Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mončina
Jj mám to zvýšený trochu gyndařka říkala že ať mi poradí spíš v CARu…Jsem z Prahy takže volba CARu je jednoznačná…
Ahoj, ijá se snažím rok otěhotnět a nedaříse. Také mě zjistily vysoký prolaktin (má být 600 a já mám 1200 ).K lékaři jdu tenhle týden a mám jít i na magnetickou rezonanci tak mám strach co mě čeká.
Byla jste některá z vás také na mag rez.?
@Redunka píše:
Ahoj, ijá se snažím rok otěhotnět a nedaříse. Také mě zjistily vysoký prolaktin (má být 600 a já mám 1200 ).K lékaři jdu tenhle týden a mám jít i na magnetickou rezonanci tak mám strach co mě čeká.Byla jste některá z vás také na mag rez.?
Jestli budeš muset na mimotělní oplodnění tak tam pro ně vysoký prolaktin není překážkou a dokážou ho obejít.
Na magnetické rezonanci jsem nebyla, jen na klasickém rentgenu hlavy a vše bylo v pořádku.
Jsem po druhém IVF v prvním trimestru
. Takže se neboj že tobě by se to nepodařilo ![]()
Děkuju trochu si mě uklidnila. Uvidím zítra!
Dám bědět jak jsem dopadla.
Ahoj, tak mám kontrole.Na magnetickou rezonanci jsem nakonec nešla ale brali mě 3 krát krev po půlhodině. Musela jsem tam sedět být v klidu a každou půlhodinu mě odebrali. Nevíte k čemu potřebovali tolik krve? Brali vám to taky některé? ![]()
@Redunka píše:
Ahoj, tak mám kontrole.Na magnetickou rezonanci jsem nakonec nešla ale brali mě 3 krát krev po půlhodině. Musela jsem tam sedět být v klidu a každou půlhodinu mě odebrali. Nevíte k čemu potřebovali tolik krve? Brali vám to taky některé?
Ne nebrali, takže neporadim. Ale asi každej dr. to má jinak, tak proto.
Ahojky holky chci se zeptat jaký jsou příznaky na prolaktin? Mě teče mléko z prsu a z ničeho nic jsem v dubnu nedostala menstruaci 21, ale divné je, že mě strašně bolí v kříži a mám bolesti v podbříšku..nevim zda je to prolaktin či těhotenství? teste ted neukazuje pozitivní, pač jsem s přítelem spala v den, kdy jsem to měla dostat..předem děkuji za odpověd ![]()
Výtok z prsu a opožděná menstruace jsou příznaky, zajdi si na gyndu nebo lepší rovnou na endokrinologii…napíšou ti dostinex.
Mne jednou z prsu tekla tekutina, ted jsme byla na hormonalnim profilu a prolaktin v norme. Takze lepsi si zajit, muze to byt ono i nemusi
Krev se bere 3× někde i víckrát, myslím že proto aby zjistily jestli je mezi těma odběrama rozdíl nebo je to stejný. a podle výsledků se pak postupuje dál.
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, co si myslíte o tomto postupu. Skoro rok se manželem snažíme o mimi, a stále nic.
Doktorka to začala řešit teď, brala mi krev (hormonální rozbor) a pak jsem byla na vyšetření průchodnosti vejcovodů a hysteroskopii. Všechny vyšetření dopadly dobře, jen mám zvýšenou hladinu prolaktinu, no a doktorka vzhledem k mému věku mi doporučila jít na umělé oplodnění. Jak to tady tak čtu, tak to lze řešit i lékama, nebo se mýlím? Nechci zpochybňovat znalosti paní doktorky, ale moc se mi do toho umělého moc nechce…ale asi to bude lepší než nic. Děkuju za Vaše názory.
Ahoj snažilky,
já mám také zvýšený prolaktin - 824, dostala jsem dostinex a půjdu na kontrolní odběry. Ale jde mi o to, dostinex může jeho hodnotu snížit, ale neřeší příčinu, proč ten prolaktin je vyšší - tzn, že je reálná šance, že se po nějaké době opět začne zvedat. A já mám obavu, abych neotěhotněla a pak v počátku nepotratila:( četla jsem také nějaké takové zkušenosti, na diskuzích.. drmek a podobné bylinky se v těhotenství nedoporučují - řešila jsem to tohle taky některá z Vás???
Já měla taky vysokou hladinu prolaktinu a dneska mám 3 měsíční holčičku přírodní cestou. Brala jsem Dostinax a taky Letrox. Dostinax mi v těhotenství vysadili. Jak jsem měla potvrzené, že jsem těhotná tak jsem musela okamžitě na endokrinologii na krevní testy a vysadili dostinax. Letrox mi zůstla. Brala jsem ho i po porodu. Vysadili mi ho po 6 nedělí a krevních testech. Mě taky posílali na umělé oplodnění, ale z toho důvodu, že i přítel měl problém jinak mi moje endokrinoložka říkala, že práškama se dá hladina upravit a není třeba umělého oplodnění. Snažili jsme se s přítelem 2 roky. Dojížděli jsme i na klinuku do Olomouce, ale než jsme prošli všechna vyšetření povedlo se nám to přirozeně.
Na magnetické rezonanci jsme bylo. Nebylo to nic příjemného, ale přežít se to dá. Nic mi nenašli.
Ahoj Jájo:-)
Ty jsi brala ten dostinex nějak delší dobu? Já dostala jen 2 tablety - užívat po půlce.. letrox koukám, že je na štítnou žlázu - takže jsi měla prolaktin asi zvýšený od ní, takže se řešila příčina jeho zvyšování a to je právě to, o čem mluvím - když se příčina odhalí, může se to řešit přímo..
Gratuluji k holčičce ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď