Časová náročnost docházení do CAR

247
26.12.12 12:08

Časová náročnost docházení do CAR

Ahoj,
mám dotaz, a to, jaká je časová náročnost docházení do CAR před IVF? Na sezení a pak na samotnou léčbu. Vykonávám kancelářskou činnost a nedovedu si představit, že bych měla nějak častěji chybět, resp. nedovedu si představit reakci zaměstnavatele. Jak jste to měli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1590
26.12.12 12:24

Ahoj :) Mám právě čerstvou zkušenost.. Po první konzultaci jsme tam byli 2 měsíce nato pro všechny výsledky, pak pro léky a injekce na zahájení stimulace, dvakrát na kontrolní ultrazvuk a včera na odběr vajíček.. No a teď už jen čekám, kolik embryek nám zbyde a kdy bude transfer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65344
26.12.12 12:35

Tak my se třeba ke stimulaci dostali až skoro po roce…
Já měla strašně dlouhé cykly, to se pak na 2.den cyklu blbě čeká…
Pak čekání na genetiku, pak na výsledky, pak jsem měla cysty atd atd
Taky mám CAR daleko…takže u mě jen cesta zabrala skoro 2 hodiny.
Během stimulace cca 3krát UTZ…
Pokud to máš blízko, jde to zmáknout rychle :mrgreen:
Pak odběr vajíček…a pak transfer-----to jsou 2 dny, kdy bys byla mimo práci celý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.12.12 13:19

Děkuji. Ono vzhledem k tomu, jak se to u nás v práci praktikuje, bych to z dovolené nejspíše brala. Jen právě nevím, kolik dovolené si na to rozložit - jestli si vyčlenit pět či patnáct dní. I když ono to stejně nemohu vědět dopředu, když nás všechny vyšetření teprve čekají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65344
26.12.12 13:22

@katule.cos tak vydrž co vám řeknou a pak uvidíš…
připrav se na to, že půjdeš určitě 2.den cyklu na krev…a dle toho se pak uvidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
26.12.12 13:23

My šli poprvé do CAR v září, udělali odběry, pak asi po měsíci znova, protože jsem měla špatný HP, to už bylo lepší, takže v listopadu znova, bylo vše OK. na IVF jsme se dostali až v květnu, protože jsme zkusili inseminace, tam vždy byla jedna návštěva pro léky a domluva, že bude IUI, pak po asi osmi dnech UTZ, když bylo připraveno, tak doma pregnyl a pak na inseminaci, když ne, tak za dva dny další UTZ.
u IVF jsem měla v březnu konzultaci, pak jsem čekala na MS, začala jsem brát antikoncepci, ale já měla dlouhý protokol a s antikoncepcí to moc holek co vím nemělo,
pak jsem ale začala píchat decapeptyl - dva týdny, pak jsem přidala gonal a po týdnu teprve UTZ, tedy v květnu, celou dobu od března byla jen jedna návštěva v době, kdy jsem brala antikoncepci, to jsem si byla pro plán a léky. ale pak když se píchal gonal, tak jsem měla 3UTZ za sebou ob den. když byli dost velké folikly, tak za dva dny po UTZ jsem šla na odběr (mezitím doma pregnyl). pak pět dní jsem nikam nemusela (měli jsme prodlouženou kultivaci, jen jsem si volala jak se daří embryjkám :) ). po pěti dnech jsem šla na ET a já tedy zůstala doma na neschopence. takže víc se chodí až v závěru, kdy ti hlídají růst foliklů, je odběr a následný transfér. kontrola je pak až v mém centru až v sedmém týdnů těhotenství, nebo když přijde MS a domlouvá se co bude dál.
takže já si brala dovolenou na UTZ a vždy jsem se snažila mít vše hotové, aby nebyli řeči, ale věř mi, že ty stejně byli, kam pořád chodím.
u mě jsem říkala záda a měla jsem i neschopenku pak na záda od mého obvoďáka. nechtěla jsem to v práci říkat. přeji ať vám to vyjde napoprvé jako nám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
26.12.12 13:24

@katule.cos
ono záleží jestli budeš chodit i po ET do práce, tak ti stačí podle mě tak 3-5dní, když si nebudeš muset brát vždy celý den, já si to vybírala po půlkách dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
26.12.12 13:27
@katule.cos píše:
Ahoj,
mám dotaz, a to, jaká je časová náročnost docházení do CAR před IVF? Na sezení a pak na samotnou léčbu. Vykonávám kancelářskou činnost a nedovedu si představit, že bych měla nějak častěji chybět, resp. nedovedu si představit reakci zaměstnavatele. Jak jste to měli vy?

Poprvé půjdete na konzultaci, kde Vám vezmou krev, manžel půjde na spermiogram.
Podruhé výsledky a domluva co dál.
Pokud IVF tak druhý den cyklu je utz a krev.
Pak utz většinou 5-6 den stimulace a pokud rostou folikuly jak mají, tak naplánují odběr.
Pokud ne, tak ještě jeden ultrazvuk.
Další den OPU a další ET.
Takže mi to vychází asi na sedm půl dní dovolené:-)

Můžeš si na celou tu dobu vzít i PN, v CAR ti ji napíší, ale když to budeš odevzdávat ve firmě, tak budou vědět, že jsi v procesu IVF, protože na nemocence bude razítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
26.12.12 13:36

No ja tam chodila od 8.1.2011 az do 15.4.2011 snad kazdy, nekdy kazdy druhy tyden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
26.12.12 16:18

Ono asi hodně záleží na tom, kam budeš do CARu jezdit, my oba s manželem pracujeme v Brně a chodili jsme do CARu v Brně, na celej první cyklus jsem v práci chyběla pár hodin, manžel taky tak, volno jsem si brala po ET dva dny. Ale dopředu to nikdy neodhadneš :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.