clostikem. Na druhou stranu stastna jak blecha, ze uz se konecne neco deje. Taky jsem si na radu pana doktora „vypestovala“ hezkou brisni faldu, aby bylo kam pichat - jinak mam bricho jak lavor - obracene - lezou mi zebra - jedine prebytecne sadlo by se naslo na kytach - ale tam se to pry nepicha… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
7.3.11 22:42

Preji nam vsem hodne zdaru - abychom dosli k vytouzenemi miminku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
8.3.11 07:53

Ahojky holky,tak sem se k počítači dostala až ted.Včera na ultrazvuku byly vidět obě dvě embryjka,ale jen jednomu bilo srdíčko.To druhý se,žeprý taky uchytilo,ale pak se asi přestalo dál vyvíjet.Ale jsem štastná i za to jedno.Doktorka mi říkala,že je pro mě i pro miminko lepší,že je jen jedno,že ty dvě si pak moc konkurují.Do Unicy už nepojedem,už mě předaly mojí gynekoložce.Včera sem tam byla a ode dneška už mám neschopenku tak už sem v klidu doma a na kontrolu mám jít 21.března a mám sebou vzít i moč.Prášky už mám postupně vysazovat.Vám všem holky moc přeju,aby vám to taky vyšlo,protože všechny ty injekce a bolení potom stojí za to.Bylo nádherný slyšet jak broučkovi bije srdíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
8.3.11 07:55

Štěňátko, nic si z toho nedělej. Mně píchal pro změnu partner, protože jsem toho nebyla vůbec schopná. Až ke konci, posledních pár injekcí jsem si píchala sama…člověk si zvykne na všechno. Uvidíš!
Kdy máš první kontrolu a čím stimuluješ?
Ať Ti to rychle utíká a neboj, ono bude. Uteče to jako voda.
Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.