Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A jak to vlastně celé probíhá? Teď beru od nich kvůli stimulace antikoncepci a za týden si jedu pro léky. Někde jsem četla, že dostanu injekci na vyvolání menstruace a pak až začnu se stimulací…
Tak to čtu poprvé, že by vyvolávali ms, já jsem čekala, až ji dostanu a určitej den (bylo to snad druhej den ms) ti řeknou, kdy a co si máš píchnout a kdy přijít příště. Pak ti vzdycky udělají ultrazvuk, vysvětlí, co a kdy si píchnout příp. které léky polykat a kdy zase přijít. Takhle pořád dokola, až už jsou vajíčka ve stavu na odběr a ten den přijdeš na odběr. Žádná velká věda, i když je to vlastně zázrak a díky bohu za to ![]()
@hanitscha Po dobrání antikoncepce by Ti měla MS přijít sama, snad do 5 dnů, nebo jak. Ale jestli jsi dárkyně, je možné že Tě přizpůsobují odběratelce… Taky to slyším poprvé ![]()
A brali jste poslední dny tu antikoncepci ráno i večer? Já to tak mám a to poslední 4 dny. A s tím vyvolám ms jsem si to asi popletla
, když vy jste to tak neměly…a dostali jste nějakou jinou injekci nebo vám jen ukázali, jak se zachází s tím pérem?
Já už mám právě od nich naplánované i předběžné termíny kontrol i odběru, pokud dostanu ms v přesně stanovený den (který den to má být ale nevím) a pokud se mi opozdí, tak se kontroly s odběrem posunou…tak mi vrtá hlavou, který den by to jako měl být???
@Petra2829 no to jo
a taky ty poslední dny ráno i večer? Nechápu, proč to tak je?
@hanitscha Ne to zas fakt ne..nebo zatím o tom alespoň nevím.
![]()
Nebrala jsem HA, jen jsem dostala startovačku do zadku.. Pak jsem si píchala 10dní hormony - Menopur..
Antikoncepci jsem brala jednou denně, pak ten menopur - ten se píchal normální jehlou (taková trochu alchymie - mícháš práček s tekutinou) a pak puregon z pera, pak ještě nějaká jehla proběhla, ale měla jsem stimulaci dvakrát a pokaždé ten závěr vypadal jinak, reagovali na nastalou situaci (množství, velikost vajíček atd.).
Tak já budu klasicky stimulovaná Gonalem a cetrodit +pak pregnil..už to mám ozkoušené na sobě. krátký protokol.
A co se týče toho pera…mám tu jehlu vpíchnou celou do kůže nebo stačí jen kousek?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Je to strašně individuální a ani u jedné ženské to není dvakrát stejný - poprvé jsem byla úplně v pohodě, hned po odběru bych si klidně oběhla panelák, podruhé jsem myslela, že umřu (OHSS a to si myslím, že to byla hodně slabá verze), pila jsem víc než 3 litry denně a stejně to nepomohlo
Třetí pokus snad nebudu muset absolvovat (nejsem dárkyně, dělala jsem to pro sebe)