Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
snažíme se přes rok o mimi. Ted mi doktor přišel na mírně zvýšený prolaktin a napsal mi prášky Mysalfon. Nemáte prosím někdo zkušenosti s otěhotněním při zvýšeném prolaktinu. Docela mě to trápí. Nevim co můžu čekat. ![]()
Děkuju za každou radu i názor. ![]()
Ahoj Pavli,
moje kámoška měla vysoký prolaktin, který jí během tří měsíců srazili právě tím přípravkem, cos dostala ty, a teď je v pátém měsíci
.
Hodně štěstí!
Zuzana
Ahoj Pavli,
i já mám vysoký prolaktin, užívala jsem na to též léky a mám doma patnáctiměsíční dceru a nyní jsem opět těhotná. Tak hlavu vzhůru, tenhle problém se dá dobře řešit.
Ahoj,
moc děkuju za odpovědi a podporu. ![]()
ještě mam jeden dotaz. Kdybych otěhotněla v průběhu léčby jestli by to nemělo vliv na mimi. Myslim jestli by mu to neublížilo. Na letáku těch prášků toho moc nepíšou. Děkuju.Pa. ![]()
Ahoj Pavli
Já jsem měla taky zvýšený proláktin a brala jsem Parlodel a hned druhý měsíc jsem otěhotněla
Brala jsem jej i na začátku těhu,jelikož jsem o něm nevěděla(logicky
).Každá maminka,která otěhotní jej bere do doby než zjistí těhu,takže se samozřejmě nic neděje,když prášky budeš brát první měsíc těhotenství ![]()
Vinona
Vinona- děkuju za odpověd. Už jsem klidnější.
Jsem strašpytel co. ![]()
Pavli ,
ani se nedivím,já jsem měla z toho taky vítr,když mi vyšly //, volala jsem do ordinace snad 3×,abych zastihla doktora a zeptala se,zda to mimču neublíží.To se mi taď radí ![]()
Ahoj, můžu se zeptat,jak doktor přišel na zvýšený prolaktin?Dělal nějaké vyšetření? Já už se o mimi snažím po ZT rok a půl, teď jsem byla na laparoskopii a zjistili,že mám pravý vejcovod neprůchodný,jinak je snad všechno v pořádku,když jsme se začali snažit, tak to vyšlo hned,i když to trvalo jen krátce,teď už se snažím chytit všeho, co by mi pomohlo aspoň říct, kde je problém.Díky Berunda
Káťo, díky, mám teď měsíc „pauzu“ od dr. a pak mě čeká další kolo IUI /možná/,tak až zavítám za dr.,hned se zeptám,jestli mi náhodou tohle vyšetřrní nedělali třeba v rámci předoperačního vyšetření,případně ho hned budu chtít.Berunda
Mě jej zjistili odběrem krve,ale musím podotknout,že mám skvělého gyndaře.Když jsem řekla,že chci mimi a po dvou měsících nic,tak se sám nabídnul,že zjistí,jak jsem na tom s hormony.Hned po prvním odběru mi volala,ať si příjdu pro prášky.
ahojky,
měla jsem také vysoký prolaktyn a brala jsem prášky 8 měsíců a hned jak jsem jé dobrala tak jsem otěhotněla a mám kluka 33 měsíců a ted holčičku 1měsíc s druhým těchotenstvím jsem neměla problémy
No ja zrovna nemam pozitivni odpoved.. Doktorka mi delala taky ony testy a pri dalsi navsteve mi rekla, ze mam hodne vysokou hladinu prolaktinu.Takze jsem nafasovala Mysalfon. Brala jsem ho asi rok a nic. Pak mi jiny doktor rekl, at si nenicim jatra a vy:,–(im je. Takze uz je neberu. Nicmene za nejaky cas mi doktorka udelala opet krevni testy a rekla mi, ze mam hladinu prolaktinu v poradku. Vzhledem k tomu, ze mi prvne rekla, ze tato hladina se neda snizim jinak nez tehotenstvim a nebo neustalym polykanim pilulek, nechapu, jak je mozne, ze jsem nahle mela hladinu normalni!!! Opravdu mi polopaticky rekla, ze kdyz ty pilulky vy:,–(im, hladinu budu mit tam kde predtim.. Takze jsem samozrejme dosla k zaveru, ze je klidne mozne, ze jsem tyto prasky vubec nemusela brat. A to nejen proto, ze jsem je celkem spatne snasela.. Nechci te zrazovat, treba budes zase jedna z tech, ktera se docka 2 carek.. Ale v mem pripade tomu tak nebylo..
Mě doktor řekl,že zvýšená hladina proláktinu může být ze stresu,nervozity,náhlého spěchu atd.Takže může jít jen o náhlý jev.Mě prášky na:,–(il jen na 2 měsíce to 1/2 tablety parlodelu denně.Druhý měsíc jsem otěhotněla.Holky,kolik jste doplácely za jedno balení léků,já 600,–,zdá se mi to vcelku hodně na to,že nebylo ani na celý měsíc.