Snažení se o miminko při zvýšeném prolaktinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3221
8.9.12 12:37

@Mončina
Jj mám to zvýšený trochu gyndařka říkala že ať mi poradí spíš v CARu…Jsem z Prahy takže volba CARu je jednoznačná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Redunka
2.4.13 21:33

magnetická rezonance

Ahoj, ijá se snažím rok otěhotnět a nedaříse. Také mě zjistily vysoký prolaktin (má být 600 a já mám 1200 ).K lékaři jdu tenhle týden a mám jít i na magnetickou rezonanci tak mám strach co mě čeká. :( Byla jste některá z vás také na mag rez.?

• Citovat
  • Upravit
658
2.4.13 21:53
@Redunka píše:
Ahoj, ijá se snažím rok otěhotnět a nedaříse. Také mě zjistily vysoký prolaktin (má být 600 a já mám 1200 ).K lékaři jdu tenhle týden a mám jít i na magnetickou rezonanci tak mám strach co mě čeká. :( Byla jste některá z vás také na mag rez.?

Jestli budeš muset na mimotělní oplodnění tak tam pro ně vysoký prolaktin není překážkou a dokážou ho obejít.
Na magnetické rezonanci jsem nebyla, jen na klasickém rentgenu hlavy a vše bylo v pořádku.
Jsem po druhém IVF v prvním trimestru :srdce:. Takže se neboj že tobě by se to nepodařilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Redunka
3.4.13 07:57

Děkuju trochu si mě uklidnila. Uvidím zítra! :| Dám bědět jak jsem dopadla.

• Citovat
  • Upravit
Redunka
6.4.13 14:48

Ahoj, tak mám kontrole.Na magnetickou rezonanci jsem nakonec nešla ale brali mě 3 krát krev po půlhodině. Musela jsem tam sedět být v klidu a každou půlhodinu mě odebrali. Nevíte k čemu potřebovali tolik krve? Brali vám to taky některé? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
658
7.4.13 02:16
@Redunka píše:
Ahoj, tak mám kontrole.Na magnetickou rezonanci jsem nakonec nešla ale brali mě 3 krát krev po půlhodině. Musela jsem tam sedět být v klidu a každou půlhodinu mě odebrali. Nevíte k čemu potřebovali tolik krve? Brali vám to taky některé? :nevim:

Ne nebrali, takže neporadim. Ale asi každej dr. to má jinak, tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nejedlice31
2.5.13 19:06

Ahojky holky chci se zeptat jaký jsou příznaky na prolaktin? Mě teče mléko z prsu a z ničeho nic jsem v dubnu nedostala menstruaci 21, ale divné je, že mě strašně bolí v kříži a mám bolesti v podbříšku..nevim zda je to prolaktin či těhotenství? teste ted neukazuje pozitivní, pač jsem s přítelem spala v den, kdy jsem to měla dostat..předem děkuji za odpověd :)

• Citovat
  • Upravit
756
2.5.13 19:25

Výtok z prsu a opožděná menstruace jsou příznaky, zajdi si na gyndu nebo lepší rovnou na endokrinologii…napíšou ti dostinex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
2.5.13 19:56

Mne jednou z prsu tekla tekutina, ted jsme byla na hormonalnim profilu a prolaktin v norme. Takze lepsi si zajit, muze to byt ono i nemusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zamája
4.6.13 09:28

Krev se bere 3× někde i víckrát, myslím že proto aby zjistily jestli je mezi těma odběrama rozdíl nebo je to stejný. a podle výsledků se pak postupuje dál.

• Citovat
  • Upravit
10
13.9.13 18:50

Prolaktin a jak dál

Ahoj holky,

ráda bych se zeptala, co si myslíte o tomto postupu. Skoro rok se manželem snažíme o mimi, a stále nic. :nevim: Doktorka to začala řešit teď, brala mi krev (hormonální rozbor) a pak jsem byla na vyšetření průchodnosti vejcovodů a hysteroskopii. Všechny vyšetření dopadly dobře, jen mám zvýšenou hladinu prolaktinu, no a doktorka vzhledem k mému věku mi doporučila jít na umělé oplodnění. Jak to tady tak čtu, tak to lze řešit i lékama, nebo se mýlím? Nechci zpochybňovat znalosti paní doktorky, ale moc se mi do toho umělého moc nechce…ale asi to bude lepší než nic. Děkuju za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beru31
5.11.13 13:59

zvýš. prolaktin a udržení těhu

Ahoj snažilky,

já mám také zvýšený prolaktin - 824, dostala jsem dostinex a půjdu na kontrolní odběry. Ale jde mi o to, dostinex může jeho hodnotu snížit, ale neřeší příčinu, proč ten prolaktin je vyšší - tzn, že je reálná šance, že se po nějaké době opět začne zvedat. A já mám obavu, abych neotěhotněla a pak v počátku nepotratila:( četla jsem také nějaké takové zkušenosti, na diskuzích.. drmek a podobné bylinky se v těhotenství nedoporučují - řešila jsem to tohle taky některá z Vás???

• Citovat
  • Upravit
584
5.11.13 14:08

Já měla taky vysokou hladinu prolaktinu a dneska mám 3 měsíční holčičku přírodní cestou. Brala jsem Dostinax a taky Letrox. Dostinax mi v těhotenství vysadili. Jak jsem měla potvrzené, že jsem těhotná tak jsem musela okamžitě na endokrinologii na krevní testy a vysadili dostinax. Letrox mi zůstla. Brala jsem ho i po porodu. Vysadili mi ho po 6 nedělí a krevních testech. Mě taky posílali na umělé oplodnění, ale z toho důvodu, že i přítel měl problém jinak mi moje endokrinoložka říkala, že práškama se dá hladina upravit a není třeba umělého oplodnění. Snažili jsme se s přítelem 2 roky. Dojížděli jsme i na klinuku do Olomouce, ale než jsme prošli všechna vyšetření povedlo se nám to přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
5.11.13 14:08

Na magnetické rezonanci jsme bylo. Nebylo to nic příjemného, ale přežít se to dá. Nic mi nenašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beru31
5.11.13 14:27

Ahoj Jájo:-)

Ty jsi brala ten dostinex nějak delší dobu? Já dostala jen 2 tablety - užívat po půlce.. letrox koukám, že je na štítnou žlázu - takže jsi měla prolaktin asi zvýšený od ní, takže se řešila příčina jeho zvyšování a to je právě to, o čem mluvím - když se příčina odhalí, může se to řešit přímo..
Gratuluji k holčičce :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí