Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
milli,mame zlateho retrivra,ted 10.3.mu bude roka,le je celej bilej(ikdyz by mel byt zlatej)a je to takove mensi tele,jeste by si porad hral a miluje lidi,deti,psy,takze se ke kazdemu leti tulit,ale ma 50kilo,takze kdyz nekdo kdo nas nezna vidi,jak dse k nemu riti,tak ma strach,ale je to prdelka,nase miminko ![]()
ja sem se po praze take bala a stale sama bojim,ale kdyz nic jineho nezbyde,tak se neda nic delat,pritel je z Vysociny,takze jezdime tam,takze jsem docela vyjezdena,ridim i tam a to je 220km.
jinak ja jsem hned v 18letech sla na laparo,ktera byla v poradku,v te dobe jsem mlea vysoky prolaktin,brala leky,pak se to zlepsilo,brala jsem prveru,norethisteron,plno homronu,po kterych jsem pribrala a hlavne se mi zadrzuje voda,jsem casto otekla,vzdycky menzes na par mesicu,sice par dni a slabe,ale prisla,i kdyz myslim,ze ovulaci jsem asi nikdy nemela,tak dr byla spokojena,ze menszes chodi,pak si me predavali dve gyndarky,na:,–(ila mi ha,protoze jsem zacala chodit s pritelem a uz jsem ji chtela,tak jsme museli najit nakou,ne moc silnou aby mi po ni nebylo spatne a zase ne moc slabou abych to vubec dostala,pak jsem v prubezich cyklu krvacela uz me nebavilo ve 22letech chodit denne s vlozkou co kdyz nahodou,gyn rikala ze mam cipek i na pohled krvacejici,takze jsem sla na vypaleni cipku,pak mi opet zmenila hak,nakonec jsem ted byla na magneticke rezonacni kvuli tomu vysokemu prolaktinu,ale tu mam negativni,takze tim to asi nebude,dale mi na uz rekli,ze mam pco,jenze dr to zatim neresila,pak jsem byla na vysetreni se strevama a dr mi rekla,ze mam srusty v male pavni,ze ji to tam tahne,tak jsem to rikala gyn a ona mi na to rekla,ze za ty 4roky po prvni laparo se tam mohlo udelat plno veci,ale ze me nechce zatim otevirat,ze pockame,tak cekame cekame,vy:,–(ili jsme hak,protoze muj dr v praze,endokrinolog,mam malo funkci stitinou zlazu,beru leky,rekl,ze ta ha jeste zvysuje prolaktin,a od rijna jsem vlastne nemenstruovala,dostala jsem injekci agolutinu,nic,pak agolutinu s agofolinem,nic,pak estrimax s utrogestanem,nic po mesici opet agolutin s agofolinem a pak jsem to po 130dnech slabe na tri dny dostala,navic ty hormony mi dost rozhazely psychiku,skoncila jsem s depresema u psycholozky a jsem pres mesic na neschopence.takze zadna slava!
to jsem se rozepsala,snad se v tom vyznas a jakeho pejska mate vy?
na genetiku?co vam tam budou vysetrovat a proc?
jasny porad lepsi jeden funkcni vajecnik nez zadny to je pravda i s jednim se da v pohode otehotnet.
Kami, já Ti odepíšu na to zítra v klidu,ju? Dobrou noc a pak mi určitě zas odepiš.Papa Mili ![]()
Těšim se
Ahoj Kami,
omlouvám se včera jsem ti už nestihla odepsat, přijeli jsme až večer ![]()
My máme kavílíra kring charels - trikolor a v červnu mu bude taky rok, tak že je to ješte štenátko ![]()
Genetiku:Brali nám jen krev a pohovor, přítel to má kvůli špatným sper. a mě to brali jestli má všechny chromozomy a jestli bych měla zdravé dítě.Výsledky až 5 týdnů, tak si počkáme.
Ješte půjdu asi na imunologii, jestli si nevyrábím protilátky např.proti jeho sper.nebo proti embriu.No uvidíme a pak jestli bude vše ok, bych chtěla jít na ten Ket.
Ty máš počítač doma?Já ano, tak Ti můžu kdykoliv napsat.
A kdy jedete do Motola? Určitě Ti tam pomůžou, budu TI moc držet palečky, ale budeš mi muset písat
, abych věděla, jak pokračujete …
zlepšení !!!!!
Budu se těšit na Tvou zprávičku.Pa a brzo odepiš.
![]()
Mili
ahoj mili,je tak vim,jaka je ta rasa,jak mate ma ho kamarad,ten je spravny,jen ten nas by ho asi zaslapl ![]()
ja ted nak nevim,co mam delat,byla jsem u moji gyn rikala,jsem ze me porad boli podbrisek a ona ze si mylsi,ze tam jsou srusty a i hormonalni profil naznacuje pco(dle uz pco mam chtela se ujistit odberama)tak jdu na laparoskopii,ale prvni volny termin je 15.5..takze to si jeste pockam
,ale jsem jako nahradnik,takze kdyby nekdo vypadl,tak mi zavolaji a m´pujdu treba hned ten den na vykon,pak se pry budeme zabyvat tehotenstvim,tak jsem zvedava,hlavne te dnevim jak to udelat s tou prahou,asi tam ale stejne pojedeme aspon uslysim jiny nazor a treba budou mit stejny a tak bych mohla podstoupit laparo driv,nebo co ty si o tom myslis??
Kamčo,já vám tady do toho nechci kecat, ale u mě když dr.Uhrová měla podezření na srůsty tak mě okamžitě poslala na diagnostickou laparoskopii a to sice tak,že se žádné čekání nekonalo,prostě během týdne se stihlo předoperační vyšetšení a řekla bych,že od vyšetření dr.Uhrovou do samotného výkonu uběhlo sotva 14dní!Nečekala bych a šla bych hned k Uhrové.
Lucka
Ahoj Kami,
jsem ráda, že ses ozvala
![]()
Zdá se mi to dost dlouho … až v květnu laparoskopie? Přeci tam není na to takový nával?Já když jsem šla HSG, tak mě dr. objednala a hned příští týden jsem nastupovala do nem., tak se mi to právě s tím termínem nejak nezdá
![]()
Do té Prahy určitě jedte a myslím si jako Ty, že druhý názor lékaře není na škodu…hlavně, aby nebyly zas moc rozdílný, to bys v tom měla guláš … ![]()
A kdy máte jet do Prahy? Snad Ti tam řeknou víc a pomůžou Ti. Budu Ti držet palce!!!! A určitě mi to pak napiš,ju?
No já jsem ted 5DC a budeme to zkoušet i normálně…a když to hold pořád nepůjde, tak bych chtěla v květnu- v červnu jít na ten Ket. No uvidíme…
A co vy?Pozdravuj pejska a budoucího manžela
![]()
Máte počítač doma?
Tak se měj moooooooc hezky a zas napiš. Pa Mili ![]()
ahoj,luci,ted jsi me tim trochu zmatla,je fakt,ze me to taky prijde dlouho,snazila se me nekam vecpat,ale je to fakt plny,driv to nejde,ale ja mam porad bolesti sice nejsou k nevydrzeni,ale boli me i pohlavni styk a po nem mam krece v pobrisku,mam strach a taky bych to nejradsi mela za sebou co nejdrive,jen mam strach,ze treba v praze mi dr Uhrova bude chtit nejdrive dat nake leky,nebo neco,ikdyz az ji reknu,ze to takhle nedostavam a vse nasvedcuje pco a srustum,tak snad ne,klidne,kdyby byl brzky termin tam,tak bych sla i bych pak zustala u ni,jsem ze vseho zmatena a nevim,jak udelat nejlepsi rozhodnuti,no ted kazodpadne budu muset pocakt do te prahy jedu 21.3.,tak pak se hned uvidi,ale jsem rozhodnuta tam jet.
mili,prave,ze tady na to naval asi je,kdyz je to plne az do kvetna,ale jsem i jako nahradnik,jenze cekat a doufat,ze nekdo onemocni,asi nema cenu,ach jo.
pc mame doma,takze pro me taky neni problem,kdykoli napsat,zkousejte,budu drzet palecky,aby se povedlo!!
pejsan tady smejdi,tak jsem ho za tebe pohladila.Mili,uz jsem se te ptala odkud jsi?ja ted nevim.
a ty luci ty jsi odkud?mozna uz jsme se o tom bavili,ale nejsem si jista jestli s vami,hezky vecer.
Kami,
já jsem z MB a myslím, žes mi psala, že jsi z Ustí…
Náš pejsan ted už spí
![]()
Až pojedete do té Prahy tak to určitě paní dokt.Uhrový řekni a uvidíš, co Ti řekne…Doufám, že Ti od toho už pomůžou…
Je fakt, že já jsem žádný cysty neměla tak vůbec nevím co to obnáší…
A jak se vůbec zjistí?Z utlrazvuku?
Poslední dobou mě taky občas pobolívá v podbřišku, ale je to vždy při „snaženíčku“, tak vůbec nevim čím to je…Jinak se cítím docela v pohodě… až někdy na tu psychiku
![]()
No musíme to zvládnout, snad nás už tyhle problémy brzy opustí a dočkáme se.....
Mili
jo,uz si vlastne vzpominam,potrebovala jsem utesit,ze nejsem sama kdo bude jezdit tu dalku,ty vlastne autem nejezdis,vid,ze pritel neridi,uz si vzpominam ![]()
tak jak jsem dobrala ha a cekala na menzes a cpala me ruznyma hormonama,tak byli vajecniky posete folikuly,ale ty se nezvetsovali,zustali tkaove jake jsou a bylo jich tam hodne,ale nehctela dela tunahlene zavery,pry se uvidi podle homronalni hladiny ze tam se ukaze jestli vazne jde o pco,a hladiny nasvedcuji ze ano,tak asi tak,ty bolesti pripisuje spise tem srustum,mili,ja taky doufam,ze uz mi pomuzou,a ze vklidu budeme vsechny co si to tak prejeme tehotnet,hlavne by se mi hodilo jit na laparo nekdy ted protoze se mi rysuje nova prace a nevim jak to udelat,kdyz bych se zaucila apk sla te doktorce na neschopnost,asi by nadcena nebyla,navic pak budu mit necely mesic na zotavenou pred svatbou a nkdo vi,jak vse dopadne abych byla fit a vse stihla zaridit v pohode.
mam strach jen z toho,ze je to vlastne mimo nase mesto,tak jeslti s tim nebudou pak problemy,vis,jako treba jsem ted jak chodim na rehabku tam byla pani ktera chodi k ortopedovi do prahy a chtela rehabku tady v usti,kdyz je odtud a sestra ji rekla,ze ji nevezmou,ze na tu rehabku musi chodit tam odkud je ten doktor,to je kruty,nemas s tim zkusenosti?
ten nas hafan porad cestuje,jak se neco sustne uz tam je ![]()
Ahojky Kamulko,
no samy rozhodně nejsme, co takhle dojíždíme, ale musim říct, že me to dojíždění docela štve…zabere to dost času a taky penez, my když jedeme do Prahy, ta jen za cestu utratíme 300,– a neco s sebou ( na jídlo) no a 500,– je v háji
![]()
Ono o ty peníze zas až tolik nejde, ale na druhou stranu kdyby jsme je nemeli, tak bysme tam vlastně ani jezdit nemohli ![]()
Hlavně je důležítý výsledek a to jak se o nás tam doktoři „starají“…
Jinak já na žádnou rehabititaci nechodila, takže s tímto zkušenosti opravdu nemám. A Ty někam na ni chodíš?
Já jsem právě taky chtěla už jít do práce, ale nevim jestli bych mohla takhle často někam jezdit a pak být doma třeba na neschopence, tak jsem šla ješte na 2 roky do školy.A pak se uvidí.Takže Tě dost chápu s tou prací …
A co jinak děláte?
Budu Ti moc držet palce až pojedeš do té Prahy a aby Ti vyšla ta laparoskopie, hlavně, aby Te vzali co nejdřív at víš na čem jsi a trochu se to hnulo dopředu,vid?
A Ty chodíš ke své dr. na odběry krve(na ty hormony)?Mě je totiž nevzala ani jednou.
Jen jednou v Praze před IVF a snad to bylo v pohodě.A to bylo všechno.
Kami, tak zas napiš,ju? Pa Mili
Holky,
mate nektera zkusenosti s MUDr. Hrehorcakem? A jak probiha prvni navsteva?
Diky za info.
ahoj Milli!!!!!!!!!!!!!
u me zatim zadne zmeny,jen jsem porad na neschopnosti a jeste budu,takze se dam hezky do poradku,porad mam bolesti v podbrisku a zad,jinak asi nic noveho,zacnu si delat seznamek cele lecby a problemu,abych to mela na prvni navstevu caru pripravene,uz se tak tesim ![]()
Ahoj Aknel, já mám s panem doktorem Hrehorčákem dobré zkušenosti.