Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, vy co už jste si prošly stimulací před odběrem vajíček, můžete mi poradit, co se nesmí dělat během stimulace? Nebo je vše jako předtím a není žádné omezení?
Žádné omezení jsem neměla.. Akorát to prostě musíš mít na čas
Já bych měla podstoupit teď komplet genetiku a jdu do toho. Přetím sama se sebou a nyní budu dárce.
Aha, myslela jsem, jestli není omezení třeba ve sportu, chodím na spinning a jumping. Tak pokud není žádné omezení, tak tím lépe
a je od tebe hezké, že do toho jdeš
![]()
@hanitscha Já bych řekla, že omezení bude případně podle toho jak se budeš cítit, jsou lidi co to blbě snášejí.
@j.a.n.i1 ano, to máš určitě pravdu, nejspíš to bude individuální.
@hanitscha
Uvidíš sama, ale já byla totál nafouklá a na sport jsem neměla ani pomyšlení ![]()
@hanitscha Pokud ti nebude činit cvičení problém proč ne
Ale já byla pak jak balon před odběrem. jako ve 4 měsíci těhu. ![]()
Me pri stimulaci na IVF tak bolelo bricho ze bych na sport nepomyslela ani omylem. Navic jsem mela hyperstimulacni syndrom, takze jsem se jeste po odberudavala minimalne mesic dohromady, pomalu tyden po odberu jsem nemohla ani chodit!!
@Janichka až takjá měla OHSS taky ale fungovala jsem.
ale břuch bolel to jo.
@Petra2829 tak ja mela bricho jak v 6 mesici po tom odberu
strasne jsem po narkoze z racela a fakt se nemola hybat:(
Mam PCO takze OHSS jsem cekala. Odebrali mi 25 foliku
Ahoj, zadne omezeni neni, ale doporucuji se setrit. Ja byla 3 krat a vzdy po posledni aplikaci injekce mi dr rika a ted uz zadne disco ![]()
Darovala jsem dvakrát, během stimulace jsem žádné omezení neměla, snad jen sex ![]()
PS: Mám doteď zdravotní problémy, už bych do toho znovu nešla, ale nechci strašit (První darování bylo OK, druhé horší, měla jsem OHSS, a nakonec jsem skončila v nemocnici, pustili mě na štědrý den až)
Edit: Dočítám - co se týče sportu - žádné prudké pohyby, což u tebe asi právě bude, hrozí pak torze vaječníků, nebo „potrat“ vajíček…
Tak teď z toho začínám mít strach, je sice pravda, že na každého působí stimulace jinak, ale tak snad budu mít to štěstí, a vše dopadne dobře a nebudu mít OHSS. Sport klidně omezím, pokud to bude nutné a nebudu se na to cítit.
@Monny tak to je mi líto, asi by jsi do toho znovu nešla, že?
a jak dlouho jste se cítily nafouklé? Kdy vám splasklo břicho?
@Janichka Pc o mám taky..mně přijde že homá snad každá kdo jde na Ivf
No pak se vám třeb vyfotím. to zas bude mazec,
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.