Snažení se o miminko při zvýšeném prolaktinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
658
20.3.12 16:58

To já se v těch hodnotách také vůbec nevyznám jen vím jaká by měla být aby se dalo otěhotnět. Teda myslim, že se to pamatuju:) Něco kolem 80.Když mi totiž ty výsledky oznamovala tak jsem tam bulela jak želva a nebyla jsem schopna ji vůbec vnímat natož si něco pamatovat a ještě se ji na něco ptát.
Jinak nevim, moje gynekoložka se spíš cukala mě poslat do Gennetu.Už jsem to měla domluvené v Gennetu v Liberci na leden ale po telefonu když jsem jí po sestře poprosila a všechny výsledky, které potřebují tak mi po sestře vzkázala,že by mě první chtěla léčit ona a pak když by se nedařilo, tak až pak teprve Gennet.No a já blbka jsem kývla a od té doby se skoro nic nedělo.
Prášky na prolaktin jsem dobrala a na alergii na sperma mi nic nedala, když jsem tam minulý týden byla na krvi, že prý stačí se chránit kondomem,ale co jsem tak tady četla tak se na to bere Prednison?No zeptám se ji na to až tam snad ted v týdnu nebo příštý týden pojedu na stěry a výsledky krve. Jsem rozhodntá, že ji osobně řeknu o všechny podklady do Gennetu.
Svou gynekoložku mám 30km od bydliště takže také většinou vše po telefonu ale nemám problém tam kdykoli jet. No a Liberec mám cca 55km.
Snad mě ta laparoskopie mine a zadaří se normální cestou, ale díky za podporu:) ¨JInak s přítelem se snažíme přes rok a něco tak rok a půl. Ji a ty máš tu alergii jen na svého přítele nebo si to měla i s klukem před ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
20.3.12 17:08

S prvním mužem jsem prodělala jen IUI. O alergii tenkrát nevím :think:
S mojím přítomným manželem sem už otěhotněla 2×, ale vždycky to dopadlo blbě.
O té alergii vím od začátku ledna 2012. Ale nevím nevím.. mám tam uvedené 3 hodnoty, ještě na cizí látky na trofoblast. A taky tam jsou nějaké čísla. Tak se chcu teď ve čtvrtek zeptat, co to je.
Na tu imunitu fakt stačí dodržovat důsledný kondom styk (ani orální sex ne). Prostě se nesmíš nijak dostat do kontaktu se spermiema.
Prednison se dává jako podpůrná látka. Asi se to jen uklidní dříve :nevim:
Tobě ty testy na imuno dělala gynekoložka? :nevim: Vždyť na to jsou jen 2 specializované pracoviště v ČR. Jedno v Praze a druhé v Plzni.
Tam se zkoumá hloubková imunita, jsou tam na to odborníci a je to zadarmo. Akorát delší čekací lhůty. Jestli ti dělala testy jen ona nebo CAR, jsou to jen ty základní, kde se to kolikrát ani nemusí poznat. Já jsem je měla třeba uplně O.K. v CAR, až v Praze na to přišli

• Citovat
  • Upravit
658
20.3.12 18:07

Tak to jsem to asi zmatlala já že to byli imuno testy, promin. Jen z výsledků z krve mi to oznámila tu alergii. Do ruky mi nic nedala jen mi to řekla, takže jen co si pamatuji. Tak ted jsem z toho jelen a nevim na jako imunitu se tedy dodržuje styk s kondomem?
Si určitě říkáš co jsem za tele, ale o všem vím od ledna a od té doby jsem s doktorkou mluvila jen po telefonu a na netu o alergii jsem se moc nedozvěděla. Jinak ve Zlíně mám kamoša :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
20.3.12 20:00

Mony, nezmatlala jsi to :D
Myslíš to dobře. Je jen jedna buněčná imunita. Ale alergie můžou být 3:
Na sperma; cizí látky; trofoblast.
Já mám u každého nějakou hodnotu, ale dr, mi řekla, že mám jen na sperma.
Mám doma od toho výsledky a dělají se taky z krve. Mojému brali taky vzorek, tak nevím, jestli je tam nějaká závislost na sobě :nevim:
Zas tak dopodrobna to nevím. Ale pokud ti to dělala jen gyndařka, tak to budou testy všeobecné. Asi to máš zvedlé dost, že ti to ukázaly. Mě ty všeobecné neukázaly nic.
Ale léčba je na všecko stejná, kondom styk a prednison 1× denně ráno po snídani. Hlavně teda ten chráněný styk.
My jsme byli před chvílů venku, projít se, pak jsem dělala mojému večeřu :D

• Citovat
  • Upravit
658
20.3.12 20:08

No je mi právě divný, že mě ten Prednison nepředepsala podruhé po dobrání když se mi to nesnížilo na tu správnou hodnotu pro početí? A můžu vědět kolik ti je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
20.3.12 20:58

Tak to nevím.. trošku se v tom ztrácím.. :mrgreen:
takže jsi prednison před tím brala a teď už ti ho nepředepsala? :nevim: :roll:
Ono by se to mělo snížit aj bez něj, ale asi pomaleji. Nevím :nevim:
A prednison je svinstvo, já jsem z něho přibrala, su oteklá, náladová a trpím nespavostí :cert: :) Ale snad zas pomůže..
Mě je 28 a tobě?

• Citovat
  • Upravit
658
20.3.12 21:08

No to mi povídej. Já jsem taky přibrala a vůbec nic mě nebaví a ani ten sex a to je doma pak naprd, chlapi no. ¨ Jinak mě bude za pár dní 35 :(. Neměla jsem dloho partnera a s nynějším jsem dva roky. Takže jsem se začala snažit o mimi už pro někoho docela pozdě.
Ano přesně jak píšeš prdnison jsem brala 3 měsíce a od února nic jen styk s ochranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
20.3.12 21:32

A když jsi brala ten prednison, tak jste taky dodržovali chráněný styk? Jinak by to nemělo smysl.
Stejně je to divné, že se ti to nedalo do normálu :nevim: . Toho se právě bojím i já. Ale ať už to dopadne jak chce, půjdem v květnu na druhé IVF.
Prednison prostě budu užívat dál a bude. Stejně bych ho brala, i kdyby to bylo O.K. :think:
Mě sex taky nebaví a mojého se šprckou taky moc nee, co si budem povídat :mrgreen: Dřív jsme spolu spali denně, teď tak dvakrát týdně. A postavu už neřeším, to ani nejde, stejně nakynu ještě z těhu :mrgreen: Ale pořídila jsem si aspoň větší hadry u vietnamca :mrgreen: :pankac: A je to pořešené :pankac:
A taky jsem měla prvního partnera - nepravého. Od 16 let :) V mých sedmadvaceti jsme se rozvedli. Našel si jinou. A já jsem ráda, protože jsem strašně šťastná teďka :srdce:

• Citovat
  • Upravit
658
20.3.12 23:05

Jo jo jen jednou jsme ochranu neměli. JInak mému přitelovi nevadí sex s ochranou vůbec už proto že mu to trvá déle ale mě to fakt vůbec neba s gumou.
A jak že dlouho jste s přítelem a po jaké době jste se začali snažit?
Jinak já jsem také hlavně přibrala i ze své slabé vůle! Můj přítel mě totiž děsně dopřává jídla takže když dorazim z práce domů mám na stole chlebíčky a další pochutiny. Takže za dva roky co jsem s ním jsem přibrala skoro 20 kilo! Děs a běs až bych si nafackovala. Monžá na to i měl vliv ten prednison.
No uvidim co mi poví gynekoložka a zeptám se ji proč my vysadila ty prášky? Na co bych se ještě měla zeptat? Vůbec nemám ponětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
21.3.12 10:25

Ahoj Mončo, včera už jsme šla na kutě :)
Mě tak napadlo, že ten prednison se nemá stejně brát víc jak půl roku v kuse, on pak přestává účinkovat. Musí se udělat pár týdnů pauza. Potom se může nasadit znovu. Tak jestli jsi ho nebrala třeba už dlouho :nevim: že ti ho nenasadila.
Jináč já sem přibrala 20 kilo za rok. Ale měla jsem tam 2 těhotenství, dvě stimulace hormonama a pořád něco jím, ať už prednison nebo dostinex. Furt mě ty léky pronásledují a v květnu opět stimulace hormonama :cert: :mrgreen:
Nafukuju se jak balónek, až jednoho krásného dne prasknu :lol:
Jestli jdeš ke gyndařce, tak si nech napsat doporučenku na to IUI. Ono to není moc drahé a za zkoušku nic nedáte. Navíc vám v CAR udělají znovu hormonální profily, spermiogram. A asi si vás tam i zaevidují, takže už to pak nemusíš řešit přes gyndařku, ale přes odborníky na neplodnost. Ale pozor, některý ty CAR jdou fakt po penězách, jak slépka po flusu. A neposílají pacientky na vyšetření a tak..
A ty bys nechtěla jít do IVF? To ani nemusíš na laparku, jinak jestli chcete přirozeně, asi tě pošlou. A já buď tebou nečekám a jdu. Opravdu to není nic hrozného.

• Citovat
  • Upravit
658
21.3.12 19:04

Kleofasku ahoj.
Víš já právě vůbec nevim, jestli mám čekat na přirozené oplodnění a s tím vlastně čekat delší dobu na mimí nebo jít rovnou na IVF. Na IVI bych asi musela jít až po doléčení alergie nebo ne? A laparoskopii bych se taky nevyhnula jak píšeš.
Taky jsem se do toho docela zamotala :cert: Braní prášků mi přerušila na prolaktin a na tu alergii jsem jen tady četla, že se bere Prednison.
Dnes jsem volala ohledně výsledků krve a prý se mi zase zvýšila hladina prolaktinu,takže prý doktorka mi zítra řekne při prohlídce co se mnou dál. Na spermiogramu už jsme byli v prosinci,tak nevim po jaké době to dělají znova a jestli jim třeba bude stačit ten prosincový výsledek.Ten hormonální profil tedy budou dělat i přítelovi z krve? Podle toho zjistí jestli jsme schopni mít spolu dítě nebo co se z toho ještě zjištuje?
Ale jsem rozhodnutá že na doktorku zatlačim ohledně doporučení do Gennetu, nechci to dále protahovat. V Gennetu jsou větší odborníci a gynekoložka ví jen základní věci.
Zítra určitě písnu jaké novinky mi dokorka sdělila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
21.3.12 21:12

Mony :mavam: ,
veznu to od začátku, abych ti odpověděla na vše.. pokud možno :)
Jestli půjdeš na IVF, to je na tobě, ale nemusíš mít laparku. Jinak asi jo, aby jste věděli, jak to s tebou je (průchodnost).
A píše se IUI, ne IVI :) - To je intrauteriiní inseminace ;) A taky na ni jdi až po doléčení alergie, jako každé těhu ti může napadnout ta nedoléčená imunita.
A jestli to teda teď dobře chápu, tak ty jsi prednison ani nebrala..??? Celou dobu jsi myslela prášky na prolaktin??? Teď nevím kdo to spletl, možná aj já :lol:
Každopádně by ti měli přijít na to, proč se ti ten prolaktin pořád zvedá.. To je divné :nevim:
Jinak na spermiogram se jde před IUI i před IVF, CAR si to prostě dělá pro svoje papíry. A hormonální profil se dělá jen ženě, ale tvojému budou brát krev asi na infekce a nemoci. Z HP se zjišťuje hladina různých hormonů (estrogen, progesteron, i ten prolaktin) Mě ho dělali 3DC a 21DC a zjistili tak, že mám i ovulaci. Taky by vás měli poslat na genetiku. Teda pokud půjdete na to umělé.
Mony, já tady teď 2 dny nebudu, zítra ráno odjíždíme do té Prahy, tak ti odepíšu až v pátek večer. Měj se hezky a neboj, akorát se to chce obrnět trpělivostí :kytka: A do toho centra přejdi, prostě řekni, že to doporučení chceš a hotovo. Nechápu, že ti ta gyndařka dělá takové obštrukce :cert:
Tak se měj hezky a ahoj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
658
21.3.12 21:31

Kleofasku, tak děkuju moc za vyčerpávajíci informace. Sem ráda, že tu seš a může mi aspon někdo poradit :D .
Jinak určitě mi dej vědět jak jste dopadli vy, snad bude vše v pořádku, přej vám to. Jen nevim, jestli tu budu. od pátku možná jedu na víkend za tatínkem, ale to je jedno přečtu si to potom. Tak papa a fajn víkend Moni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
21.3.12 21:35

A ano, myslela jsem prášky na prolaktin :mrgreen: Prednison jsem nebrala vůbec i když hodnoty byli nad 260 po 3 měsících mi to kleslo na 160,ale to je prý stále moc. Mělo by být max. myslim 80 a já se měla jen chránit kondomem bez nějakých podpůrných prášků na léčbu ke snížení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
24.3.12 08:04

Ahoj Moni, tak jsme včera tak nějak dokodrcali dom. Už mám cestování až po krk :mrgreen: Jsme ráda, že jsme doma :dance:
Odběry málem neproběhly, normálně po mě chtěli opět doporučení (ale já už jsem jim doporučení dala u těch prvních odběrů), takže to mosím poslat doporučeně, jinak mi nepošlou výsledky testů. A ještě si mám nechat udělat stěry na chlamidie a bude to hotovo.
Jo a dr. říkala, že tu alergii na sperma mám jen maličko, že si myslí, že to teď už bude O.K. :pankac:
Takže snad nám už v květnu nebude nic stát v cestě k mimču :)
Jinak, užij si hezký víkend a a ž budeš moct, tak zas napiš :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí